Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 91 od 91

Tema: Zadak carskim rezom!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sretna Mama prvotno napisa
    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    nema pravila... moja djeca zauzmu poziciju negdje polovicom trudnoće i ne mrdaju do kraja.
    E to mi je bas neka utjeha....
    Moj Lovro se okrenuo u 36. tjednu na glavu i istu noc vratio na guzu. To okretanje sam ja potpomogla akupunkturom, tocnije moxa tretmanom. Kad sam vidjela da se vratio na guzu odustala sam od daljnjih pokusaja da ga okrenem. Rodio se u 39.-tom tjednu s 3650g, vaginalno. Bitno je da nema panike, znaci da je doktor iskusan.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    nema pravila... moja djeca zauzmu poziciju negdje polovicom trudnoće i ne mrdaju do kraja.
    Moj Lovro se okrenuo u 36. tjednu na glavu i istu noc vratio na guzu. To okretanje sam ja potpomogla akupunkturom, tocnije moxa tretmanom. Kad sam vidjela da se vratio na guzu odustala sam od daljnjih pokusaja da ga okrenem. Rodio se u 39.-tom tjednu s 3650g, vaginalno. Bitno je da nema panike, znaci da je doktor iskusan.
    Kako znas? Ja uopste nisam u stanju sama odrediti kako je okrenut...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa

Zna se...zna..
    pogotovo ako te nogicama tuce put izlaza vaginalnog te imas osjecaj da ce puknit nesto, te kad se rucicama proteze ispod rebara i kad glavica bebina se napne na stomaku jer se djete nogama proteze put dolje.....
    Tocno znam kako se beba nalazi u stomaku, pogotovo sto mi se svki okret ocrta

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Da budem iskrena, tada uopce nisam bila sigurna. Toliko je rondao i drndao i zavrsio u nekom polozaju kod kojeg nisam mogla zakljuciti kako stoji, ali definitivno nije stajao kao inace. No, istu noc se vratio i nastavio me gurati tocno ovako kako Sretna mama opisuje.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I moja curka je već jako dugo nariktana popreko i ne mrda.
    Sad sam 31. tjedan.Zadnje što bih htjela je carski,toga se užasavam.
    Mislim,ona si onako sjedi na ušću,da to tako opišem a nogice su joj na jednu a glava na drugu stranu prema gore.
    U prvoj trudnoći se mali okrenuo sa 5 mjeseci i više nije mrdao tako da sam sad već malo zabrinuta.Ona uopće no mijenja položaj ,već dugo je u tom istom položaju.Ima li netko slično iskustvo,ima li nade da se okrene?Jel joj ja mogu kako pomoći :?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tek si 31 tj.
    Šansa da se beba okrene u drugoj trudnoći je do 38 tj.
    Dakle ima vremena...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo mene s četvrtom trudnoćom.

u prvoj se dijete okrenulo iz stava zadak pred sam porod.
    u drugoj je bio normalan stav sve do poroda, ali zbog placente koja je bila nisko a koju nisu uočili na vrijeme, trudovi su trajali tri dana a dijete se okrenulo popriječno.

Liječnici su pokušali sve kako bi ga porodili normalnim putem, ali smo skoro i ja i moj drugi izgubili glavu...a dijete i dan danas ima nekih tegoba... dijete je rođeno carskim rezom
    dijete ima devet godina i još uvijek nas posjećuje defektolog

treće je bilo okrenuto poprijeko, ali su ga u toku samog poroda uspjeli namjestiti da se rodi prirodnim putem, mada izmučeno, plavo, krvavih očiju, smanjenog tonusa zbog nedostatka kisika (pupčana vrpca oko vrata i smanjeni okucaji srca do 39 O/min), slomljene ključne kosti... mjesecima smo radili s fizijatrom

E sad imam roditi za koji tjedan i dijete opet ima stav zadak. Hoće li se okrenuti ne znam. Od početka pratimo UZV udnoću i od počeka mu je termin 7 dana prije onog određenog izostankom menstuacije... i ako sve bude u redu idem na taj dan na porod.
    Carskim rezom ako je zadak. Normalnim putem ako mu stav bude glavicom.

Ne vidim uopće razloga za rasprave i isčuđavanje bilo jednom, bilo drugom načinu poroda.
    Ko to ima pravo umjesto mene odlučivati hoću li ja ogresi u krvi rađajući cijeli dan dijete okrenuo zatkom nomalnim putem ili ću se u tom slučaju ipak odlućiti (naglašavam u tom slučaju) za lakšu varijantu - carski rez.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ambrozija prvotno napisa
    Ko to ima pravo umjesto mene odlučivati hoću li ja ogresi u krvi rađajući cijeli dan dijete okrenuo zatkom nomalnim putem ili ću se u tom slučaju ipak odlućiti (naglašavam u tom slučaju) za lakšu varijantu - carski rez.
    zao mi je zbog tvojih poroda!
    naravno da ti odlucujes - apsolutno. samo da dodam da uopce nema razloga da ogreznes u krvi radjajuci cijeli dan dijete na zadak - roditi na zadak nije neka velika razlika u odnosu na stav glavom, ako se ide prirodno i ako se nista ne forsira. u tvojim slucajevima bi bilo puno bolje da se islo na carski, umjesto da se forsirao vaginalni porod koji ocito nije isao i koji je ostavio posljedice na djeci. u tvoja dva slucaja, carski bi bio ne samo laksa nego i sigurnija varijanta...

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    naravno da ti odlucujes - apsolutno. samo da dodam da uopce nema razloga da ogreznes u krvi radjajuci cijeli dan dijete na zadak - roditi na zadak nije neka velika razlika u odnosu na stav glavom, ako se ide prirodno i ako se nista ne forsira. u tvojim slucajevima bi bilo puno bolje da se islo na carski, umjesto da se forsirao vaginalni porod koji ocito nije isao i koji je ostavio posljedice na djeci. u tvoja dva slucaja, carski bi bio ne samo laksa nego i sigurnija varijanta...
    uvijek iznova poludim kad ovako nešto čitam Pitam se zašto doktori forsiraju prirodan porod ako je kristalno jasno da je carski najsigurnija varijanta??? Zato što treba skupiti cijeli tim doktora? Zato što HZZO više košta jedan carski nego 10 normalnih poroda?
    Znam najmanje 5-oro djece koje su doktori 'sredili' na način 'aj'mo forsirati prirodno pa dokle ide'. Danas ta djeca ima ju strahovitih zdravstvenih problema, a kćerka moje susjede, 10-godišnja djevojčica, nikad neće hodati, a ima i mentalnih problema. Strašno!!
    mamma juanita editirala pogrdni dio posta

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    [ uvijek iznova poludim kad ovako nešto čitam Pitam se zašto doktori forsiraju prirodan porod ako je kristalno jasno da je carski najsigurnija varijanta??? !!
    Ne možeš forsirati prirodni porod.Prirodni porod je nešto što ide ili ne ide.
    A ako ne ide ,tj. stane(a svi su uvjeti zadovoljeni) znači da nešto nije u redu i tada je nabolje napraviti CR.
    Vaginalni porod nije nužno i prirodan porod,a najčešće to u našim bolnicama i nije.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

[ uvijek iznova poludim kad ovako nešto čitam Pitam se zašto doktori forsiraju prirodan porod ako je kristalno jasno da je carski najsigurnija varijanta??? !!
    joj i meni je to najgore...najgore mi je kad cujem takve stvari...a na vakum se sva najezim jer je i meni samoj pri porodu unistio sluh, a znam jos njih kojima je isto tako unistio sluh, i znam jedenog maloga kojemu su lijevu ruku, tj.rame nekako istegnuli i nekako mu se istegnuo zivac pa nije mogao nista sa lijevom rukom, poslije su svakodnevno vjezbali i sad mu ruka ide na bolje...na srecu...ali tim doktorima ne znam sta bis rekao

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, vec smo milion puta ponovile, a ponovit cu jos jednom.

prirodni porod i vaginalni porod nije automatski jedno te isto.

forsirani vaginalni porod, uz drip, prokidanje vodenjaka, nalijeganje na trbuh, vakuum, i sl. NIJE i nikada nece biti prirodni porod.

mi se potpuno slazemo da je bolji carski rez nego forsirani vaginalni u slucajevima kad je ocito da prirodno ne ide.

mislim, na kom to jeziku trebam napisati?
    jel vi uopce citate nase postove?? :?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da svi misle na isto, samo je stvar u tome sto se na forumu ne izrazavamo precizno. Osim toga, neki nazivi se uvrijezeno pogresno koriste (npr. penaka za kemijsku olovku, jeep za terenac i sl.). Tako i prirodni porod za vaginalani porod.

Mislim da nije potrebna ovakva retorika, i to jos od osoblja foruma:

mislim, na kom to jeziku trebam napisati?
    jel vi uopce citate nase postove??
    Smatram da je vecini jasno sta Iridiana zeli reci.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Felix ne uzbuđuj se svi znamo i razumijemo što si htjela reći, ali mi moramo iznove komentirati jer se svaki put iznova iznerviram kada čitam ovakve primjere

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, sorry, pretjerala sam.

ali fakat ne kuzim dokle moramo objasnjavati da prirodan porod i vaginalni porod sa svim mogucim intervencijama ne da nisu isto, nego su udaljeni milionima svjetlosnih godina.

deaedi, znam da se kod nas uvrijezeno koriste oba izraza kao da su ista, ali buduci da je ovo edukativan forum, izrazito je vazno da se osvijesti njihova razlicitost.

ono sto me izivciralo jest to sto se po milionti put inputira da smo mi rode uvijek i iskljucivo za vaginalni porod, neovisno kakve posljedice moze nanijeti djetetu i majci.

sto je apsolutna neistina. ne znam koliko smo puta mamma juanita i ja ponovile da, vazuci carski rez i forsirani vaginalni porod koji zavrsava vakuumom, stoput je bolji carski rez.

iridana, carski rez nije 100% najsigurnija varijanta. najsigurnija je varijanta pustiti da porod pocne prirodno bez ikakvih intervencija, i se ako u bilo kom momentu primijeti da ne ide u dobrom smjeru, odmah carski. bez ikakvih dripova, nalijeganja na trbuh i vakuuma. TO je najsigurnija varijanta.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najsigurnija je varijanta pustiti da porod pocne prirodno bez ikakvih intervencija, i se ako u bilo kom momentu primijeti da ne ide u dobrom smjeru, odmah carski.
    pustiti da porod pocne prirodno bez ikakvih intervencija, i ako se u bilo kom momentu primijeti da ne ide u dobrom smjeru, da se ide odmah na carski.

iridana, u slucaju da med. osoblje nema iskustva i nema samopouzdanja da pristupi prirodnom porodu na zadak, smatram da je bolja opcija carski rez. i to smo isto nekoliko puta ponovile i zato me tvoj post stvarno izivcirao.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja nisam nista vidjela lose u iridaninom postu, ma moderatorice nemojte se tako pjeniti na svaki post..ona nije napisala nista protiv vas , a i svi smo pismene i citljive da smo i same procitale da si i ti napisala da je i carski opcija ako ne ide, ma ne morate curu loviti za svaku rijec sta napise...kod nas je u nasim bolnicama prirodan porod vecinom vaginalni i to svi znamo zato se ne treb toliko pjeniti i to se je svelo na jednakost...nikad nisam nikog cula da prica hey ja sam rodila vaginalno...uvijek se u razgovorima kaze rodila je prirodno sa tom i tom intervencijom....

kao moderatorice biste trebale praviti primjer da se moze o svemu normalno ko ljudi diskutirati a ne se odmah pjeniti i zivce vaditi, pustite zivce na miru tamo di im je mjesto i otvorite mjesta diskutiranju

svi mi ovdje pricamo svakodnevnim jezikom, kako se koristi u zivotu i kako se prica vani medu nama, nije to doktorski forum da se mora svaka rijec toliko vagati i naglasavati jer svi smo razumijeli sta je iridana htjela reci

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iridana je to napisala kao odgovor na moj post. kako da to drugacije shvatim nego kao provokaciju?

slazem se da mi moderatori trebamo biti primjer, ali i mi smo ljudi...

Citiraj single prvotno napisa
    kod nas je u nasim bolnicama prirodan porod vecinom vaginalni i to svi znamo zato se ne treb toliko pjeniti i to se je svelo na jednakost...
    ne, ne slazem se s time. ovaj forum je medju ostalim otvoren za edukaciju i za promicanje rodinih ciljeva, u sto svakako spada prirodan porod kao najsigurnija opcija za majku i dijete. mi nastojimo mijenjati praksu u nasim rodilistima, nastojimo promijeniti misljenje javnosti o porodu, nastojimo pomoci u stvaranju uvjeta u kojima ce sve zene moci roditi gdje i kako zele, uz strucnu i humanu pomoc. da prihvacam stvari kakve jesu i smatram da je to ok, ne bih bila u rodi i ne bih ni pisala na ovom forumu.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

iridana je to napisala kao odgovor na moj post. kako da to drugacije shvatim nego kao provokaciju?
    varaš se draga Felix, napisala sam to kao ljutitu reakciju na priču ambrozije

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

felix, pa svi smo skuzili da je iridana one vragice i post usmjerila na ambrozinu pricu, barem ja sam tako skuzila i mislim da onaj post nije imao nikakve veze s tobom ni sa rodama vec sa ambrozinom pricom

dajte se malo smirite, svi smo vec shvatili razliku prirodnog i vaginalnog poroda, nadam se da ce u bolnicama biti omoguceno prirodno poradati, ali ovo je tema o porodu na zadak carskim rezom i mislim da barem tu ne morate loviti cure kad kazu prirodni, vaginalno porod i stalno se natezati oko toga i vaditi zivce zbog toga, ima mnogo tema o prirodnom porodu i svatko ce tamo nauciti razkliku prirodnog i vaginalnog, ma ne treba u svakoj temi traziti sitne greske u izrazavanju na rodin nacin.
    kao sta nitko pod temom o prirodnom porodu ne pocinje o carskom rezu, o vise vrsta carskog reza, mislim da se ni u drugim temam ne treba stalno raspravlajti o razlikama prirodnog i vaginalnog jer vec postoji puno tema gdje se o tome moze raspravlajti...a i vec smo skroz off, bolje da se vratimo na temu nego se tu natezemop za gluposti

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uvijek iznova poludim kad ovako nešto čitam Pitam se zašto doktori forsiraju prirodan porod ako je kristalno jasno da je carski najsigurnija varijanta??? Zato što treba skupiti cijeli tim doktora? Zato što HZZO više košta jedan carski nego 10 normalnih poroda?
    Znam najmanje 5-oro djece koje su doktori 'sredili' na način 'aj'mo forsirati prirodno pa dokle ide'. Danas ta djeca ima ju strahovitih zdravstvenih problema, a kćerka moje susjede, 10-godišnja djevojčica, nikad neće hodati, a ima i mentalnih problema. Strašno!! mamma juanita editirala pogrdni dio posta
    koliko ja vidim (ili moram promijeniti naocale) ona je citirala mene a ne ambroziju.
    ali ok, necemo se natezati, ajmo se vratiti na temu!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam isto tako shvatila.
    i jasno mi je da ćemo morati neke pojmove još dugo vremena objašnjavati, jer su se neki izrazi (poput recimo prirodni porod za vaginalni porod) toliko uvriježili u narodu da će trebati vremena (i strpljenja) da se uvidi kako to nikako nisu istiznačnice.
    eto i moderatorice ne misle uvijek isto .

iridana, editirala sam pogrdni dio posta upućen liječnicima.
    koliko god se s njima ne slagali u svemu, ajmo malo birati riječnik i ne vrijeđati nikoga.
    govor mržnje nije dozvoljen na forumu.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo jedno vracanje na temu. Moj se mish okrenuo u 35+. tj naglavacke....Tj...okrenuo se kad sam se ja pomirila s tim da je karlicno i prestala se nervirati (eufemizam) oko toga (Felix, bila si 100% u pravu kad smo govorili o tome "koliko sam ja spremna da ga pustim"
    Danas smo se opet provjeravali...glava je dole....sve 5...

Eto....cisto da se ne nervirate prije vremena.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ambrozija, koliko je meni poznato, poprečni položaj je baš jedan od rijetkih definitivnih indikacija za CR.
    baš mi je grozno da ste ti i djeca kroz to prošli i to triput :/ .
    gdje si rađala, u Hrvatskoj ili negdje drugdje?
    ako i četvrta beba ostane zatkom, s ovim prijašnjim iskustvima, jesi li sigurna da vam je vaginalni opcija?
    nekako mi se čini, po ovim tvojim prijašnjim iskustvima, da bi za vas carski možda bio ipak sigurnija opcija, osobito za bebu.

u svakom slučaju, sretno četvrti put

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    iridana, editirala sam pogrdni dio posta upućen liječnicima.
    koliko god se s njima ne slagali u svemu, ajmo malo birati riječnik i ne vrijeđati nikoga.
    govor mržnje nije dozvoljen na forumu.
    ok, dogovoreno (da iskreno kažem više ni ne znam što sam u ljutnji napisala )

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

procitala sam postove jos jednom i ispricavam se ako sam nekoga povrijedila svojom neprimjerenom reakcijom. na postove koje sam shvatila kao provokaciju (a zapravo se potpuno slazem, u tim slucajevima bolje carski nego forsirani vaginalni plus vakuum) reagirala sam kao neispavana mama u ponedjeljak ujutro, a ne kao uvijek-cool-smireni moderator

Moj se mish okrenuo u 35+. tj naglavacke....Tj...okrenuo se kad sam se ja pomirila s tim da je karlicno i prestala se nervirati (eufemizam) oko toga (Felix, bila si 100% u pravu kad smo govorili o tome "koliko sam ja spremna da ga pustim"
    eto vidis. bas mi je drago

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo jedno vracanje na temu. Moj se mish okrenuo u 35+. tj naglavacke....Tj...okrenuo se kad sam se ja pomirila s tim da je karlicno i prestala se nervirati (eufemizam) oko toga (Felix, bila si 100% u pravu kad smo govorili o tome "koliko sam ja spremna da ga pustim"

eto vidiš!
    ima li još nešto da te brine?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

eto vidiš!
    nasla si koga ces pitati

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

supeer bas mi je drago, samo tako dalje
    super

p.s. i ja bih se ispricala ako sam i ja kamo preburno reagirala

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa

eto vidiš!
    nasla si koga ces pitati
    a cuj, uvijek se moze vratiti
    pu pu pu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    ambrozija, koliko je meni poznato, poprečni položaj je baš jedan od rijetkih definitivnih indikacija za CR.
    baš mi je grozno da ste ti i djeca kroz to prošli i to triput :/ .
    gdje si rađala, u Hrvatskoj ili negdje drugdje?
    ako i četvrta beba ostane zatkom, s ovim prijašnjim iskustvima, jesi li sigurna da vam je vaginalni opcija?
    nekako mi se čini, po ovim tvojim prijašnjim iskustvima, da bi za vas carski možda bio ipak sigurnija opcija, osobito za bebu.

u svakom slučaju, sretno četvrti put

evo nas koji dan pred porod, još uvijek smo okrenuti zatkom, još uvijek u komadu, i još uvjek niko ne želi reći hoće li porod biti carskim rezom, ili će opet pokušavati okret pred sam porod...

radi se o rodilištu Split

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

amrozija..kako stojite?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dijete se okrenulo. idemo na zadnji porod pred termin. nadamo se najboljem :D

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ovo je znanje mnogih velikih stručnjaka a tiče se ambrozijinog slučaja: kod žene koja je prethodno rodila carskim rezom NIŠTA NE DIRAJ!!! Ako će ići prirodni porod on će se dogoditi sam i to bez ikakvih komplikacija. Ako prirodno ne napreduje (slabi su trudovi, ušće se ne otvara, loš ctg i sl), onda carski rez. Nema lijekova, nema dripa, nema prokidanja vodenjaka ni velikog "prčkanja" po rodilji, a osobito ne vanjski okreti i slične intervencije s maternicom koja ima ožiljak od CR.
    Dva ekstrema, a oba su u interesu majke i djeteta. Oba su humana, znanstveno opravdana i s dobrim ishodom.
    Na ženskom tijelu nema tipke "undo", to svi znamo, zato niko nema pravo eksperimentirati i raditi kojekakve zahvate na ženi ne bi li rodila vaginalno. Niti prerano i nepotrebno napraviti carski rez, bez da se prirodi da šansa (rizik od krvarenja kod majke i rizik od nezrelosti kod djeteta).

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja sestrična je trudna 37+2. prvorotkinja je. beba joj je okrenuta na zadak i ima manjak plodne vode (što kako doktori kažu i nije problem). od ječer je u bolnici jer je od bolnice udaljena nešto više od pola sata. beba nije spuštena niti je ona otvorena. doktor kaže da beba više nema mjesta da se okrene i da će je krajem ovog tjedna poroditi carskim rezom ako do tada nedobije trudove.
    sad meni nije jasno. znači ako dobije trudove rodit će vaginalno a ako ne onda na carski. :? :? zašto bi tako rano išla na carski? zašto nebi pričekali termin pa onda vidjeli šta će. :?
    šta vi mislite o tome??

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Nina20 prvotno napisa
    doktor kaže da beba više nema mjesta da se okrene i da će je krajem ovog tjedna poroditi carskim rezom ako do tada nedobije trudove.

sad meni nije jasno. znači ako dobije trudove rodit će vaginalno a ako ne onda na carski.
    Mislim da je doktor nije hteo da kaze da ce radjati vaginalno, vec da ce joj uraditi carski rez kada dobije trudove, ako se to desi pre kraja nedelje. A inace ce cekati do kraja nedelje sa operacijom.

zašto bi tako rano išla na carski? zašto nebi pričekali termin pa onda vidjeli šta će.
    Obicno se CR, u slucajevima kada je beba okrenuta karlicno, zakazuje negde oko 2 nedelje pre termina.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Zoranova draga prvotno napisa
    doktor kaže da beba više nema mjesta da se okrene i da će je krajem ovog tjedna poroditi carskim rezom ako do tada nedobije trudove.

sad meni nije jasno. znači ako dobije trudove rodit će vaginalno a ako ne onda na carski.
    Mislim da je doktor nije hteo da kaze da ce radjati vaginalno, vec da ce joj uraditi carski rez kada dobije trudove, ako se to desi pre kraja nedelje. A inace ce cekati do kraja nedelje sa operacijom.

zašto bi tako rano išla na carski? zašto nebi pričekali termin pa onda vidjeli šta će.
    Obicno se CR, u slucajevima kada je beba okrenuta karlicno, zakazuje negde oko 2 nedelje pre termina.
    a zašto se kod nekih čeka do termina? tu su neke žene pisale da se čekalo do termina. a i moja ujna je svoje prvo dijete rodila vaginalno a isto je bilo okrenuto na zadak. mislim ako je s bebom sve u redu zašto požuravati?

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mislim ako je s bebom sve u redu zašto požuravati?
    Zato sto, kada porodjaj vec pocne, stvari mogu da se iskomplikuju i da carski rez bude tezi nego da je uradjen pre porodjaja.

Ako je beba u karlicnom polozaju, lakse dolazi, na primer, do prolapsa pupcane vrpce, a to vec predstavlja veliki rizik za bebu.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je beba bila na zadak. U 36om tj sam bila 2cm otvorena i doktor je rekao da čekamo i dalje i da je još moguće da se beba okrene. Radila sam vježbe u nadi da će se beba okrenuti i da ću roditi vaginalno.
    U 37om tjednu mi je puknuo vodenjak i počeli trudovi. Beba se nije okrenula i doktor je pitao da li se slažem sa carskim. U tom trenutku više ništa nije bilo važno osim zdravlja mog djeteta. Samo da sve prođe u redu i da ne ugrozimo bebin život. Znam da i prvorotke rađaju zadak vaginalno ali s obzirom na sve moguće komplikacije... Nisam htjela riskirati.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

PUJA8 ja se isto slažem s tobom. Ja isto zadak ne bi voljela riskirati i vjerojatno bi pristala na carski rez iako se operacija užasavam :shock: Bilo bi me strah rađati vaginalno.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jučer na pregledu (36+6) ustanovili da je moja bebica i dalje na zadak i da su šanse da se okrene minimalne (zbog položaja posteljice i količine plodne vode)
    dr. rekao da možemo probati i vaginalno jer beba nije prevelika, no ja sam odbila i to ne želim ni pod razno
    inače sam se pripremala za prirodni porod i ovo me totalno razočaralo , ali sam spremnija preuzeti rizik koji nosi carski, nego vaginalni porod bebe na zadak
    bojim se bolnica, anestezija i operacija, ali meni je carski u ovom slučaju ipak prihvatljiviji

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •