Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Moj inducirani porod...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Moj inducirani porod...

Mislim da je sve počelo kad sam saznala da sam trudna i kad sam se počela prisjećat prvog poroda... bio je sasvim priroda u 41 tjednu i trajao je dugim i teških 17 sati, rezana, dva tjedna nikud iz kreveta.. kolko god sam čitala i bila informirana o svemu, jako me bilo strah ponovo to sve proživjeti... dugo sam sa svojim ginekologom razgovala o umjetnom porodu i epidiralnoj..nije me nagovara nego je strpljivo odgovarao na moja pitanja i nedoumice... bilo me strah ponovo proživjet 17 sati i 2 tjedan nikud iz kreveta....
    I tog jutra došla sam na kontrolu u Petrovu bolnicu kako smo se dogovorili i nisam ni pomišljala da ću roditi... bila sam 39+2. Pregledao me i tada sam bila 2 cm otvorena. Već sam pomislila ni ovaj tjedan niš od poroda kad mi je predložio da se idemo porodit... samu sebe sam iznenadila kad sam odgovorila: „ajmo“. Muž je skočio doma po stvari dok su mene klistirali, spremili u boks i pustili mi drip. Kad su trudovi krenuli i postali dovoljno bolni dobila sam jednu dozu epiduralne. Tada je muž došao k meni. Epiduralna je počela djelovat, a ja sam se osjećala fenomenalno. Slikala sam se s mužem, smijala, pričala.. moj ginekolog je cijelo vrijeme bio s nama u boksu... to je bilo nešto sasvim drugačije od onog kaj sam proživjela sa prvim porodom. Tada sam bila sva van sebe, totalno nesposobna za bilo kakvu komunikaciju. Prošlo je nekih sat i po, epiduralna počela popuštat i ja počela ponovo osječat trudove. Bila sam svega 6 cm otvorena, i pošto imam jako dugačak porođajni kanal tako da sam dobila i drugu dozu epiduralne. Cijelo me vrijeme bilo jako strah da ja neću osjećat kad će sam izgon krenuti...no bila sam u velikoj zabludi... i nije prošlo nekih sat vremena kad sam počela osječat trudove i jaki pritisak na dolje. prvo mi je to bilo jako čudno jer nije bilo moguće da mi već epiduralna popušta. Tada sam shvatila to nema veze s epudiralnog, nego da se sam izgon bliži. Otvorila sam se skroz i krenuli su napuhni trudovi.. svi smo zauzeli svoje položaje. Muž meni iza glave, ginekolog s jedne, babica s druge i u svega tri truda mali pišonja je izašao van... bio je predivan... lijep, neizmučen...za razliku od svoje sestrice koja je nakon 17 sati bila sva ljubičasta.
    Plakala sam od sreće jer je sve super prošlo, jer je trajalo svega 6 sati, jer sve ono čega sam se bojala je palo u vodu... odmah su mi ga dali na prsa, muž nas slikao, pa doktor nas troje skupa.. nisam imala epiziotomiju, pukla sam svega malo, dobila samo 2 šava. Rekao doktor više to zbog muža nego zato kaj treba . posteljica izašla bez problema i još vani na hodniku bila s mužem skupa.
    Svi moji strahovi su pali u vodu. Lijepo sam osjetila porod. Nema šanse da se ti zadnji napuhni trudovi ne osjete 8) . To mi je sad jasno!!

Nikakvih posljedica nisam imala od epudiralne... tj. Jesam..igrala sam badminton tjedan nakon poroda :D

Jedno veliko HVALA dr. Danku Bljajiću na divnom porodu!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

moja priča tj. moj porod nije ništa spektakularno. ali htjela sam je napisati i dati jedan drugačiji prizvuk induciranom porodu, kao i epuduralnoj. da to ne mora uvijek biti nešto loše i završiti kao nešto loše... nego može biti jedan drugačiji izbor. jer uostalom, i kad te glava boli popiješ voltaren, zar ne??!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

čestitam od srca na prinovi

ma najbitnije je da si zadovoljna nakon svog poroda,da ga ovaj put nisi doživjela kao traumu što nam se valjda svima jednom desilo,i da si ODABRALA kako ćeš roditi.

A mislim da je imati izbor najvažnije.

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Čestitam. Super da je sve prošlo tako dobro i kako si željela.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

čestitke

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Čestitam

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    ma najbitnije je da si zadovoljna nakon svog poroda,da ga ovaj put nisi doživjela kao traumu što nam se valjda svima jednom desilo,i da si ODABRALA kako ćeš roditi.

A mislim da je imati izbor najvažnije.

potpisujem i čestitam na dečkiću!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

hvala svima na čestitkama... dečkić je super, dok ja borim bitku sa prsima.. al to je za tema za neki drugi podforum

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Drago mi je da si ostvarila svoju želju
    čestitke na prinovi i slobodno napadni podforum, problemi su tu da se riješe

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

cestitam

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I ja se pridružujem čestitkama. Baš mi je drago da možemo pročitati (dobra) iskustva i ovakvih poroda.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i ja cestitam
    uzivaj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •