Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: Ne žele u more

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Ne žele u more

Ljeto je u punom jeku, a ja na sto muka. Obožavam more, plivanje, ronjenje, itd.
    Moji dečki, od 3.5 i 2 godine upravo suprotno. Živimo na moru i svaki dan smo na plaži.
    Stariji, na moje nagovaranje, uđe u vodu, drži se mene i zajedno plivamo desetak minuta. Stavljam mu leptiriće. Ukoliko se drži madraca odgovara mu i dulje, ne smeta mu dubina. No, sam ne želi pokušati ni trena. Ne igra se u plićaku ni sekunde, već čim se približimo plaži bježi vani iz vode.
    Mlađi pak niti ne uđe u vodu, a za par dana ima 2. rođendan. Pokušali smo ga, samo jednom, na silu odvesti u vodu. Vrištao je, bio je očajan, svi su nas gledali, tako da smo brzo odustali.
    Nisam pobornik prisile niti crying out metoda tako da ne želim to ponoviti.
    No, ja sama sa sobom teško prihvaćam situaciju. Ja u moru, a oni se igraju na ručniku, i tako cijelo vrijeme.

Baš sam se izjadala. Radi se o tome, očito, da se jako teško nosim s situacijom koja traje već mjesec dana, od kad je počela sezona kupanja.
    Može nekakav pametan savjet o tome kako ih prihvatiti kakve jesu, eventualno kako im približiti more?

Hvala!

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja čekam savjet, jer se to i meni dogodilo prošle godine. Nisu htijeli ući ni u pličak, a ni meni nisu dali u more. Ušla sam jedan jedini put u vodu do koljena, a oni stali vrištat, plakati: "Vrati se mama, ugušit ćeš bebu!!!" ( bila sam trudna ).
    Ove godine ni ne idemo, pripremam se psihički za nagodinu.
    Mislim da je kod nas jedan od razloga što nisu htjeli u vodu jaaako velika gužva na plaži (bili smo krajem 7. mjes. u Tučepima), pa smo se spakirali i nakon 5 dana otišli kući.
    U kadi i bazenu se obožavaju kupati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čekati drugo ljeto.

A ti se kupaj bez grižnje savjesti.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Reci im da ne smiju u more, samo ti smiješ

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Reci im da ne smiju u more, samo ti smiješ
    Super!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma nemoj ih samo forsirati...doći će to sve na svoje.
    Budeš se s nostalgijom prisjećala ovog topica jednom kad ih više ne budeš mogla izvadit van iz vode

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

slazem se s ronin.

moj mali prosle godine nije tio ni blizu mora a ove godine ga ne mogu izvaditi (osim kad su valovi, onda nece ).
    ne sekiraj se, ti se kupaj, oni nek se igraju i mirna bosna

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo imali mrvicu sličan problem. Odnosno on je ušao u more ali tek kad je on htio a to je obično bilo nakon nekih pola sata igranja u pjesku na plaži.
    Ali on nije htio kad smo ga mi na silu htjeli unesti i nije htio ni šlauf ni rukavice.
    Ove godine će ćini mi se biti bolje, ali vidjet ću idemo za tjedan dana.

Mislim da ih ne treba siliti oni kad se odluče će ući a ti se kupaj bez beda.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jan evo već drugu godinu ne želi ni primirisati moru!
    Ne forsiram ga uopće iako mi teško pada to što ne želi ni nogicu umočiti..po novome ne želi niti u bazenčić na terasi...

ne znam..u utorak idemo opet na more pa ćemo vidjeti koju ćemo taktiku primjeniti..ako neće, neće...Bože moj...

Mislim, sva sreća da imamo gdje biti i da je kuća tik do mora s ogromnom terasom, pa je Jan stalno vani ispred mora...Da je situacija da si moram birati godišnji tj. plaćati definitivno bi se odlučila za planine jer mi u tom slučaju odlazak na more ne bi ništa značio
    Samo bi se iživcirala...

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ni bojan se do sada nije nešto kupao, i pretprošle i prošle godine je svega dva puta ušao u more i to jedva- samo ako sam ga ja držala i ako je bio, tu cijelu minutu koliko je proveo u vodi, totalo priljepljen za mene, ni milimetar se nije dao odvojiti

al nisam ga ništa forsirala, ak neće neće; provodio je dane prčkajući po pijesku, eventualno je samo stopala malo umočio i to je bilo to, ima vremena, nauživat će se i mora i kupanja

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo identičnu situaciju imali tijekom ljeta pred Šeficin 2. rođendan.
    s manje od godinu dana nije želila izać iz mora, plivala sama, ja bi je s mula ponekad bacila u more......ništa, oduševljena. slijedeće ljeto ni blizu moru. i tako do skoro pred kraj ljeta dok na plaži nisam srela svoju poznanicu s malom koja se kupala u nekom kolutu. i kad je L. vidila tu malu i još posudila taj njen kolut završila je saga o nekupanju.
    ali jednostavno sam digla ruke od forsiranja da se okupa. ja bi se kupala i bila bezbrižna jer sam znala kako moru neće prić ni blizu.
    alijedeće ljeto više takvih problema nije bilo. ovo lito je problem kako je izvadit iz mora čak i kad pomodri. tuče joj zub o zub a viče kako joj nije hladno.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    ovo lito je problem kako je izvadit iz mora čak i kad pomodri. tuče joj zub o zub a viče kako joj nije hladno.
    e, da, i kod nas isto, samo što još nismo bili na moru, nego par puta u tuhelju, na bazenima i isto sam ga na pola plavog vukla van

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

primijetila sam da klinci prvo vole more, onda negdje oko 2. i 3. godine ne vole, pa oko 4. opet krenu i nema im poslije kraja.

obzirom da se većina djece ponaša po ovom obrascu, sigurno postoje i neka stručna objašnjenja, al ja ih ne znam

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Čekati drugo ljeto.

A ti se kupaj bez grižnje savjesti.
    Točno tako.
    Mi smo s Markom bili na moru prvi put kad je imao 10 mj i drugi s 2 godine. Oba puta je većinu vremena proveo bacajući kamenčiće na obali, a u vodu manje više uopće nije želio. A što je najbolje na bazenu je bio prvi put s 8 mj, a od 1 god ide na bebe ribe i obožava vodu, skače, roni, a pomalo već i pliva (sad će 3 god).
    Ove godine još nismo bili, pa ne znam što nas čeka.
    Čega se on na moru točno boji, pojma nemam. Možda mu je hladna voda ili se boji veličine. No sigurno će to jednom prevladati. Tako i tvoji. Samo ih nemoj forsati.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Karin prvotno napisa
    Samo ih nemoj forsati.
    točno tako.
    nakon silnog nerviranja zašto L. neće u more a vani prži 40 stupnjeva, moljakanja, kumljenja, objašnjavanja....jednostavno sam jedan dan ušutila i pustila je na miru. i pravila se kako uopće ne vidim da se ona ne želi kupat. ja bi se digla, otišla u more, nju ostavila na plaži i čekala kad će joj se upalit lampica da je u moru super. srićom, upalila joj se sredinom 8. miseca te godine.

forsiranjem se samo može dobit kontra ekeft.

i još sam nešto skužila: plaža na koju smo išli prije njenog 1. rođendana jednostavno joj je bila odbojna godinu kasnije. na kraju balade sam skužila da se plaši dubine i toga što nema plićaka i što se u more ulazi ili skokom ili priko skala.

ove godine je prvo počela s kupanjem isprid kuće u velikom bazenu, sama se odvažila na skakanje u bazen i da je ove godine odvedem na tu famoznu plažu bez plićaka ko zna bi li joj opet bila traumatična. možda i ne bi jer je bazen dubok skoro dva metra i nije joj bilo problem skakanje u njega. :?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    primijetila sam da klinci prvo vole more, onda negdje oko 2. i 3. godine ne vole, pa oko 4. opet krenu i nema im poslije kraja.
    ovo sam i ja primjetila.

ja ih isto ne bi forsirala, barem si sigurna da nece u more pa se mozes na miru kupat

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

obzirom da se većina djece ponaša po ovom obrascu, sigurno postoje i neka stručna objašnjenja, al ja ih ne znam
    Ovo sam baš krenula napisati.
    Barem su tako moje. L se s godinu kupala, s dvije ni prići, sa tri opet je, sad ćemo vidjeti kako će s 4 g
    A J je bliže drugom rođendanu pa znam što mi ove godine slijedi...

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

i kod nas je takav slučaj... još prošle godine smo ga nagovarali a ove godine ga nisam mogla van iz mora dobiti...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo partibrejkeri, V je htjela u more s 3mj, 1, 2, 3, 4 i sad s 5 godina
    na početku svake sezone kupanja je malo oprezna, ali taj oprez je drži 2 dana, recimo ove godine, mada zna plivati, 2 dana je htjela plivati samo zakačena za MM i mene
    i onda se pustila
    i ja bi probala ono što kaže Honey, reći da ne smije, to bi mojoj bio takav poticaj da bi skočila, a ne ušla

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mi. Počeli smo se kupati s 9 mjeseci i to ljeto nije bilo nikakvih problema. Iduće ljeto je na početku bilo malo opreza koji je iščezao s prvom posjetom pješčane plaže (inače se kupamo u dubokom moru- iz barke).
    Ovo smo ljeto počeli iz plićeg i nakon 2-3 dana po starom običaju- skok u duboko je i mene iznenadio.

Ja sam pristalica da se dijete pusti kako ono želi, a okolnosti možemo mi mijenjati kako bi im bilo ugodnije.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi smo nosili bazenčić na plažu,punili ga morem i kupao se u njemu.Tako je bilo dvije godine, a već slijedće se nije dao van iz mora.
    Mlađi se brčka bez problema. Moji dečki vole pješćane plaže i rađe se kupaju tamo gdje je pijesak nego na kamenčićima, tako da zadnjih par godina hodamo sa pjeskom u gaćama.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi bili tri dana u Toskani. Ligurijsko more, valovi do neba, i tada jos uvijek bez mnogo turista.
    Ali, djaba ti sva ta ljepota kada se Sami nije htio priblizit moru A Edi se ne bi izvlacila iz vode
    sacekat malo dok ih prodje

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo što je Lutonjica napisala je stvarno tako,kod najvećeg broja djece
    Moja su oba dečka išla po tom principu

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Filip prošle godine nije svojevoljno ni jednom ušao u more, a prvi tjedan bi urlao na plaži i kad bi se ja ili mm kupali. Ja bih ga svaki dan ipak pomalo okupala, jer on poslije kupanja odmah zaspe, pa nam je to pasalo jer dođemo na plažu oko 1-2 -malo ga namočim u moru 5 min. i on spava u šatoru 3 sata. A samo namakanje bi išlo ovako - ja ga držim u naručju, on se penje po meni ko mali majmun bježeći u vis od dodira s morem, usput ga zapričavam (vidi dijete ovamo, ribica onamo etc), nekako se privikne da je mokar pa priča sa mnom u moru držeći se svom snagom (ko kaže da refleks hvatanja nestane ), poslije par dana se čak i nasmije dok skakućem u mjestu s njim rukama, par puta uspjela da ispruži i noge i uprska mm. U večernjem terminu bi imali duge šetnje po plićaku, vađenje kamenčića, promatranje morske živine - vrhunac par puta sjesti u more.
    Jadno :/
    Ove godine smo bili nekoliko dana u Istri, ulazio bi u plićak i polijevao se kanticom, čak je htio i vozati se na luftiću (1x i opao u more), tako da sad možemo mm i ja zaplivati. Još se radije drži obale i ne ulazi bez poticanja, ali bar ne urla kad ja idem u more. Nadam se da će uz klince i malo više dana na plaži doći do daljnjih pomaka.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    mi smo partibrejkeri, V je htjela u more s 3mj, 1, 2, 3, 4 i sad s 5 godina
    bas sam krenula ovo napisati
    ok...dosli smo do 2,5g

mala je usla u more u svbnju!! ej! ja se neckam i u lipnju

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I sve je to super kad ti je more ispred nosa 365 dana u godini. Naša priča zvuči malo drugačije jer je nama morska voda dostupna samo 15 dana godišnje.

Elem, do sada smo 3 puta bili sa njima na moru - sa njihovih 1.5, 2.5 i 3.5 godina. Prvo letovanje nam je ostalo u sećanju po njihovom utrčavanju u more i oduševljenjem svaki put kad odemo na plažu. Drugo letovanje smo zapamtili po Borisovom nećkanju pri svakom ulasku prvih nekoliko puta i po Matijinom urlanju čim se približimo vodi prvoh nekoliko dana. Ovo treće letovanje bilo je skoro kopija drugog.

I šta uraditi kad ti je dete toliko plašljivo i nepoverljivo (vezano za većinu stvari od kojih neke čak nisu ni novotarije) da odluči da celo letovanje provede na peškiru i da pritom osujećuje i pokušaje brata da uđe u vodu? Znači nije to bilo ni igranje blizu vode. Ne, kod njega je dolazila u obzir samo najveća moguća udaljenost od mora i nikakvo micanje sa peškira :/

E pa mi smo i prošle i ove godine uradili sledeće . par dana smo pokušavali da ga namamimo u vodu a onda bih ga ja uzela u naručje, ponovila po milioniti put od dolaska na letovanje da njih tata i mama ne vode nigde gde nije lepo, da je normalno što se boji tolike vode (pa još i hladne povrh svega) ali da smo kupili najnajnajbolje šlaufe na svetu koji ne daju ni slonu da potone (očigledna laž jer su šlaufi oni najprostiji, bez ikakvih nogodržača i glava i repova raznih spodoba koje imaju ili nemaju veze sa vodom), da će biti oduševljen morem ako mu samo dozvoli da ga dodirne (''Evo vidi kako talasići pokušavaju da te dodirnu i da se upoznaju sa tobom i jedva čekaju da se igraju sa tobom'').

I onda najnonšalantnije ušetam u vodu. ''Mama, drži me! Mama tonem! Mama, hladno je!'' i ostali poklici kroz plač bivali su ponovljeni najviše po 2 puta u prva dva ulaska u vodu. Držali bismo se u početku i nogama i rukama a onda bih ja postepeno puštala jednu ruku da mu pokažem galeba, terala njega da pusti ruku da mi pokaže jedrilucu...I tako, mic po mic već je sam zahtevao treći ulazak u vodu a narednog dana mi je pravio vetrenjaču vrteći se u šlaufu na metar od mene.

Igranje u plićaku je došlo dosta kasnije - Boris je slobodniji i gacao je i sedao u plićak već 5-6-og dana dok je Matija kasnio jednu sedmicu za njim.

Sve u svemu, unatoč činjenici da sam apsolutni protivnik crying out metode sem kad je ulazak u more u pitanju, nisam primetila nikakve negativne posledice ovakvog prislinog navikavanja na vodu. Čak naprotiv, koliko su uživali bilo bi mi žao da sam ih pustila da sami odluče da dodirnu more tamo negde na pola puta do punoletstva

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mala je usla u more u svbnju!!
    to nije niš
    zara se već dvije godine zaredom u moru prvi put okupala ZA USKRS

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Ovo što je Lutonjica napisala je stvarno tako,kod najvećeg broja djece
    Moja su oba dečka išla po tom principu
    Mojoj se nije kupalo samo kad smo u Septembru bili u Promajni sa njenih devet mjeseci starosti (sumnjam da joj je voda bila hladnjikava). Ostalo je bio problem kako je nagovorit da izađe van. Slijedeće godine se toliko derala pri izlasku da smo joj davali sve što inače ne dajemo da nas ne ofira. Mi smo izuzetak koji dokazuje pravilo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ah, vidim ima vas još iva ima 19 mjeseci i ne želi u more. plićak da, ali more ne...
    ok,drugi nam je dan,ali ne vjerujem da će se išta bitnije promijeniti...
    prepoznala sam sve situacije koje su i koda nas... :/

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Malo možda OT, ali moja starija je, sa svoje 3 i pol godine, šetajući se uz more u Mošćeničkoj Dragi, u 2 mj, bura dere, hladno do kosti, ali vedro i sunčano, pitala zašto se nitko ne kupa i skinula skafander, krenula skidat tenisice da ide plivati . Da ju nisam zaustavila, možda bi bila i ušla u one valove .
    Moje nisu nikad imale 'morefobiju' , ali to je možda zato jer živimo na moru. A kako tek vole na barku sa mojim bratom i tatom

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

to nije niš

a jao! meni je ovo prvomajsko bilo toomuch! jedva sam nogavce zavrnula u slucaju nedajboze. otpali mi nozni prsti.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa da li si se ti Lutonjice kupala? I da li je dijete poplavilo?
    Tj. zna biti za 1.maj fino se kupati...
    A s obzirom na ono uvriježeno "prehladit će se" pitam ovo gore...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ak je onaj kasni uskrs, krajem travnja onda jos ok. ali ovaj rani (ove godine 23.03. :shock ziiiiiima brate!

ne, nije "fino" za prvi maj. fino je kad je temp. mora visa od 25

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni malo fali da sve one koji tocaju djecu koja vriste u nakani da zavole more ne zaskocim i za vrat. fakat svasta mogu istrpiti i ne reagirati, ali takve scene, ono mama i tata se smiju i prskaju prestravljeno dijete jednostavno ne podnosim.

moja nikad nije imala strah od mora i sl. voda, vise ja imam strah kad vidim sto radi...adrenalina...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to nije niš

:shock: brrrrrrrrrr
    mi se kupamo obično prvi vikend u 10. mj, naravno ako uvjeti dozvoljavaju, i to iz tuge jer je sezona gotova, ali u more se rijetko kad uđe prije kraja 5. mjeseca

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    meni malo fali da sve one koji tocaju djecu koja vriste u nakani da zavole more ne zaskocim i za vrat. fakat svasta mogu istrpiti i ne reagirati, ali takve scene, ono mama i tata se smiju i prskaju prestravljeno dijete jednostavno ne podnosim.

moja nikad nije imala strah od mora i sl. voda, vise ja imam strah kad vidim sto radi...adrenalina...
    0v0 mogu debelo potpisat!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Pa da li si se ti Lutonjice kupala? I da li je dijete poplavilo?
    Tj. zna biti za 1.maj fino se kupati...
    A s obzirom na ono uvriježeno "prehladit će se" pitam ovo gore...
    ja ne, nema šanse.
    mi stajali na plaži u dugim rukavima, a ona u vodi

"prehladit će se" me ne dira uopće, inače sam vrlo opuštena po pitanju golih leđa, mokrih glava, bosih nogu na hladnim pločicama, haljina na -10 C, jedenja peciva s dodatkom blata s ceste i slično

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja i MM volimo hladnije more i uvijek se rano kupamo. Malisu nismo silili ako nije htio. Ali on spada u one izuzetke koji konstantno vole more, sad trece ljeto zaredom.

Ali jos bih o prisiljavanju - recimo, on se standardno buni i place kad mu stavljamo kolut - swimtrainer - a nakon minut u moru gusta i ne dozvoljava ga skinuti i nece iz mora. Ali i dok se buni to nije prestravljeni plac, vise neko kenjkanje. Ja sam za polagani pristup cak i uz malo placa, ako se radi samo o prestrasenosti novim i iako roditelji idu polako i njezno i dijete dobro reagira. Na nasilno kupanje i 'zavoljet ce on to' a dijete grca u suzama se jezim.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Potpis.
    Nikad nikakvih problema. Dijametralno suprotno: uvijek samo uživancija!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i mi smo partibrejkeri
    voda i more uvijek i bilogdje
    M. je otvorio sezonu na badnjak...malo u plicaku

sjecam se lani je jedna curica cca. 3 god. morala na silu u more i dijete jadno pliva i vice mama...mama i povraca od muke...mene srce boli, kazem zeni, gđo. dijete vam povraca, a ona meni odmahne rukom kao, neka...znam ja...ignore
    strasno nesto :shock:

onda recimo tu jedna nasa mala susjeda (4 god.) nije htjela u more (lani je htjela) i kad je vidjela Marina kako se on kupa, posla je i ona za nama

nekako klincima treba vremena, bilo je tu par obitelji cija djeca nece u more prvih 5-6 dana, onda kad krenu, moraju doma :/

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi imamo skroz drugačiji "problem". malena (3 god i 7 mjeseci) - ne boji se uopče mora. previše je slobodna. nikad nije htjela rukavice, kolo ili sl.
    tako da sam joj uzela peraje i dasku. prije deset dana propivala samo sa perajama. kad uđe u more ne šljivi nikoga. ode lola u duboko sa daskom i perajama - i onda se tamo pusti i pliva bez daske. ma nesmin se doslovno opustit niti sekundu kad sam sa njom na moru.

nekidan nakon skoro uru vrimena neće da izađe iz mora. kad je napokon izašla oće odmah nazad a ja joj u šali kažem: bacit ću te u more sa mula.
    a ona cila sritna: baci me, baci me. i naravno kad je nisam bacila otišli smo u suzama sa plaže.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ovako ide pričica: moj muž ima 3 brata i 3 sestre, daklem ukupno ih je 7, a plivati zna-dvoje...
    Naime, njihovi starci su imali metodu,odvedem te u vodu i pustim, pa se snađi druže... svi su se isprepadali i naravno da nisu ni pokušali naučit plivat. MM se ove godine malo opustio, pa polako napredujemo,ali to je zato jer on sad ne želi biti tata koji ne pliva...

Poanta ove priče je da ne smiješ forsati jer će ih to samo prestrašiiti i dodatno odgovoriti od kupanja...

Mislim da ti je olakotna okolnost što živiš na moru pa imaš čitavu godinu da ih pripremiš za iduće ljeto.

I ja imam dva dečka od kojih stariji ne izlazi iz vode , a mlađi je plakao ove godine i kad bi ga netko slučajno pošpricao. od 10 dana ljetovanja 5 nije došao ni blizu vodi ,a onda je sam od sebe ,kad je vidio brata ušao i bez problema se igrao u plićaku (najdublje u vodi do guze), a ja sam sigurna da će dogodine biti bolje...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svake godine, ali SVAKE ja se "tresem" na plazi od bijesa koliko netko maltretira vlastito dijete.. i svaki put imam poriv otici i reci "ak sad ne pustite to dijete, JA cu vas baciti s mola u more "

Je, ja kuzim.. doslo se na 7 dana.. i roditelji bi taaaaaaako voljeli da dijete uziva u moru.. ali vraga mu, pa nije dijete tu svaki dan, hladno mu je i sto drugih stvari. I da, usljed tog vristanja, gubitka glasa, bas je zavoljelo more i nije vise izlazilo van.. yeah right

Uf.. Rijetko sto mi dize zivac toliko kao to forsanje uzivanja u moru i vristanja djeteta iz petnih zila.

Morala sam se izventilirati - jos mi odzvanja to vristanje u glavi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj lutak (tri i pol) nije htio ni čuti za kupanje, niti do gležnja. Nikad ga nismo forsirali. I onda smo otišli na kupanje s njegovim prijateljicama koje su sve malo starije od njega i koje plivaju, skaču i luduju u moru. More je duboko i nema prilaza. Dakle, samo skok u duboko. On je bio toliko razdragan zbog cijele atmosfere i društva i rekao je da želi skočiti s rive. :shock: "Daaaaa, daaaa mama"! i mi skočili skupa, malo se napio, ali se sad svaki dan kupamo zajedno u dubokom, on s rukavicama i meni oko vrata, a ja s perajama da ga mogu lakše držati. Nevjerojatna promjena! Živjele frendice zbog kojih se sve promjenilo. Što ne znači da ga opet nešto ne može splašiti. Ali, ne marim!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojem je s 3 godine more bilo prehladno (kraj 8. mjeseca, Dalmacija), okupao se u deset dana svega par puta po 2-3 minute, ostalo je bacao kamenčiće i pretakao vodu na plaži (dok sam se ja vadila iz vode jedino kad se išlo doma).

S 4 godine mu je isto bilo hladno (polovica 7. mjeseca), ali mu je bilo dobro sa šlaufom, mogao je izdržati par minuta u vodi i ostatak vremena s frendicom sjedio na ručniku i bacao kamenčiće (dok sam se ja opet bezobrazno kupala cijelo vrijeme boravka na plaži); čak su njih dvoje radije sami sjedili na obali nego da se kupaju s nama :/ . Zadnja dva dana boravka se otkravio i šetkao po plićaku do gležnja, a okuražio se i malo plivati s rukavicama za plivanje.
    Te godine smo bili i u toplicama i tamo je bez problema ronio, skakao u vodu i brčkao se bez rukavica (u bebi bazenu od pol metra). Mislim da je njemu more stvarno prehladno jer bi u toplicama najradije bio u onom najvrućijem bazenu .

Ove godine smo bili puno ranije na moru, početkom lipnja i kupao se svaki dan kad i ja makar je bilo hladno (more je bilo ok, ali je zrak bio hladan, prvih par dana je padala kiša), doduše on bi bio u vodi minutu-dvije pa svaki dan sve duže da bi na kraju plivao skoro 10 minuta. Naravno, s rukavicama.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa

Svake godine, ali SVAKE ja se "tresem" na plazi od bijesa koliko netko maltretira vlastito dijete.. i svaki put imam poriv otici i reci "ak sad ne pustite to dijete, JA cu vas baciti s mola u more "

Je, ja kuzim.. doslo se na 7 dana.. i roditelji bi taaaaaaako voljeli da dijete uziva u moru.. ali vraga mu, pa nije dijete tu svaki dan, hladno mu je i sto drugih stvari. I da, usljed tog vristanja, gubitka glasa, bas je zavoljelo more i nije vise izlazilo van.. yeah right

Uf.. Rijetko sto mi dize zivac toliko kao to forsanje uzivanja u moru i vristanja djeteta iz petnih zila.

For the note: ja nisam govorila o vrištanju

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo ove godine tak "maltretirali" dijete id 8,5 mj. Svaki put kad smo ulazili bilo je malo plača i cendranja, ali se privikla za 2 minute. Prvo smo ju malo namočili rukama, pa buć buć nožicama, pa malo pljeskanje ručicama, pa sam se ja bacala po vodi da ju nasmijavam a mm ju je za to vrijeme sve više stavljao u vodu. Na kraju je stvarno uživala u moru, sve druge bebe bile su vani u bazenčićima, a ona u moru do vrata, šprica ručicama po vodi i vrišti od smijeha i zadovoljstva.

Bili su ljudi s djetetom od godinu dana, vidjeli paulu kak se kupa, pa je mama uzela malog, spustila ga tati s mola u vodu, mali je počeo vrištati (i ja bih da me neko tak spusti u hladnu vodu), izvadili ga iste sekunde van i zaključili da se on ne želi kupati, a nas su gledali ko da smo pali s marsa.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa

For the note: ja nisam govorila o vrištanju
    Kao sto si vidjela, nisam replicirala na tvoj post, nego na post od Flo

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da te utješim: moj brat nije htio u more, dosta dugo
    valjda mu je bilo hladno
    jedno ljeto je to promjenio, počeo se kupati i nije htio van
    najomiljeniji dio mu je bilo ronjenje i skakanje

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj may prvotno napisa
    plićak da, ali more ne...
    moja sestra se dosta dugo kupala samo tamo gdje može na noge, ili gdje vidi dno
    promjenila se tek sa ronjenjem, tj. kad je mogla vidjeti dno sa maskom

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •