Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 67 od 67

Tema: Ne žele u more

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa

Mi smo ove godine tak "maltretirali" dijete id 8,5 mj. Svaki put kad smo ulazili bilo je malo plača i cendranja, ali se privikla za 2 minute. .
    2 minute vam je dijete prostestiralo i plakalo ?

kad je voda hladna postoji i drugi puno bolji način privikavanja, a ne ovako prisilno :?
    bez stavljanja u vodu, svojom mokrom rukom rashladiš bebinu kožu, svaki put malo više vode, i kad se kože ohladi onda lagano nožice, uz puno nagovaranja, osmjeha itd... na najmanji znak pobune, zaustaviti uranjanje, samo polako

jest da traje 10-15min, ali najbitnije je da dijete ne plače

pa i meni je bed ući zagrijana u more, pa si penzinerski smočim ruke, prsa, vrat... tek onda buć

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

@ Anchie
    Ma znam, samo sam se osetila prozvanom jer sam jedina priznala da mi je dete plakalo i da sam ga silom uvela u more

@MGrubi
    Vidiš, ta tvoja teorija ne pije uvek vodu. Mm ulazi u vodu tako da o tome može da se snimi dugometražni film (njegov brat je još gori). Za razliku od njega meni je tako još hladnije (naročito kad dođem negde do kukova pa mi talasi zapljuskuju stomak) i ja prosto utrčim u vodu.

Kad su deca u pitanju prvo smo išli njegovom metodom, kvasili nogice pa butinice pa stomačiće i leđa pa polako u vodu...I znaš šta je na kraju bilo? Molbi da ih mama uvodi u vodu. Uzmem dete u naručje i zajedno ušetamo u vodu. Čim bih ga skroz pokvasila dete bi se odvajalo od mene i krenulo da radi nogicama i ručima i tako bi se zagrejalo (sami ukapirali da im je u stvari hladno kad se pripijaju uz mene). Boris je doduše već nakon par dana sam ulazio u vodu - stavi šlauf i maminom šljap-šljap-šljap-buć metodom pravac u dubinu 'gde je čistije i gde ima ribica'

Sve u svemu, izrazi tipa 'hladno more' nisu bile razlog za odbijanje moje dece da uđu u vodu jer se kući kupaju u bazenu u vodi iste temperature. Njih je plašilo samo more - nepoznato, plavo, duboko, oooogromno. I u veliki bazen kod komšija na selu su ušli bez ikakvog protesta ili straha iako je i hladan i dubok

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    2 minute vam je dijete prostestiralo i plakalo ?

kad je voda hladna postoji i drugi puno bolji način privikavanja, a ne ovako prisilno :?
    bez stavljanja u vodu, svojom mokrom rukom rashladiš bebinu kožu, svaki put malo više vode, i kad se kože ohladi onda lagano nožice, uz puno nagovaranja, osmjeha itd... na najmanji znak pobune, zaustaviti uranjanje, samo polako

jest da traje 10-15min, ali najbitnije je da dijete ne plače
    Krivo si skužila. Radili smo točno ovak kak si napisala, ali nije trajalo 10-15 min, nego je bilo 2-3 min cendranja

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos jedan koji ne voli more. i s godinu dana i s dvije. najdublje sto je pristao uci je do gacica, i to mozda dvaput u ova dva ljeta.
    a sta cu mu. trckaramo po plazi, bacamo kamenje u more, trazimo puzeve... njemu dovoljno.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Javljam se nekoliko dana nakon što sam pokrenula ovu temu. Jučer smo. kao i gotovo svaki dan, bili na moru. Stariji sin, 3.5 godina, i ja smo se igrali u vodi, pjevali, plesali... U igri se ohrabrio, pustio me i samostalno zaplivao. A ja sam se napokon opustila.
    Hvala svima na iskustvima. Do trena kad je proplivao uistinu su me tješila vaša različita iskustva

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I kod nas je bilo po tom obrascu s 2 i 3 godine niti blizu moru, s 4 u pličaku,a s 5 vidše se nije dao iz vode.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Karlo ide u more ali ne želi sam plivati ( s naramenicama....)-uz pridržavanje jedva 10 sek odmah tuli..bacakanje to DA.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nakon 2 tjedna opreznog mocenja nogu u valovima, i zeko se odvazio. sam je trazio doci sve do vrata. htio je ici 'dajeko, dajeko!'. danas i plivace rukavice idu na plazu pa cemo vidjeti...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi smo svaki dan ovak plivali kao na avataru 8)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Videk je bio malo repslobodan pa se nekoliko puta potopio. Onda par dana miruje u plicaku pa opet po starom.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Videk je bio malo repslobodan pa se nekoliko puta potopio. Onda par dana miruje u plicaku pa opet po starom.
    lea se napije, svaki put.
    no na ni jedno "opijanje" ja nisam reagirala drukcije nego smjehom
    od prvog dana, prvog ljeta, kupanje u moru je igra, radost i smijeh. od ulaska do zlaska. svi smo slobodni bez imalo straha i u potpunosti uzivamo. bez ikakve sile i prisile.

i tako je mlada dama juce ronila skoro 2 metra izmedju mene i bake :D :D :D
    skoci, zaroni, gleda smjer, drz dah, gleda u vodi (joj gusta kad se gledamo u moru), radi rukicama i nogicama i roni
    2 godine i 4 mjeseca.

po meni je totalna opustenost i ne forsiranje kljuc.
    napije se vode, pa sta. kao i kad padne, ne vicem joj, ajme, isuse itd...

i samo da skuzi da dok tako roni moze dici glavicu i da pliva.....i da se rijesi prsta na trbuhu ili ispod pazuha. ona bez beda ide s nama u duboko. bez rukavica. pridrzava se uz nas

je...morala sam se pohvaliti, juce me fest iznenadila kako oni

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za leu!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    i tako je mlada dama juce ronila skoro 2 metra izmedju mene i bake :D :D :D
    skoci, zaroni, gleda smjer, drz dah, gleda u vodi (joj gusta kad se gledamo u moru), radi rukicama i nogicama i roni
    2 godine i 4 mjeseca.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i za leu!

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U moru nema problema. Bilo toplo, bilo hladno skačemo, naradije bez ikakvih pomagala.

Ali prije svakog tuširanja/kupanja nekoliko puta čujemo "Nećemo glavu, nećemo glavu!"
    Borimo se svakako. Od stavljanja očala za plivanje (ali to u zadnje vrijeme ne želi) do brzinskog ispiranja glave (Kad procijenim da je raspoloženje za šamponiranje, donesem zrcalo da se gleda). Ošišali smo se na pola cm...

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kriva tema.

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moj stariji isto imao neki obrazac - uglavnom s 2,5 baš nije bio za more, a prije i sada - ne možeš ga izvaditi iz vode. Sada i MM s njim mora biti čak 2 sata u vodi - što je za njega rekord.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •