Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Gdje je sigurnije iza vozača ili suvozača?

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Gdje je sigurnije iza vozača ili suvozača?

Evo ima toga puno o autosjedalicama, ali nisam uspjela naletiti na to da negdje piše je li sigurnije smjestiti autosjedalicu iza vozača ili suvozača?

Pošto imamo mogućnost izbora htjela bih odabrati sigurniju varijantu.

Možda netko zna što su pokazala istraživanja ili iskustvo?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Re: Gdje je sigurnije iza vozača ili suvozača?

Citiraj Kavin prvotno napisa
    Možda netko zna što su pokazala istraživanja
    ako se AS može smjestit u sredinu, onda je to najsigurnije mjesto, a ako ne može, tada je svejedno; iza vozača, iza suvozača- isto je

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

samo da napomenem da se prilikom odluke o mjestu za AS na stražnjoj klupi može razmišljati i o praktičnosti. konkretno, razmislite gdje i kako parkirate, te odaberite stranu koju parkirate uz pločnik kako ne bi dijete morali vaditi iz auta na cestu (to je potencijalna opasnost i za vas i za dijete). također, ukoliko se često vozite sami s djetetom, stranu iza suvozača je lakše pogledati kada se zaustavite nego stranu iza vozača. statistički su obje strane jednako sigurne/nesigurne, ali pretpostavljam da svako od nas preferira jednu od strana zbog onih ili ovih razloga.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala, zanimljivo je ovo o sjedalici u sredini mada nisam sigurna da li je u našem autu to moguće, provjerit ću.
    Do sada smo uvijek stavljali sjedalicu iza suvozača, ali sve više čitamo o tome kako najviše stradaju baš suvozači pomislila sam da bi možda bilo bolje iza vozača.
    BTW ja ne vozim tako da mi to nije toliko bitno, a suprug ga rijetko sam vozi.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sta nije bolje staviti as lijevo ili desno a ne u sredinu...barem mi tako logicnije ako naglo zakocis ili se nesto desi nedo bog da moze proletiti vise nego ako je ispred as sjedalo dali suvozaca ili vozaca isto.......meni su as iza vozaca a booster suvozaca sta nije nekako sigurnije

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kad imaš dvoje prestaneš razmišljati o tome.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lrs prvotno napisa
    sta nije bolje staviti as lijevo ili desno a ne u sredinu...barem mi tako logicnije ako naglo zakocis ili se nesto desi nedo bog da moze proletiti vise nego ako je ispred as sjedalo dali suvozaca ili vozaca isto.......meni su as iza vozaca a booster suvozaca sta nije nekako sigurnije
    Poletit ces prema naprijed kolko ces poletit bez obzira na to jel ima nesto ispred tebe ili ne. Eventualno neces stici dalje ako u to nesto tresnes. A slozit cemo se da bas i nije dobra ideja tresnut u nesto i tako se zaustavit

Ja pricam malo u saljivom tonu al i cinjenica je da su djeca (pa i odrasli) najsigurnija na srednjem sjedalu ako se AS moze na tom mjestu pravilno i cvrsto montirat. To su pokazale brojne studije i testiranja.

Ako je dijete sa strane, blize je potencijalnoj tocci udarca (ako do udarca dode na toj strani; istovremeno struktura vozila sa strane, iako ima odredene zastitne postavke, je relativno slaba). U slucaju udarca sa strane ili u preokretanju (jako cesti oblik sudara), dijete je blize prozoru i time su sanse da se o njega razbije jako velike kao i da bude izbaceno kroz prozor (posebno ako sjedalica nije super dobro pricvrscena i dijete u nju dobro vezano).

Ljudi se cesto boje da moze nesto uletit kroz sajbu i pogodit dijete ako je dijete vezano u sredini ali sanse za to su jako male (zbog vrste stakla koja se koristi za prednje staklo) dok su iste takve sanse da nesto poleti kroz prozor sa strane, s tim da je u tom slucaju dijete jos blize prozoru nego sto bi bilo u odnosu na prednje, a i vrsta stakla koja se koristi za stakla sa strane (i otraga) je takva da se ono razbije u sitne komadice i puno lakse dopusta prolazak predmeta u i van auta u slucaju sudara.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •