kupila mm-u novu trenerku i on, frajer, oso rostiljat u njoj i - naravno, zaprskao se![]()
stavila sam djecjeg pudera na fleke, stajalo je tako satima, oprala sam na 40 s dosta jakim detergentom - nista. ostale su
sto cu sad??
kupila mm-u novu trenerku i on, frajer, oso rostiljat u njoj i - naravno, zaprskao se![]()
stavila sam djecjeg pudera na fleke, stajalo je tako satima, oprala sam na 40 s dosta jakim detergentom - nista. ostale su
sto cu sad??
Ah...da si u HR rekla bi ti da potražiš super10 od nekog tko prodaje golden.
Ne znam možeš li ga tamo naći, ali pouzdano znam da uklanja masne mrlje.
raspitat cu se... sta ne djeluju oni globalnomozda ih ima i ovdje
![]()
djeluju. uvjerena sam da nisu zaobišli kengure.litala prvotno napisa
ja takve masne fleke prelijem detergentom za sudje i odu
iv, to mi i mm jutros predlozio - a hoce li upalit na vec opranu fleku? samo premazem prije nego ponovno ubacim u masinu?
valjda ce pomoc... njemu nesto kupit da mu se dopada - ziva lutrija, i onda ovako shebe stvar...![]()
![]()
da, ja stavljam i na vec oprane fleke
nekad treba ponovit ali uvijek mi je uspjelo
Ja za sve leke koristim vanisk onaj gel i većinu ih skine, ako ne od prvi puta onda od drugi treći...treba biti uporan
Ja ovako: nalijem na masnu fleku deterđenta za suđe, zakuham vodu i onda s kipućom vodom polijem samo po tom mjestu. Fleka ode, a boja preživi jer je tretman lokaliziran i kratkotrajan.
mm nosi tamne trenirke i mućka laneno ulje (slikarsko), tako da je redovito ukrašen. takve stvari onda peremo barem na 60 stupnjeva (čemu doprinosi i činjenica da nisu uljaste mrlje jedina gadarija po tome) sa dosta sredstava za pranje uz natrljavanje sapunom i pranje male količine robe kako bi se dobro izlupalo. ali nekada jednostavno ostanu. onda dva tri puta godišnje iskuhavanje takvih stvari... jer u protivnom stvarno budu odvratne. e sad, roštilj je već vrelo ulje, možda je to onda nepovratno :/
i suhe, 3 puta vec oprane ranim sredstvima?ivarica prvotno napisa
ja imam otisak L. masne kreme za guzu na dragoj mi majici....
nemas sto izgubiti
meni se detergent za sidje pokazao bolji od ijednog za fleke
Za masne flekove je najbolja Opal pasta. Razmutiti Opal pastu (pola šake) u vodi, umočiti majicu, nakon pola sata malo preprati i to je to. Ne utječe na boju uopće, a otapa masnoću i u hladnoj vodi.
Ako je roba zaprljana i masnim i voćem/povrćem - prvo skinuti biljnu fleku, a masne fleke lako odu i u drugom pranju. Biljne fleke samo na nižoj temperaturi jer se na višoj mogu zapeći i onda se više ne daju skinuti.
Ah sad vidim da su bila tri pranja prije. Leonisa, Opal će to skinuti garantirano. Nama skida mrlje od krafne, bolonjeza, maslinovog ulja... kao da nikad nije bilo poflekano, a boja ista.
Nikad nisam probala deterdžent za suđe pa ne znam kako djeluje. Možda i to pomaže. Ali meni je ova pasta zakon.
Ja mrlje odstranjujem Čarlijem za suđe - onim bijelim (od dinje) ili žutim (zimska naranča i ekstrakt nevena), prolijem malo Čarlija, pošpricam malo vodom da mi zapjeni, protrljam pa frknem u perilicu.. Uvijek upali...na svim temperaturama... najbolji je..
Jednom sam imala neugodno iskustvo sa zelenim Čarlijem, izgrizao mi je boju.. Al ova dva su provjerena na svm bojama odjeće..
Ja poprskam s KH-7, protrljam, malo isprerem vodom i ubacim isti tren u perilicu na pranje i digne za 5. Osim njega ima i Bioshaut koji je isto dobar.