Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Kozmetika za novorođenčad

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Kozmetika za novorođenčad

Hello!
    Nigdje ne uspijevam naći preporuke za korištenje ili nekorištenje kozmtike kod novorođenčadi i malih bebica.
    Trenutno sam u nabavci kozmetike koju pokušavam svesti na minimum jer uvijek dajem veliku prednost prirodnom i zdravom.
    Najviše ne zanima korištenje kozmetike kod kupanja, i kod prematanja.
    Neki kažu ništa osim vode i ponekad par kapi maslinovog i bademovog ulja, neki samo Pavlovićevu (ali navodno da ona ima neki loš sastojak, čini mi se Borna voda), a neki jako hvale Mustelu i Weledu.
    U dilemi sam oko tog; čini mi se da je nešto od toga, i u normalnoj količini dobro koristiti. Možda lagani, blagi šampon za kupanje, pa neki losion ili krema za nakon kupanja... A i čini mi se da je dobro kremicom napraviti neku "barjeru" na guzi, radi zaštite od bakterija, urina, vlage - iako ćemo koristiti zdrave platnene.
    No onda opet, mislim si da li je to samo naša predrasuda i rutina sve to koristiti po defaultu, a u stvarnosti je sve to preagresivno za bebu i možda najbolje izbegavati, bar rvih par mjeseci?? Čak su i dematolozi podijeljeni oko toga, a ja ne znam što da radim ...

Proučavala sam Mustelinu kozmetiku prije par dana i sviđa mi se, mislim da je relativno prirodna, pažljivo napravljena baš za tanku, osjetljivu kožu novorođenčadi...i jako ju svi hvale. A i Weleda mi se čini extra prirodnom. Sve za bebe ja na bazi nevenovog ulja i sl. Oboje je hipoalergeno.
    Ne znam ni sama, sva sam neodlučna oko toga, pa molim vaša iskustva i preporuke.

Hvala

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Od početka za N koristim Mustelu.
    Jako sam zadovoljna.
    Na početku mu se počela perutati koža i dobio je tjemenicu, kupila Mustelu i sve sa njome riješila.
    Ima odličnu kožu i nikada nismo imali nikakvih problema.
    Za guzu mu koristim pavlovičevu ali iz ljekarne, a sada po ljeti puder jer se više znoji.

Mislim da ne možeš pogriješiti niti s Mustelom, niti Weledom, niti Hauschkom.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam za kupanje koristila bademovo ulje (balmandol, službeni naziv) od švicarske tvrtke Spirig. Njih i inače jako volim, njihove proizvode uglavnom stavljaju u kreme i losione kada ih prave u ljekarnama.
    za mazanje sam koristila isto od SPiriga hidrolosion (vlažniji i brzo se upija) i lipolosion (masniji), ovisno kako nam je koji trebao.
    za neke suhe dijelove kože sam koristila njihovu bademovu mast.
    nemaju mirisa pa nam je to pasalo.
    cijenom su manje od mustele, a meni su bili daleko bolji.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mala ima skoro 5 mjeseci i ne koristimo ništa, samo čista voda

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Prve dane dok još nije otpao pupak i dok se parcijalno kupao koristili smo kamilicu pa smo prešlli na Mustelu. koristili smo kupku i ulje. sve pohvale.

nakon nekih 7,8 mjeseci smo počeli koristiti dječje kupke i ulja koja bi prva dohvatili sa police.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim si da li je to samo naša predrasuda i rutina sve to koristiti po defaultu
    točno tako

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

čuj, meni je sestra rekla da kupim gel-ulje od Johnsona i noćnu kupku. Mali mi dobio osip (prištiće) po vratu grozne. Kupila sam mustelu i riješeno Mislim da ništa drugo više nećemo probavat.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi skoro godinu dana nismo nista koristili osim vode.
    Recimo svaka 2 tjedna sam joj oprala kosicu sa vrlo malo djecjeg sampona. Inace nista.

A i kasnije sam koristila vrlo malo kozmetike.

Mislim da im to ne treba.

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I ja mislim - što manje kozmetike, to bolje.
    U početku smo se kupali samo u čistoj vodi, a poslije bi ga malo namazala s mustelinim uljem.
    Sad jednom tjedno kapnem par kapi bademovog ulja ili musteline kupke i operem kosu šamponom (kap šampona!).
    Za guzu JGL mast vrlo tamnko, samo navečer.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Na samom početku: Jekoderm (što je u stvari krema na bazi ribljeg ulja, ako se ne varam) za sve, i po tijelu, i za guzu. E tad smo se nakačili na Niveu (jednom sedmično kupali i prali kosu), i kasnije kako je rasla i uvodili još kozmetičkih proizvoda, ostala Nivea (čisto je nama legla, nismo imali problema, a neke manje je i rješavala). Ma što manje to bolje, a naprosto se ježim od sredstava tipa "sa lavandom, za miran san" i takvih nebuloza.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi skoro godinu dana nismo nista koristili osim vode.
    Recimo svaka 2 tjedna sam joj oprala kosicu sa vrlo malo djecjeg sampona. Inace nista.

A i kasnije sam koristila vrlo malo kozmetike.

Mislim da im to ne treba.
    I ja tako mislim. Njihova koza je jos jako osjetljiva i bolje je sto kasnije poceti sa razno-raznim preparatima.

Mi imamo Mustelu i koliko je koristim trajat ce i trajati...
    Njezin miris me podsjeti na dan kad su mi je donijeli u rodilistu, okupanu i mirisnu ...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja prvo vrijeme mislim ne koristiti nista, tek mozda sa mjesec dana ili jos kasnije neku prirodnu kozmetiku. gdje kod nas ima welede? u apotekama?

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja imam samo kupku od A-derme, stavim kap-dva kad se kupamo
    traje i traje, otkad se rodio imam istu, još je pola boce-imamo 5 mjeseci
    na guzu ne stavljam ništa, perem uvijek pod špinom, maramice ne koristim osim par puta kad smo išli negdje
    i moj stav je- što manje ili ništa

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ili čista voda s eventualno par kapi ulja
    ili ako želiš ipak neku kozmetiku onda samo kupka,krema za guzu i
    losion za tijelo i ovo je dosta pa nikako nemoj još kupovati puder,ulje,sapun i sve ostalo šta se nudi

od proizvođača meni je bio najbolji eucerin i bioderma

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj manal prvotno napisa
    ja prvo vrijeme mislim ne koristiti nista, tek mozda sa mjesec dana ili jos kasnije neku prirodnu kozmetiku. gdje kod nas ima welede? u apotekama?
    U bio&bio, mislim da je više nema nigdje drugdje.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

uglavnom voda i par kapi maslinovog. Jedno vrijeme se mazali stelatopiom ( i sad kad vidim da je malo kozica crvena tj suha), prali se mustelinim sindetom i sampnom za tjemenicu ( nije pomogao pa ga preskacemo) i sve 5. Guzu mazemo JGL kremicom i to ne svaki put.

ja idem teorijom sto manje kemije to bolje...i da kucnem nismo imali problema sa kozicim...jednom crvenilo i suhu kozu ( sklonost atopiji) pa mi je to jos dodatni razlog za sto manje kemije

p.s. napocetku smo se mazali pavlovicevom.. dok nisam ovdje na forumu procitala o stetnosti iste i sad manijaklno izbjegavam proizvode koji imaju listu sasatojaka od pol metra ...pa se drzim vode ( i ulja)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

voda, bez ičega.

kao što mahune iz navike režemo na oba kraja, tako se kupuju kremice i dodaci. potpuno bez potrebe...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kao što mahune iz navike režemo na oba kraja, tako se kupuju kremice i dodaci. potpuno bez potrebe...
    nikad nisam razmišljala o mahunama na taj način!!! hvala apricot, više mahune neću rezati na oba kraja!
    a kremice i ostale dodatke i onako ne koristim, na opće čuđenje okoline...'ne namažeš je kremom??? nije joj crvena guza??? ja uvijek stavljam kremu, tako su mi rekli i tako radim. nisam nikad ni pomislila da se može i bez nje!'

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

puntice, neću ja martinu slavu!
    vidi ovdje cijeli topic o mahunama:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=63802

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jeste li im barem prali guzu/prepone kad bi se pokakali ičim osim s vodom? čini mi se da se govnić prilično zalijepi i ne izlazi samo s vodom pa bih oprala tu zonu sa sebamed sapunom za bebe jer sadrži lanolin

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mustela od samog početka pa sve do sad (sad ima malo više od 22 miseca).
    Ne mislim uskoro preći na nešto drugo jer sam super zadovoljna kupkom, kremom, šamponom....
    I na kraju ne ispadne skupo jer stvarno duuugo traje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivana b prvotno napisa
    jeste li im barem prali guzu/prepone kad bi se pokakali ičim osim s vodom? čini mi se da se govnić prilično zalijepi i ne izlazi samo s vodom pa bih oprala tu zonu sa sebamed sapunom za bebe jer sadrži lanolin
    namočiš blazinicu i iščistiš.
    ali, možda se tri puta dogodilo da je na blazinici nešto i bilo

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana b prvotno napisa
    jeste li im barem prali guzu/prepone kad bi se pokakali ičim osim s vodom?
    nikad
    samo voda
    i dan danas

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

svaku večer kupanje u Mustelinom gelu za pranje novorođenčadi. mlijekom za tijelo mažem otprilike jednom u 3 tjedna.
    svako mijenjanje pelena samo blazinice umočene u toplu vodu, nakon toga krema za guzu iz ljekarne

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prva dva mjeseca samo voda, kasnije za kupanje Mustelina kupka za novorođenče koja nam traje i sad...stavim samo par kapi tek toliko da zamiriše.
    vlažne maramice koristim minimalno jer ju uglavnom perem i brišem vodom, a kremu Pavloderm (iz BiH nabavljam)i to uglavnom samo u jutro i na večer mažem.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A prljave rukice?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U oba slučaju smo koristili iskljucivo vodu! Sa curom smo se borili sa atopijskim dermitisom i kada smo sve izbacili (Mustela, A-derma) onda se i AD povukao!
    Za prljave rukice koristimo prirodne sapune!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

dječji sapun, voda, medicinsko maslinovo ulje i ništa više. Eventualno u iznimnimi slučajevima (jekol za opekotine, bepanten za crvenilo na bradi i sl). Kreme za guzu isto ne koristimo jer smo nekakvi polubespelenaši pa je najčešće guza suha, a i dok je bila samo u platnenim namazala bih tu i tamo s maslinovim uljem.
    I tjemenicu smo skidali samo s maslinovim uljem i nakon toga oprali dječjim sapunom, bilo je uspješno premda je mala pravi čupavko.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa ovo što ja koristim i jest dječji sapun (sebamed sa lanolinom) a koristim ga po preporuci pedice na ta područja (guza i rukice), sve ostalo peremo vodom, tako i ona veli (do 6mj naravno ali i dan danas sa 7mj je rijetko nasapunam cijelu)

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

sa prvim cudom sam koristila na pocetku SebaMed sapun pa odlucila da mi ne treba vise i prala ga u vodi sa povremeno maslinovim uljem, a na guzi je obavezno imao tanki sloj pavloviceve (koristili smo jednokratne, libero)
    koza je stalno bila pomalo nadrazena i na kraju se ispostavilo da PRECESTO KUPAM DIJETE :shock: 2 puta tjedno ili svaki drugi dan je bilo sasvim dovoljno da je skroz cist i koza stalno prekrasna 8)

ovaj put od kozmetike imam bademovo ulje (Primavera) i kvalitetno maslinovo za kupanje (ne djevicansko, nije potrebno)...i platnene pelene :D
    do 6mj ne mislim nista posebno korsitit osim ako se ne pojave problemi. a ako se pojavi potreba za nekom standardnom kozmetikom krenula bih prvo u DM po njihovu babylove jer se moj stariji sin vec 3 god kupa u njihovoj kupki i jedino sto se pojavilo je osip od znoja (koji sam i ja kao klinka imala stalno po ljeti) ili ako mi financije dopuste dr.Hauschka.

eto...to je moje iskustvo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zori još nikada nisam ništa nasapunala, ima sedam mjeseci.
    samo manje ili više mlake vode.

neva je prosapunata negdje između godine i godine i pol, i to ne prvo guza nego koljena.

u oba slučaja ovo vrijedi i za šamponiranje kose.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

od početka ju kupamo sebamed baby sapunom i tu i tamo namažemo mustelinim uljem, al to stvarno rijetko, tj. kad se sjetimo a rijetko se sjetimo. i krema za guzu od JGL, ponekad ju ne stavimo, ali većinom da. šampon za tjemenicu od mustele, ali samo kad ima tjemenicu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    koza je stalno bila pomalo nadrazena i na kraju se ispostavilo da PRECESTO KUPAM DIJETE :shock: 2 puta tjedno ili svaki drugi dan je bilo sasvim dovoljno da je skroz cist i koza stalno prekrasna 8)
    e, i ja mislim da ne treba svaki dan prati dijete, pogotovo ne sapunom. I meni zna smetati sapun pogotovo na nekim dijelovima kože - lice, nadlaktice, tako da te dijelove kad se tuširam perem skoro isključivo vodom i nikad ne smrdi.

Malu sada tuširam i perem u lavoru dosta često, ali je ne nasapunam uvijek cijelu. Ali kad je bila manja to je bila užasna muka, vrištala bi otkad bih je stavila u kadicu pa dok je ne bih izvadila, a obično i dok je ne bih obukla, pa sve do trenutka kad bi se prištekala na cicu. Tako da nisam forsirala. I meni je bilo svega dosta, vjerujte. 2x tjedno uvrh glave.
    Ali sad vodu obožava, tako da organiziram zabavno namakanje u lavoru na terasi i to joj je super. Ili kad se uprlja jače, cijelu je istuširam na brzinu. Samo sad vrišti kad je vadim iz kade

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

**** gel za kupanje i **** losin za tjelo....
    Asja ima predivnu cistu kozu i nema tjemenjacu... kupamo se svako vece...
    kada se upiski ili ukaka korisitimo pampers sensitiv vlazne maramice, a onda Pavlovicevu kremu...
    Za lice Becutan

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo morali (nažalost) često sapunati kosicu zbog tjemenice. N se rodila sa strašno puno kose i samo je često pranje pomagalo. Ali prala sam je samo u Weledi i to po par kapi šampona. Za guzu zamo čista voda.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Žene moje, moram Vam se svima zahvalit. Čitajući ovaj topic vidila sam da hvalite Weledu, doznala sam da je ima u Bio&Bio dućanu pa sam išla "izvidit situaciju" i naišla na milijun čuda. Osim ekološke i netoksične kozmetike našla sam i deterdžente za sve, od odjeće do podova i wc-a. Sad polako mijenjam kompletnu zalihu svega što imam u kući. 1000 puta hvala!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Samo voda. Svake prestupne stavim dvije kapi maslinova ulja.
    Ne mažem ga ničim osim što svakih par dana pimpača očistim sa malo baby ulja.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi našeg cvrčka kupamo samo u vodi, a prethodno ga nasapunamo baby sapunom. Poslije ga namažemo maslinovim uljem al čist mrvicu. Kod previjanja koristim samo vodu i blazinice, a vlažne maramice samo kad smo van doma. Guzu mažemo lanolin kremom sa bademovim uljem. To je za sada tako, a imamo 4 mjeseca i 7 dana

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi samo vodu, od rodenja do sada, osim sampona i, posljednjih par godina u suho zimsko doba ili po potrebi, vaselinsku kremu za suhu kozu.

Al kad su bili bebe, samo voda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •