Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: izdajati obje dojke ili prvo jednu pa drugu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno izdajati obje dojke ili prvo jednu pa drugu?

Rodila sam u 32. tjednu, hitan carski, 12.4.2005.Maleni mi je u inkubatoru i nosim mu svoje mlijeko.Izdajam se svaka 3 sata i izdojim oko 100-120 ml svaki put (iz obje dojke).Da li bi trebala nastaviti iz obje, cula sam da ponekad djete sisa iz samo jedne jer mu je dovoljno i da se onda djetetu svaki put daje druga dojka.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Super da se toliko trudiš.
    Sve ovisi o tome koliko beba pojede u jednom obroku.
    Ako joj je dovoljno onoliko koliko izdojiš iz jedne, izdoji samo tu. Slijedeći podoj drugu.
    Probaj izdajati tako da kada iz jedne izdojiš i zadnju kap, izdajaj još par minuta jer tako šalješ signal mozgu da stvara novo mlijeko.
    Sretno i nadam se da ćete ubrzo uživati u zajedničkom dojenju na prsima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

izdajaj obje strane, ako slucajno imas onu veliku bolnicku izdajalicu idi na to da izdajas obje strane istovremeno

nemoj slucajno radit preveliku pauzu izmedju 2 izdajanja sa idejom da ce se ako dugo cekas jedna strana vise napunit pa ce kao bit vise mlijeka

jedino ako ima potraznje (za sad kod tebe izdajanje) bit ce i proizvodnje. ako se ne izdajas tijelo prima signal da nema potraznje i radi se manje mlijeka

da li znas kako dohranjuju bebu?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto potpisujem stray. Bolje je da izdajas obadvije, po mogucnosti istovremeno. Izdajalice ne mogu izvuci koliko tvoja beba tako da trebas maksimizirati izdajanje dok ti i beba ne budete opet zajedno i beba izbaci izdajalicu iz upotrebe.

I stray je dobro rekla, izbjegavaj duge pauze (duze od tri sata) izmedu izdajanja.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa zapravo ja izdajam svaki put obje strane.Nebi voljela da mi se smanji količina mlijeka.Imam (kršitelj koda)ovu izdajalicu i mlijeko stavljam u bočice koje nosim u bolnicu.Mali Lovro papa 25 ml svaka 3 sata.Ali pomalo mu povećavaju obroke.I hrane ga na sondu.Još ga nemogu normalno hraniti, a i daju mu infuzijom neke dodatne stvari.Mora se on sada prvo naučiti normalno disati.Već je tjedan dana bez respiratora.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravih reci, saljem vibre da mali Lovro sto brze dode svojoj mami kuci

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    i
    nemoj slucajno radit preveliku pauzu izmedju 2 izdajanja sa idejom da ce se ako dugo cekas jedna strana vise napunit pa ce kao bit vise mlijeka
    Ovo što ti je stray_cat napisala je najvažnija stvar, ja se prvi tjedan nisam dovoljno često izdajala i količina mlijeka mi se počela smanjivati i ništa nisam mogla napraviti da je povećam. Koliko sam ja čitala bolje je istovremeno izdajati obje strane, ima Medelinih onih malih električnih izdajalica za obje strane. Ne znam kakava je situacija u Rijeci sa izdajalicama u bolnici, tu u Zg sam ja u bolnici izdajala na Medelinu električnu izdajalicu za jednu stranu, onu malu najobičniju, nikakve prave izdajalice nisu imali.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala na savjetima, moram u krpe, u 3 me čeka posao .U Rijeci ti samo kažu da si nabaviš izdajalicu.Svoje mi nisu dali, valjda su sve bile u upotrebi tako da sam ja kupila sebi novu.No već sam se navikla u izdajanju.Prvo jedna, pa druga i uvijek počinjem sa onom koju sam zadnju izdojila.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma meni nisu dali da se izdajam kod kuće i nosim to mlijeko nego sam išla u bolnicu izdajati dva puta dnevno sa njihovim izdajalicama i samo to mlijeko su uzimali za Leu. Kod kuće sam isto izdajala (kršitelj koda)ovom izdajalicom, a kako se ova Medelina u bolnici pokvarila nakon par dana kupila sam i tu za bolnicu jer nisu dali da donosim svoju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam također uvijek izdajala obje do kraja i preko kraja. Samo, što se ja nikad u bolnici nisam mogla puno izdojiti, tek dovoljno za njegov obrok. Paulita, super je što uspiješ dobito toliko mlijeka u jednom izdajanju. Možda bi bilo bolje da u bolnicu nosiš malo više od onoga što pojede, a da ostatak zamrzavaš. Tako da dok je tamo uvijek jede samo svježe mlijeko. A i da si stvaraš zalihe.
    P.S. Nadam se da ćete uskoro biri skupa i uživati u dojenju.

Mima, šta je ona el. izdajalica tvoja? :shock:

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ha, nije, ja sam svoju uzela kad je Lea išla kući jer sam se nadala da ću ipak još uspjeti izdajati, baš me peče savjest što je nisam ostavila u bolnici Kad sam ja bila imali su dvije Medeline električne izdajalice, jedna od početka nije valjala a jedna se pokvarila dok sam je ja koristila :/ Možda su ih popravili ili nabavili druge, meni je baš grozno što sam uzela tu svoju.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja u bolnicu nosim 500 ml.To je Lovri previse, on papa 40 ml po obroku (povisili su mu!!jeee), ali nek se nađe.Samo mi se ne sviđa što oni mlijeko prokuhaju, a čitala sam da se tako gube mnogi sastojci.U dječjoj bolnici očito imaju drugačiju politiku nego u rodilištu.Misliš da je paetno da radim zalihe mlijeka?Pa i mogla bi, žao mi je bacati.Morat ću nabaviti novi frižider koliko toga ima.Ali uskoro će on sa intenzivne pa se nadam da će onda pomalo i na cicu!

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja nemam savjet, ali vam želim puno sreće i da vam Lovro što prije dođe kući.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da je svakako pametno da zamrzavaš mlijeko i radiš zalihe jer je užasna šteta da se mlijeko baca. Možeš kupiti vrećice od (kršitelj koda)a za zamrzavanje, a sad imaju i neke posudice koje pašu na (kršitelj koda)ovu izdajalicu u kojima se može smrzavati mlijeko. Imaš na Rodinom portalu tekst o čuvanju izdojenog mlijeka, pogledaj ovaj link

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=235&Show=1453

Oni će ga hraniti na bočicu kad budu mogli, a kad izađe iz inkubatora će ti vjerojatno dati da ga dojiš. Koliko je sad težak?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sad ima 2150 g.Pomalo se deblja.Obukli su ga pa se ne vidi da je mršavac.Ima 48 cm, pa mu je ta kilaža mala.Rođen je sa 2060 g, a nakon tjedan dana kad su ga odveli u dječju bolnicu je imao 1820 g.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma kakav mršavac, pa to je super kilaža za bebu rođenu u 32. tjednu! Lea je rođena sa 1840 grama pa se smatralo da je 'velika'. Pa on bi već mogao i van iz inkubatora po težini. Leu su otpustili iz bolnice sa 2300 grama, tebi će Lovro sigurno kući čim bude mogao iz inkubatora kad je već tako napredovao na kilaži.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ima dugačke rukice i nogice.I onda kad ih protegne tako je smiješan, sva mu se koža nabora!Zato mi djeluje mršav.Ali kakav je bio kad je pao na kilaži, sad je super!Samo da mu se sredi disanje i miču ga iz inkubatora.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da li je on onda još ovisan o kisiku? Kako ga posjećuješ, tj. možeš li biti duže kod njega?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da, još uvijek je na kisiku.Mogu biti kod njega svaki dan pola sata.Ali puste i duže, nije da me tjeraju van.A hrane ga na sondicu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je bila 6 dana na respiratoru, 17 dana ovisna o kisiku, 23 dana u inkubatoru. Ne sjećam se kad su je počeli hraniti na bočicu, valjda kad je prestala biti na kisiku. Pola sata nije nešto :/ ali super u usporedbi sa onim koliko sam ja mogla biti s Leom.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mislim da ću kad Lovro dođe doma, svu tu razdvojenost nadoknaditi.Bojim se da ću možda biti preoprezna prema njemu.Ali mislim da je to normalno.Nitko nezna kako je to kad si razdvojen od djeteta, samo onaj koji je to prošao.Jedva čekam da ga uzmem u ruke, još nisam imala priliku Rekli su da je 21 dan neki prosjek koliko drže djecu na kisiku.Na respiratoru je bio 12 dana.Nakon 4 su ga bili skinuli i onda je ima tešku krizu, morali su ga oživljavati, srce mu je bilo stalo.Ali sad je on super, malo me brine što mu okice nekako bježe, rekli su mi da se ne brinem radi toga.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nadoknadit ćete vi sve, bez brige a preoprezna ćeš sigurno biti, mi još uvijek jurimo s Leom doktoru čim šmrcne. Baš sam te htjela pitati da li ti daju da ga diraš, znači ne daju nisu niti meni dali Leu dok nije izašla iz inkubatora, a moj muž ju je primio prvi puta kad je izašla iz bolnice, grozno.
    Lovro je pravi mali borac ne brini za okice, nedonoščad može imati raznoraznih problema sa očima, ali zato ćete se i pratiti kod okulista.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Imala sam neki problem s kompom.Onaj dan mi ga je sestra dala da ga uzmem u ruke :D !Nitko sretniji od mene!Ali svaki dan ga možemo maziti. To nam puštaju.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Paulita, super!

Mi smo slicno prosli s Ledom. Dolazila bih je gledati svaki dan, a onda bih placuci odlazila ... Srecom, 5. dan sam je vec mogla dobiti u ruke, za dojenje, a 8. smo dan isle kuci.

Isto sam se u medjuvremenu izdajala, ali ja sam svoje mlijeko bacala, nisu ga davali njoj, nego su je hranili adaptiranim. Nemam pojma zasto.

Nedavno je prestala dojiti, sa 3 godine i 3 mjeseca.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •