Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Što sa viškom lijekova za stimulaciju?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Što sa viškom lijekova za stimulaciju?

Cure, što ste vi napravile sa viškom lijekova za stimulaciju koje ste dobile preko HZZO-a? Meni je ostalo dosta Menopura i Decapeptila jer sam jako brzo reagirala na stimulaciju.
    Decapeptil ću vratiti na Merkur gdje sam ga i dobila, tako sam se dogovorila sa sestrom, ali za Menopure nisam sigurna - moj ginekolog u domu zdravlja je na sve tri kutije napisao moje ime i prezime, pa ne znam da li se to vraća ili ne. Pitala bih telefonom, ali ih je jako teško dobiti, trenutno sam na mirovanju jer nam je IVF uspio :D

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

trenutno sam na mirovanju jer nam je IVF uspio
    Čestitam od , a za ovo drugo ne znam stvarno :D :D :D

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne znam kako to ide sa ljekovima za MPO ali opcenito ljekovi spadaju u opasni otpad i prema zakonu o otpadu oni koji nisu potroseni ne smiju se bacat u kantu za smece vec ih se treba vratiti u ljekarnu i one su ih duzne pravilno zbrinuti.

nadam se da ces naci neko rjesenje.

cestitam na trudnoci! :D :D :D

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: Što sa viškom lijekova za stimulaciju?

Citiraj luci265 prvotno napisa
    ... moj ginekolog u domu zdravlja je na sve tri kutije napisao moje ime i prezime, pa ne znam da li se to vraća ili ne
    Ako se ne varam, bez obzira jesu li lijekovi izdani na tvoje ime ili ne, mislim da ih je potrebno vratiti liječniku koji ih je izdao. Barem su meni tako objasnili na VV.

ninatz avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Čestitam na trudnoći :D :D

Ovdje su neke cure višak lijekova poklanjale onima koje više nemaju pravo na bespaltne postupke ili su u privatnim klinikama. To ti je jedna od mogućnosti

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitam! :D :D :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala svima na čestitkama i na odgovorima . Ja bi stvarno najrađe to poklonila nekome kome treba, ali prvo se moram raspitati jesam li dužna vratiti u dom zdravlja, da me ne bi poslije naganjali...

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ninatz prvotno napisa
    Čestitam na trudnoći :D :D

Ovdje su neke cure višak lijekova poklanjale onima koje više nemaju pravo na bespaltne postupke ili su u privatnim klinikama. To ti je jedna od mogućnosti
    mislim da nije moguća ova opcija jer su lijekovi dobiveni na teret hzzo-a i da se višak vraća primarnom ginekologu koji ih je i naručio.
    i naravno, čestitam na trudnoći :D .

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja vratila menopure prim giniću,e sad da li sam postupila dobro ili nisam :?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

smoto!
    luci,čestitam na trudnoći!

Sunflower98 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

luci265, čestitam na trudnoći i najbolje da postupiš kako si i sama napisala
    Citiraj luci265 prvotno napisa
    Ja bi stvarno najrađe to poklonila nekome kome treba, ali prvo se moram raspitati jesam li dužna vratiti u dom zdravlja, da me ne bi poslije naganjali...

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam pitala svoju soc. ginekologinju da li joj trebam vratiti lijekove ako će ostati višak, i odgovorila je da ne, nego da dam dalje, nekome kome će trebati.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Čestitam :D :D !
    Ja sam morala menopur vratiti,ali ti ipak nazovi i pitaj,ako ne moraš vratiti,možda nekome dobro dođe.

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

zaboravih - čestitam na trudnoći :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam koristila Gonal i nitko mi nije pominjao vracanje. Da je to obveza, mislim si, ne bi oni to propustili napomenuti. A buduci da su to jaako skupi lijekovi a ima puuno cura koje ih moraju kupovati, ja bih svoje svakako poklonila i evo ovim putem objavljujem da imam nekih 14 ampula (kutija s iglama i spricom+ ampula) Gonala F, rok trajanja 2009 (nemam kod sebe pa ne znam tocno). Isto sam na mirovanju, ali mogu organizirati preuzimanje bilo gdje na podrucju ZG, samo mi se javite na PP.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čestitam na uspjehu od prve :D :D :D

ujedno se prijavljujem za kao potencijalni primatelj lijekova (budući je iza mene 5 neuspješnih stimulacija nemam pravo na lijekove) ukoliko dobiješ dozvolu da ih proslijediš dalje

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I ja ti čestitam na uspjehu od prve!
    A šta se tiče lijekova, najljepše bi bilo kad bi ih mogla pokloniti nekoj curi, samo meni je primarni ginić rekao da se višak vraća, makar se meni čini da ne postoji neka komp. kontrola koliko si lijekova utrošila!

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa,da!kako bi oni znali koliko je ampula potrošeno,da li nekoliko ili sve :? .

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čestitam :D

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Čestitke na maloj mrvici u maminom trbuhu! :D :D
    A što se tiče viška lijekova i meni se čini da nema načina da te kontroliraju. Pa kaj oni znaju koliko puta si se ti piknula i kak si regirala na stimulaciju?
    Kao, fer je vratit..
    A bome je fer i pomoć prijatelju supatniku u nevolji...

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bravo!
    Iskreno čestitam. Daj se samo javi na odbrojavanju da te Dodirko evidentira ko novu trudnicu!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ajmeeeeeeee
    Trebali su biti malci koji skaču a ne oni koji se cerekaju!
    Evo ovakvi: :D :D :D

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj silkica prvotno napisa
    joj sto ja volim rupe u zakonu
    slazem se otkud oni znaju

Sunflower98 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kad sam ja nešto iza Nove godine, dakle po novom protokolu, razgovarala sa svojim prim. ginićem
    o lijekovima za stimulaciju, pokazao mi je čak neke tabelice koje moraju vodit koliko je u kojem postupku
    ampula utošeno, sad pitanje je dali netko vodi i na koji način tu evidenciju, :?
    prim.ginekolozi plaćaju te lijekove a HZZO im refundira, ali moraju o tome imati potpunu doumentaciju,
    tako je barem on meni objasnio novi protokol, a sad primjena u praksi se kod nas uvijek razlikuje

Kjara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj silkica prvotno napisa

mene je moj ginić tražio pismenu potvrdu MPO-ovca koliko sam primila ampula Gonala, i tada mi je pokazao tablicu u koju je morao upisati koliko mi ih je izdao, koliko sam ih ja potrošila i koliko vratila, jer i oni ih ili vrate pa njima vrate novac za njih ili daju nekoj svojoj drugoj pacijentici koja ih treba

dim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Prije svega čestitam na trudnoćama Annabeli i Luci256. Zaista lijepe vijesti prije odlaska na godišnji :D . A što se tiće lijekova i meni je moj MPO-ovac, cijenjeni dr. A, napomenuo da ću višak lijekova morati vratiti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo jučer sam pitala svog ginića i kaže da višak moram vratiti njemu a on HZZO-u. No budući da me nije pitao koliko mi je točno ostalo, ja sam si nekak mislila njemu vratiti kutiju od 10kom koja je zatvorena, a ostale 3 ampule Menopura pokloniti nekome. Na kraju krajeva, te tri sam uvijek mogla razbiti ili proliti prilikom prvih davanja injekcija...

Znači, ako nekome mogu pomoći 3 ampule Menopura (nije puno ali ipak), neka se javi na pp!

Hvala još jednom na svim čestitkama!

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Podižem ovu temu jer imam jedno pitanjce koje je malo of, al iskorištavam već otvoreni naslov, pa, eto:
    Recite mi koliko vremenski prije postupka ste kupile lijekove (vi koje ste ih uzimale o vlastitom trošku) ?
    Naime sljedeći vikend idem na more, a kad se vratim odmah taj tjedan krećem s pikanjem, i sad sam u nedoumici - npr.u ponedjeljak idem kupit lijekove, a u čet.krećem s pikicama - što ak se dogodi da lijeka nema, treba ga naručit il kaj god..... Kaj ću onda?!
    Pretpostavljam da mi je pametnije lijekove nabavit nešto prije, ha?
    Joj, skroz sam zakomplicirala...

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

tonili ,ako kupuješ sama lijek ,ja bi na tvom mjestu narućila i kaparila ,tako da uživaš u odmoru a ne da se brineš
    ili kupiti pa staviti u friškać

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

lambi hvala ti!
    Tak sam uzbuđena kaj uopće krećem po lijekove da ni sama neznam kud i kako!
    I mislila sam u pon.krenut u šoping, al naravno da još koja pametna vas dragih mica rodica puno znači!
    Uostalom, mislim da bi me šlagiralo da par dana prije početka pikanja ja nemrem do lijeka - odmah bi se hitila s balkona, il u nešto blažoj varijanti, hitila tetu ljekarnicu kroz prozor!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •