Citiraj Lapis prvotno napisa
mm je prije par godina na leđima skinuo madež veličine nokta, a ima ožiljak veličine jajeta. koji ima tendenciju širenja, kako mi se čini.
ja ih imam brdo za skinuti, a ne znam di bi opće išla. imam puno onih sitnih, koji su podivljali u trudnoći, i ne samo da su narasli, već se puno njih pretvorilo u bradavice, mahom na području dekoltea i grudi, i u razini grudnjaka. u trudnoći mi je jedna dermatologica na šalati rekla da to riješim odmah poslije poroda, ali jednostavno nisam bila u stanju, a nekidan sam bila s malom zbog njenog madeža i usput pitala za svoje, a ta pak doktorica ih nije ni htjela pošteno pogledati već je samo komentirala da nije to niš strašno.
ne znam to da tendenciju rasta, ali meni je hirurg objasnio da prilikom vadjenja madeza reze se 1cm vise sa jedne strane i 1 cm vise sa druge strane. Znaci, dva cm vise nego sto je madez. Razlog tome, je da ne daj boze sta bude na madezu da je to okolno tkivo izvadjeno. Zato su veliki ti rezovi.
Ja sam imala ogroman madez odmah pored pupka. Imam ogroman rez (skoro kao da sam carski imala ), ali meni je ljepsi i rez nego onaj raskokani madez.

btw, ako vam svrbi rana i ako vam je zategnuto znaci da dovoljno ne mazete oziljak kremom.
Ja sam po 5-6 puta dnevn mazala oziljak od stitne zlijezde. Evo, tek su dvije godine prosle, a oziljak se vidi samo ako se bas zagledas u vrat.