Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Beba 7 tjedana puno spava

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Beba 7 tjedana puno spava

Sada će me ubiti one mame koje muku muče sa spavanjem djece ali i ja sam sa prvim imala muke sa spavanjem pa sam sad već malo zbunjena.Moja mala stvarno puno spava,a nemam pojma koliko je normalno za bebu njene dobi.
    Evo danas recimo-sinoć zaspala u 20,jutros se probudila u 7,ponovno zaspala u pola 9,spavala do pola 12,pa opet zaspala u pola 2 i spavala do 18 popodne i u 20 opet kupanje i spavanac.Znači bila je budna 5,5 sati u 24 sata.Jel to OK?Inače je sve drugo OK,kad se probudi napapa se,malo guguće i smije se,malo plače,super je beba.I primjetila sam da ako si ne odspava svoju šihtu da onda teže zaspi sljedeći put i unervozi se.
    Ne znam samo koliko je spavanja OK,da joj slučajno nije nešto a ja ne kužim.Jer me i muž danas pitao pa jel njoj dobro?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja ti samo mogu reci da budes sretna kaj spava...i ne diraj ju...
    Ja sam se zeznula jer mi je malac prvih mjesec dva isto puno spavao a ja ga na silu budila i eto mi ga sad....nece vise spavati

pusti dijete neka spava ako u međuvremenu jede i ako normalno kaka piski i gugugce...

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne brini. Imam i ja spavalicu.
    Toliko je puno spavao da sam i ja tako brinula.
    Ali, evo sve je ok.
    I dalje spava više nego neke bebe, veliki je, motorički napredan, papa, piški, kaka (povremeno ) svakih 7 dana.
    A i kažu da se mozak razvija i raste kada dijete spava.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Hvala cure,sad mi je lakše.
    Puno se piše i svi kukaju kad djeca ne spavaju a nigdje nisam našla da netko kaže da puno spavaju.
    A prvo mi je dijete malo spavalo pa mi je ovo čudno.
    Ma ni ja nju ne diram,preslatka mi je kad tako spava,a i stignem puno napraviti dok spava i biti sa starijim djetetom
    Tako da se ja ne žalim,samo sam se malo već bila zabrinula,kao za prvi mjesec mi je to bilo normalno a sad će skoro 2 pa mi je već čudno.Grga ako je sa 2 mjeseca odspavao sat i pol u komadu bila sam sretna.A ona sad potegne 4 sata bez problema.I između traži papat ali se ne budi,pocica i nastavi dalje!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pa vidla si moju. Gleda gleda i hop! Žmiri 8)
    Takva je bila sa 7 tjedana, takva je s 5 mjeseci. Dobro, sad je malo više budna, ali jedva čeka zaspati

Kaka svaka 3-4 dana. Od rođenja.
    Dan prije nego se pokaka (do grla, još to i smrdi, a ona kaka i smije se) spava onak puna puncata non-stop od jutra do mraka i po noći i super je volje, a kad se isprazni, malo više izdrži budna

Samo sam ja obazrivija, pa ne vadim ljudima mast po forumu

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I moj mlađi spava ko top. Al mi točni znamo zakaj - naime P. je na mene a I. na tatu

I skužila sam da ovi spavači kakaju svakih par dana

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Boba, 8)

Odi lijepo se odmarat, dijete ti spava!

Ovaj moj doma ajd nekako. U početku je bilo nikako. U rodilištu je stalno bio budan, već sam se brinula jer je u 24 sata spavao ukupno (kad zbrojim sve minute spavanja) oko 4 sata.
    Al vani, brate, spava ko top. Samo da se drnda, il u autu, il u kolicima, il na majčinim grudima.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    I skužila sam da ovi spavači kakaju svakih par dana
    Moj je spavalica, a kaka 5-6 puta dnevno...

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Tiwi,i mi smo skužili da je Grga na mene a Tonka na tatu.Tata i kćer zaspu bez problema i mogu spavat kolko hoćeš,a sinko i ja smo već osjetljiviji po tom pitanju.
    Ma,nije da namjerno vadim mast ženama na forumu nego sam stvarno već počela sumnjat da joj nije nešto.Jer je imala žuticu još i sa mjesec dana kad smo bili kod pedijatrice,ona onda reče da je to od mog mlijeka i da nije ništa pa sam se sad već prepala da ona još uvijek nema žuticu kad toliko spava,a nije više baš žuta i nisu joj bjeloočnioce žute.Zato pitam.Nisam vjerovala da postoje takva djeca nakon Grge
    Makar,Grga je isto volio spavat u kolicima,autu,sjedalici i slično dok Tonka najviše voli doma u krevetu,i to onom u dječjoj sobi koji smo kupili ako ikada Grga dobije volju odseliti se iz našeg kreveta.A ona sa 2 mjeseca već spava sama u sobi na velikom krevetu i tu najviše voli.Noć prespava u kinderbetu.Već sam ju par puta stavljala k nama u krevet ali se sva uskomeša,hoće žena svoj mir!
    Tako i vani u kolicima ili sjedalici zaspe ali ne spava dugo,dok doma u krevetu može odspavat 3,4 sata u komadu.Evo sad je spavala od 12 do pola 4,pojela si je i nastavlja dalje.Dobro,i Grga spava već 2,5 sata tako da ne znam kud bi sa sobom

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj bobaibeba prvotno napisa
    Dobro,i Grga spava već 2,5 sata tako da ne znam kud bi sa sobom
    Na sve se naviknemo Jedva čekaš da zaspu, a onda ne znaš kaj bi bez njih.....

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja imam jednu spavalicu

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni je bilo bed što spava cijelu noć pa sam ju budila za dojenje. I onda sam ju razbudila i nije zaspala do 20 mjeseci

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moj nije prva dva mjeseca po danu nikako spavao al bi sastavio od 9 navecer do 6 ujutro, samo bi se poceo meskoljiti ua jelo, a sad spava po danu dva puta po sat i pol do dva i dva puta po sat vremena, al zato uvece malo kasnije i teze zaspi. i otkako vise spava kaka svako drugi dan, vidim da su to neki doveli u vezu pa mi je zanimljiva ideja mene je ped zabrinula kad su mu gledali hemoglobin (bio je na granici bas kao i moj sto je logicno jer je na mom mlijeku) i rekla da mozda ima slab apetit zbog toga i da zato ne spava, i davali smo mu zeljezo nekih mjesec dana i od tad je krenulo na bolje, dok je mom kumu mali samo spavao, jeo i bubrio, oni se zabrinuli jer je bas pasivan bio, samo gledao da spava, i onda opet ispalo zeljezo problem, pa mi nije jasno kako nisko zeljezo kod nekog rezultira nespavanjem i manjkom apetita a kod nekog pretjeranim spavanjem :/ ?

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

E,sad si mi stavila bubu u uho sa željezom,jer sam i ja imala nisko željezo u trudnoći i prije poroda,pa da nije to ostalo nisko pa da i Tonka ima nisko željezo.Ne znam da li da to napominjem pedijatrici ili ne,mislim ona nije baš pasivna kad je budna i ne zaspi baš taj čas ali kad zaspe onda spava puno u komadu i to samo doma u svom krevetu.Ne da mi se da ju maltretiraju i vade joj krv bezveze,Kakve bi još imala simptome da ima nisko željezo?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mom su vadili krv iz prsta da vide hemoglobin, ne mora biti da mu je zeljezo nisko bilo,al posumnjali jer je blijedje puti i ima slab apetit. medjutim ja sam ubjedjena da on nije imao slabo zeljezo jer je strasno aktivan al buduci da bebe na mm imaju samo zalihe prikupljene u trudnoci i vecina ih bude anemicna s 6-7 mjeseci nije mi se cinilolose to mu davati ako nista da vidim hoce li apetit biti bolji, a blijeda sam i ja pa mi apetit i zeljezo super a kolege obrnuto - mali je samo spavao i jeo i super napredovao (sto je normalno jer nije bio ekstra aktivan dok je budan plus puno sna) i dosta pasivan u motorici, i kako su mu to zeljezo dali kazu nisu mogli ostat od njega, bolji prije bio uglavnom nema pravila, al opcenito - umor, pospanost, blijedoca, manjak apetita (sto se kod beba koje napreduju jer usprkos manjoj kolicini jela dosta miruju ne mora vidjeti), neaktivnost, sklonost virozama (rodici su malom dali zeljezo jer ima nizak hemoglobin i non stop je virozan). pitaj ped pa ce ti ona reci dal provjeravati il ne. osobno mislim, ako beba nije klonula kad je budna, vec vesela i aktivna i ako nije skolna nahladama, da se ne trebas brinuti vec biti sretna jer imas malu spavalicu

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pa,da kad je budna ona je skroz aktivna i vesela,motorika joj je super koliko ja vidim za njenu dob.Izgleda da je jednostavno spavalica.
    Ma ne bi meni to bilo čudno da mi nije moga sinka prvijenca koji u to doba ako je odspavao sat u komadu ja sam bila presretna pa sam mislila da to sve bebe tako.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moj nije spavao prva tri mjeseca po danu ni 20 min u komadu, al od prvog mjeseca noc bi prespavao s budjenjima za podoj. sada ima punih 5 i spava dva puta po dva sata i dva puta po sat tijekom dana i noc od 22:30 do 8 ujutro s jednim budjenjem za jelo tj meskoljenjem tako da moj vise sada spava nego kao bebica kada su mi svi govorili da tada spavaju gotovo stalno. paradoks je da mu je sad zeljezo ok, al valjda se bolje najede odjednom pa ga duze drzi jer prije je sve bilo dok je sisao par minuta,kad smo poceli s izdajanjem i bocom 50 tak ml pa nije imao na cemu ni spavati. ja mom marku prijetim da cu roditi curicu pa ce biti mirna, dojiti s gustom, stalno pavati i slusati mamu vidim da je tebi bas kako sam ja zamislila da ce biti s tom mojom

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Je,baš mi je tako s mojom curicom,nadam se da će i ostati!
    A možda bude i gora od brace kad naraste

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma neće ona. Dobra će bit

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

evo da i ja kažem da moje malo sunce spava po cijelu noć bez buđenja i to tako već više od dva tjedna. zadnji obrok pojede oko 8 navečer, oko 9 zaspe i ne budi se do 6 - 7 ujutro, onda ju opet nahranim i ponovo spava 3-4 sata.
    neki biseri su mi počeli tupit da ju moram buditi po noći ali sam si ja sama protumačila da njoj to nije potrebno jer bi se sama probudila da je gladna.
    ostatak dana spava po sat i pol između hranjenja a jede svaka 3 - 4 sata i kaka redovito barem dva puta dnevno.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ima li beba dovoljan broj popisanih/pokakanih pelena za svoji dob, neka spava

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •