talic prvotno napisa
Mi se do sedam mjeseci nismo posjedali iako je on još od petog mjeseca "htio sjediti". Sa sedam mjeseci smo posjetili jednog renomiranog fizijatra koji provjerio da li je J spreman da sjedi (visoki dohvati u potrbušnom položaju i rotacija) koji nam je rekao da ga možemo posjedati, i mi ga, posjeli. J sretan, mi na miru. Međutim, odonda ne vidim na njemu nikakvog motoričkog napretka, osim što stabilnije sjedi. Ne posjeda se sam, ne želi boraviti u ležećem položaju, pa nemam pojma ni kako bi se posjeo... Ubrzo nakon što ga polegnem kreće frustriran plač što se ne može posjesti, a ne znam kako djete u takvom plaču može naučiti nešto, pa ne vidim smisla niti u tome da ga forsiram da leži. Trenutno ga jako zanima uspinjanje uz ogradicu od kreveta i par puta se uspio postaviti na noge, izgleda kao bambi na ledu-grozno. Sada ima 9 i pol mjeseci i počelo me brinuti što sam ga pasivno posjela i mislim da je to uzrokom što nema entuzijazma boraviti u ležećem položaju i učiti se sam posjesti. Ne znam da li je u njegovoj dobi ovo što sam navela zabrinjavajuće, pa molim nekoga sa sličnim iskustvom da ga podjeli samnom.