Citiraj štrumpf prvotno napisa
Bili smo kod fizijatra kad je imao 5 mjeseci, imao je lagani torticolis, ali se na kraju ispostavilo da je zabrinutost bila bespotrebna jer je on ocijenio da je s njim sve u redu.
Oka da imaš pravo mislim da on nije imao ni priliku učiti puzati, a sad ga to ne zanima. Nije mi baš jasno tvoje pitanje ´kako se pokušava dići´ ... Iz sjedećeg se položaja lovi rukama za kauč, ogradicu, mene i tako se pokušava ustati.
E sad, što mislite da trebam raditi, pustiti ga na pod da sjedi, leži, ili ???
možda da ga položiš na pod malo dalje od nečega za što se obično diže, tako da mora bar malo puzati do cilja, i kad to savlada pomalo povećavaš razmak.

Meni se dogodilo slično, držala sam je na krevetu a ne na podu. Isto se počela dizati tako da nađe nešto za što se može uhvatiti. Kad sam skužila grešku, također jedino preko informacija na rodi (nisam našla ni jednu knjigu gdje to piše!) počela sam je stavljati na pod s tim da ne dižem čim zacvili, ali ni da puštam da plače. Polako sam je pokušavala zainteresirati za samostalno kretanje kroz igru, razbacala sam neke igračkice oko nje, malo se udaljila, ostali ukućani su također stvarali gužvu oko nje, i kroz 2 tjedna je savladala puzanje tako da je kasnije od nekih 9 do 13mj (kad je prohodala), pa i kasnije, bila oduševljeni puzač.