-
cure, molila bih savjet.
Moj dečko ima 3 i pol mjeseca i još uvijek ne drži glavicu sam dok ga nosim (može na kratko dok glavica miruje, ali čim ju okrene jako se klima).
U potrbušnom položaju nema problema, može ju držati dosta dugo, ali u trakciji (jel se to tako kaže?) dosta zaostaje za tijelom.
Već duže mi se čini da je ta glavica slabija nego kod njegovih vršnjaka pa sam dosta čitala na internetu i prepoznala nas u još par stvari - često (ne uvijek) drži skupljene šakice (palčić vani), prima igračku sa zatvorenim šakicama (tek kad ju dotakne, prsti se otvaraju) često ima zgrčena stopala, dok ga se nosi da gleda prema van dosta se čvrsto, kruto drži.
Jučer smo bili kod pedijatra i sve sam mu to ispričala.
Osim zaostajanja glavice kad ga se povuče za ručice pedijatar mi kaže da je sve ostalo dosta diskretno izraženo, čak se dvoumio da li da nas nekud šalje ili ne ali nam je ipak dao uputnicu za fizijatra i demonstraciju vježbi (tako piše).
1. ima li netko slično iskustvo, kako je završilo?
2. pretjerujem li ja? Moji bližnji kažu da da, dijete se super razvija i "baš je fino čvrst ", a ja sam "nagovorila pedijatra da nas šalje dalje". Meni se čini da ne može škoditi ako ga netko stručan pregleda, daj bože da smo bezveze došli. S druge strane ako imamo problem, bolje da smo ga otkrili i krenuli otklanjati sad nego za koji mjesec. Ne patim od toga da mi dijete bude najnaprednije u kvartu i u gradu, ali mi nije svejedno kad vidim što njegovi vršnjaci sve mogu, pogotovo ako mu se može pomoći da napreduje.
3. gdje da se javimo za pregled? ja bih najradije negdje privatno pa da odmah znamo na čemu smo. vidim da se spominje poliklinika Sobol. bi li oni bili za naš slučaj i znate li koje su tamo cijene?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma