Citiraj Superman prvotno napisa
Citiraj sandra-zvrk prvotno napisa
Ajd sad si me baš zaintrigirala za to kak buju ti pokazali to povlačenje /nepovlačenje za ruku u malom patuljku. Obzirom da je to vježbica koja nam sljedi za par tjedana (mogla bi već sad počet, al neću forsat ništa) baš me zanima mišljenje fizijatra o načinu koji opisuje jovančevićevo koso posjedanje sa povlačenjem. ak ti nije problem da pitaš fizijatra o tome pa mi/nam javiš?!
Evo izvješće i nastavag sage o "malom patuljku": Postavi se dijete u položaj na bok. Noga na kojoj leži savine se prema trbuhu, a gornja postavi preko nje sa stopalom na podlozi. Nakon toga dijete bi trebalo zainteresirati kakvom igračkom i potaknuti ga da se samo podigne ili pridigne, koliko može. Ako se ne može samo dovesti u željeni položaj, pridržati ga za rame, podići ga i na koji trenutak osloniti na podlakticu... Znači, vježbi se pristupa individualno, ovisno o stupnju razvoja i mogućnostima svakog malog vježbača.
koje rame-pretpostavljam ono koje je u zraku, a ne na podu. Ovo moja V. nema šanse da sama izvede. tek se počela okretat s leđa na trbuh i tu je ljena, ali bude, ne zamaram se. Obzirom da klinci do 7-8 mjeseca ne okreću s leđa na trbuh ja sretna!