sne prvotno napisa
Anja sada ima punih osam i situacija je odlična, kao po tablici. Mislim da se stanje krenulo popravljati par dana nakon što sam napisala post.
Što se tiče "taši-taši" - prestala sam joj primati rukice, već bih ja radila taši-taši svojim rukama iznad njenog trbuha (bilo da ona leži ili mi je u krilu), a onda bi ona primila moje ruke i pjevala i micala rukice sa mojima.
I dalje ima refleks da stisne laktove uz sebe kada je hoću primiti za rukicu i povući (recimo kada je trebam obući, pa joj provlačim ruku kroz rukav). Uvažila sam da to ne voli i to se trudim raditi što rjeđe - jedino su pojedine situacije sa oblačenjem takve, ne mogu se sjetiti nekih drugih. Sve druge varijante gdje ona sama pruža ruku i prima nešto su u redu.
Malo sam je vježbala (da nazovem to tako, ali igra bi bila bolja riječ) da dok je držim na rukama ona hvata nešto iznad glave (tipke na mikrovalki, bravu prozora i sl.) pa je ruke oslobađala sve više. Sa tim je išlo i to da se na njim sve više oslanjala. To mahanje u potrbušnom položaju je prestalo kada bi se oslonila na jednu ruku i drugom dohvatala predmet. I dalje se zna dogoditi da tako zapliva kada je na trbuhu, ali to znači da hoće da je primim, pa pruža obje rukice u zrak ka meni.
Sada se ljulja na koljenima, izigrava vrtnog patuljka, kotrlja po cijelom stanu i čekamo da krene.
Naravno da i dalje brinem (što bih da to ne radim) zato što preferira vrtnog patuljka na jednom boku, a ja sam si uvrtela da mora sve raditi paralelno na obje strane ...