Citiraj Bobica prvotno napisa Vidi poruku
tina55 - glupo mi je reći, nemoj slušati pedijatricu - tko sam ja da to kažem ali gle, tu ti lijepo piše : (copy- paste iz prvog posta)

U ovom periodu roditelji čine veliku grešku: pasivnim postavljanjem djeteta u sjedeći stav, dolazi do sabijanja lumbalnog segmenta što je nepoželjno i može biti štetno. Kod dojenčeta od šest mjeseci koje sjedi s
podupiranjem može se čak uočiti i deformacija u predjelu L2–L5, kao i fleksija trupa prema naprijed. Oslonac je smanjen i sveden na svega 30% od potrebnog, dijete je nestabilno, nesigurno. Sva njegova pažnja usmjerena je na održanje ravnoteže, a koordinirana igra rukama jako otežana.
S obzirom da u ovom uzrastu nije razvijena bočna zaštitna ekstenzija, dijete lako gubi ravnotežu i pada u stranu ili prema naprijed.

Pasivno posjedanje ne koristi ničemu, a može biti štetno za lumbalni segment kralježnice (sabijanje), dovodi do destabilizacije djeteta zbog smanjenja površine oslonca za oko 70%, kao i do usporenog razvoja funkcije hvatanja.
hvala na pojašnjenju, ma mi uopće nismo imali u planu to posjedanje, pa nas je savjet pedijatrice isto začudio, ali smo ga jednostavno izignorirali
još nas je poprijeko pogledala, kad smo rekli da dijete od 6mj ne sjedi, posjedne ju ona i veli pa vidite da sjedi, kao mi čudaci nismo ni skužili da dijete sjedi