Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3113

Tema: Motorički razvoj djeteta u 1. godini života

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Aiko prvotno napisa Vidi poruku
    u Turbo limachu već duže nema tih puzzli, tražila sam i u Osijeku i u Zagreb i to u više TL-a. šteta, jer se sjećam zimus da sam gledala bile su 50-ak kuna, meni se nije dalo tad kupiti, kao imam vremena. mi smo ove naše nedavno kupili u Kiki, mislim da su bile nekih 70-ak kuna ili tako nešto. u Kiki ih je veći broj puzzli nego u TL-u (bar koliko se sjećam).
    Ne znam točno kakve puzzle trebaš, ali ja sam svoje kupila u Emezzeti u Osijeku. Imaš dvije vrste, sitnije i krupnije. Krupnije su skuplje.
    Mi vježbamo pomalo od rođenja jer nam je kuma fizioterapeut pa mi je pokazivala neke redovne vježbice. U zadnjih par dana intenzivnije vježbamo jer moj mali bucmasti trut ima problema s okretanjem na trbuh i nazad. Dugačak je oko 70 cm, a ima 9,5 kg i teško mu je nositi svoju težinu na ručicama pa radimo vježbice da ih ojačamo. Njegova narav isto utječe na to da se slabo rotira. On lijepo leži, igra se sa svojum nožicama, gura ih u usta, prebacuje igračke itd., ali kad mu pobjegne igračka malo dalje, par puta ju proba dohvatiti i ako ne uspije uzima drugu ili gleda mene i cvili. Pravi mamin sin!

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

mara68:

Haha, e jesi me nasmijala s ovim zadnjim! Vidiš kak' je to super kad imaš kumu fizioterapeuta. Hvala ti za Emezzetu, baš ću pogledati jer mi i tako treba drugi set puzzli. Što se vašeg problemčića tiče, vidiš ti koliko to ima varijacija na temu motorike i kakvih sve situacija... Ma, samo vježbajte! I mi se patimo s nekim vježbicama jer je ovaj moj suprotan od tvog, preaktivan i non-stop radi nešto pa ga je teško "ukrotiti". Okrenem na prsa, da ću početi s vježbom, on se već zarotira na leđa, stavim ga na leđa, on već na boku pa na stomak... Na kraju dođeš na isto što se učinkovitosti tiče... ali polako, naviknut će se.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jeli netko imao slučaj da mu beba odjednom počne radit avion na trbuhu i plače nezna vratit ruke a glava u pod? I kako to spriječiti?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj thegirl25 prvotno napisa Vidi poruku
    Jeli netko imao slučaj da mu beba odjednom počne radit avion na trbuhu i plače nezna vratit ruke a glava u pod? I kako to spriječiti?
    Pa vjerovatno se razljuti i na taj način protestira jer joj je dosta tog položaja ili vježbanja. Onda je najbolje prekinuti tu radnju odmah i smiriti dijete.
    Mi smo imali takvu situaciju kad joj je bilo dosta vježbanja, napravila je to, ja sam ju odmah uzela i pokušala takvo ponašanje sljedeći puta predvidjeti da se ne ponavlja prečesto,
    jer su nam na vježbicama rekli da se to ne smije naravno poticati.

Znači uvjek je cilj, ako se kod vježbača pojavljuju nekakve neželjene forme, pokušati to spriječiti i poticati na pravilan školski razvoj. Jer ako postoji neka dijagnoza, ispravljajuči i preventivno djelujući da mozak sprečavamo da se popamte neželjene forme pokreta, a čim prije usvoje željene.

I dajem naglasak da se od neurorizične djece traži da se školski zbog preventive sve odrađuje, a dok djeca bez dijagnoze ne moraju školski sve odrađivati i imaju puno pravo i na neke "krive" radnje. (ne mislim s time da treba poticati krivo, ali netreba niti strahovati)

Jer kod djece koja nisu neurorizična ponekad isto tako postoje neke neželjene i trenutne forme ponašanja, ali to ne znači da će ih zadržati i usvojiti jer ne postoji taj neurorizik pa su i strahovi za
    nekim motoričkim poremećajima također mali tj. ne postoje. Zdravoj djeci treba dati samo pravilan handling i strpljenja.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj thegirl25 prvotno napisa Vidi poruku
    bok, ja i dalje mislim da je savrseno sve s njom. pa zbog tog mislim da ti mislis na avion - plivanje ( stranica od polovine, beba na trbuhu s 5 mj.... ) grom je stavila link na temi kad bebe pocinju puzati, a znas vjerojatno i sama nac prek googla... a kad ti zagnjuri glavicu valjda joj se vise neda bit na trbuhu, digne ruke i hoce mamici. pusa

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa Vidi poruku
    bok, ja i dalje mislim da je savrseno sve s njom. pa zbog tog mislim da ti mislis na avion - plivanje ( stranica od polovine, beba na trbuhu s 5 mj.... ) grom je stavila link na temi kad bebe pocinju puzati, a znas vjerojatno i sama nac prek googla... a kad ti zagnjuri glavicu valjda joj se vise neda bit na trbuhu, digne ruke i hoce mamici. pusa
    sve stoji , ali ako dijete digne ruke a glava pada na pod znači nisu dovoljno jaki mišići vrata i leđa koji bi pridržali glavicu - nije važno jel dijete vježbač ili ne. važno je da mama mora reagirati sekundu prije dizanja ruku i pripaziti na glavu
    a u trenucimna igre i veselja uvježbati vratić da dijte može samostalno držati glavu kada digne ruke - predpostavljam da to liči na one naše školske leđnjake sa tjelesnog!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •