Citiraj thegirl25 prvotno napisa Vidi poruku
Jeli netko imao slučaj da mu beba odjednom počne radit avion na trbuhu i plače nezna vratit ruke a glava u pod? I kako to spriječiti?
Pa vjerovatno se razljuti i na taj način protestira jer joj je dosta tog položaja ili vježbanja. Onda je najbolje prekinuti tu radnju odmah i smiriti dijete.
Mi smo imali takvu situaciju kad joj je bilo dosta vježbanja, napravila je to, ja sam ju odmah uzela i pokušala takvo ponašanje sljedeći puta predvidjeti da se ne ponavlja prečesto,
jer su nam na vježbicama rekli da se to ne smije naravno poticati.

Znači uvjek je cilj, ako se kod vježbača pojavljuju nekakve neželjene forme, pokušati to spriječiti i poticati na pravilan školski razvoj. Jer ako postoji neka dijagnoza, ispravljajuči i preventivno djelujući da mozak sprečavamo da se popamte neželjene forme pokreta, a čim prije usvoje željene.

I dajem naglasak da se od neurorizične djece traži da se školski zbog preventive sve odrađuje, a dok djeca bez dijagnoze ne moraju školski sve odrađivati i imaju puno pravo i na neke "krive" radnje. (ne mislim s time da treba poticati krivo, ali netreba niti strahovati)

Jer kod djece koja nisu neurorizična ponekad isto tako postoje neke neželjene i trenutne forme ponašanja, ali to ne znači da će ih zadržati i usvojiti jer ne postoji taj neurorizik pa su i strahovi za
nekim motoričkim poremećajima također mali tj. ne postoje. Zdravoj djeci treba dati samo pravilan handling i strpljenja.