Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3113

Tema: Motorički razvoj djeteta u 1. godini života

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Aiko, bilo bi dobro da ga duže zadržite na podu u puzanju ako ima spuštenu guzu, jer kad se krene dizati onda više neće htjeti toliko puzati, a puzanje je za njega jako korisno i u puzanju se same po sebi ispravljaju svi ti sitni problemčići. To je i nama bio savjet. A kako to postići - ha, najbolje tako da se maksimalno izbjegava da se on ima na što podizati. Npr. da zamisliš da ti njega sad staviš u praznu sobu, on se ne bi imao za što primiti i podići. Da li je to kod tebe doma moguće, ne znam. Mi smo imali tu sreću da je ta faza došla upravo po ljetu pa smo išli u vikendicu a tamo fakat imamo praznu sobu pa smo Lei složili za puzanje tu sobu i dugački hodnik gdje se nije imala za što primati.

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Aiko, bilo bi dobro da ga duže zadržite na podu u puzanju ako ima spuštenu guzu, jer kad se krene dizati onda više neće htjeti toliko puzati, a puzanje je za njega jako korisno i u puzanju se same po sebi ispravljaju svi ti sitni problemčići. To je i nama bio savjet. A kako to postići - ha, najbolje tako da se maksimalno izbjegava da se on ima na što podizati. Npr. da zamisliš da ti njega sad staviš u praznu sobu, on se ne bi imao za što primiti i podići. Da li je to kod tebe doma moguće, ne znam. Mi smo imali tu sreću da je ta faza došla upravo po ljetu pa smo išli u vikendicu a tamo fakat imamo praznu sobu pa smo Lei složili za puzanje tu sobu i dugački hodnik gdje se nije imala za što primati.
    Da. I za nas je puzanje super, jer mi imamo hipertoniju leđnih mišića i hipotoniju trbušnih. Zadnjih par dana mu se super osjete mišići stomaka, točno vidiš da je profunkcioniralo i da je tijelo "skužilo foru". Baš kako si napisala "ispravljaju se ti sitni problemčići". Odjednom je skužio i bočne zaštite i one prednje. U dan-dva sve otprilike sjelo na svoje mjesto. Naravno, još je sve svježe, ali napredak je očit. Zato bi mi bilo žao da se sad nešto zbrzava. Hiperaktivan je, brz, nemiran, veseo, vižljast, stalno u akcijama i teško ga je pratiti. Stalno mu govorim "ne, ne", spustim ga u klečanje ili bočni sjed, vježbamo puzanje, ali koristi svaku priliku da "ispruži nogice".

Sori što davim sa svojim problemima/situacijom. Taman jedan strah riješim, evo ga drugi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •