Vinogradska
1. dr. - pogledao ju na brzinu, skužio palac u šaci ( 2 mj i 18 dana ), pričao s nama o totalno drugoj zajedničkoj temi. Na moje pitanje jel nešto ozbiljno odmahnuo rukom i reko ne, al da kad smo već tu dođemo jednom da nam pokažu vjezbe za palac i vrat ( ja sumnjala na torticolis ) on napisao tu dijagnozu.
2. vježbe - fizioth. agresivne do neba, malena je vrištala cijelo vrijeme ( i danas mi je žao kaj odma nismo izašle van ), napričala svašta, previše diže glavu ( izvija ), stalno gleda desno to se zna vraćat - stalno vježbat s njom, ruke i noge krute... jedino dobro kaj je rekla je da super hvata...
3. fizioth vježba sama s bebom bez nadora roditelja, ja gledala ono drugo dijete - vjeruj mi da nisam imala srca gledat - kolko sam automatski na krik okrenula glavu tolko sam vidla - ko da je baca preko one lopte nečega, totalno bez osjećaja a djete rida, PRESTRAŠNO.

Nikad nebi ponovila, čekala bi Goljak bilo kaj, al tamo ne.

Mene je fizioth. bacila u totalnu depresiju i za 5 dana sam nas naručila kod dr. Sabola, uzv mozga savršen, dr. Kovač komentirala da je u položaju na trbuhu dva tjedna naprednija ( ono kaj je ona u Vinogradskoj rekla da je previše dizanje glave ).
Dr. Sabol se suzdržao komentara o Vinogradskoj, al nikakvog torticolisa nije bilo, reko je da se zalezala u maternici i da će se to samo s vremenom ispravit, nalaz isto super, vježbali nismo.

Prosjedila sa 7 i nešto, ak ne i prije, propuzala za pravo točno sa 9 mj, i jedino kaj me moram priznat brine je to što je napunila godinu dana i ne hoda ( hoda uz namještaj jedino ), al to više zato jer joj je brat prohodao, ma radio prve samostalne korake sa 9 mj - al nije puzao ( gmizao je )....
Ne znam, jedva čekam da prohoda, do tad ipak neću imat mira.
Sretno, al stvarno probajte negdje drugdje, a ako odete u Vinogradsku ba inzistiraj da si s djetetom, mislim da bi na to svi trebali imat pravo.