Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3113

Tema: Motorički razvoj djeteta u 1. godini života

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Zbunjena sam
    Moj sin ima 7 mjeseci. Puzi vec mjesec dana. Prije koji dan se samostalno posjeo i isti dan se poceo dizati na noge. Zabrinuta sam da li je to rano-osobito jer je tako mrsav (<7kg) i ne znam kako te tanke nogice mogu drzati ostatak tijela.
    Dizanje izgleda ovako: puzi do malog stola, digne rukice i kleci na koljenima. Onda se rukama uhvati za stol i dio tezine prebaci na ruke, jednu nogu "iskoraci" i na nju se podigne i stoji na obje noge, a ravnotezu drzi rukama.
    Trebam li ovo sprijecavati, ili je ovo pravilan nacin podizanja. Zilavko moj mali...

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Zbunjena sam
    Moj sin ima 7 mjeseci. Puzi vec mjesec dana. Prije koji dan se samostalno posjeo i isti dan se poceo dizati na noge. Zabrinuta sam da li je to rano-osobito jer je tako mrsav (<7kg) i ne znam kako te tanke nogice mogu drzati ostatak tijela.
    Dizanje izgleda ovako: puzi do malog stola, digne rukice i kleci na koljenima. Onda se rukama uhvati za stol i dio tezine prebaci na ruke, jednu nogu "iskoraci" i na nju se podigne i stoji na obje noge, a ravnotezu drzi rukama.
    Trebam li ovo sprijecavati, ili je ovo pravilan nacin podizanja. Zilavko moj mali...
    Koliko imam iskustva nakon troje dece,a srednji je vrlo dugo bio i vezbac,ovo je skolski primer podizanja uz iskorak
    Fizijatri kazu da bebu treba pustiti da radi sve sto moze sama,znaci da je sama spremna za to bez da ju necem "ucimo",prinudno stavljamo u neki polozaj ili daleko bilo silimo...
    Medjutim,posto je tvoj malisa zaista maali,na tvom mestu bih ga odvela na jedan rutinski pregled kod fizijatra,pa ces sve cuti iz prve ruke i biti mirna
    Nakon loseg iskustva sa srednjim,malenu sam vodila na takve kontrole od mesec dana starosti,iako je bila najzdravija moguca beba sa napredovanjem "po knjigama",ali sam bas volela da mi to potvrdi neko strucan.
    Bravo za malisu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •