Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3113

Tema: Motorički razvoj djeteta u 1. godini života

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne shvatam, zašto je zabranjeno stavljanje potrbuške?
    bebe u budnom stanju treba stavljati na trbuh
    ne znam kako i zašto nije pregledala dijete u potrbušnom položaju, ali sa puna tri mjeseca beba mora moći potpuno kontrolisati glavu
    a beba se, naravno, živcira u potrbušnom jer je teško držati glavu i razgledati svijet iz tog (nepoznatog i neudobnog) položaja

koliko često - svakodnevno dok je budan, uz animaciju pričom i igrom/igračkama
    moji su trbušni spavači i nemam taj problem, vrlo rano su kontrolisali glavu, odizali se od podloge i savladavali okrete

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    ne shvatam, zašto je zabranjeno stavljanje potrbuške?
    bebe u budnom stanju treba stavljati na trbuh
    ne znam kako i zašto nije pregledala dijete u potrbušnom položaju, ali sa puna tri mjeseca beba mora moći potpuno kontrolisati glavu
    a beba se, naravno, živcira u potrbušnom jer je teško držati glavu i razgledati svijet iz tog (nepoznatog i neudobnog) položaja

koliko često - svakodnevno dok je budan, uz animaciju pričom i igrom/igračkama
    moji su trbušni spavači i nemam taj problem, vrlo rano su kontrolisali glavu, odizali se od podloge i savladavali okrete
    Nije zabranjeno inače, nego je naša pedijatrica rekla da ga ne stavljamo (i inače je malo čudna), ja sam je zaboravila pitat sad kad smo bili jer ga smijem sad stavljat na trbuh, pa se pitam kojim tempom, tj. koliko često za početak?

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Možda je pedijatrica mislila na spavanje na trbuhu??
    Uglavnom, nama je fizioterapeut još na trudničkom tečaju rekao da bebu već od tjedan dana, kad je u budnom stanju, treba stavljati svakodnevno na trbuh...
    Stavi ga slobodno i nemoj se zamarati koliko i kad, stavi ga kad ti padne na pamet, kad si pored njega i da ti je na oku, a vremenski onoliko koliko bebač bude htio! Oni ionako sve sami odlučuju, mi smo samo promatraći...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Možda je pedijatrica mislila na spavanje na trbuhu??
    Ne, baš u budnom. No dobro, nebitno, čim se sad probudi, počinjemo s postepenom prilagodbom

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Najvaznije je da mu stavljas uvek neku igrackicu da gleda ka dole i da sklanjas sve sto mu je iznad glave. Mada po meni to izvijanje kad hoce nesto da vidi nije strasno. Ne valja kad se bez razloga izvija uvek. Nama je recimo fizijatar rekla da smo sad ok iako se on u snu jos uvek izvija - uglavnom kad zaspi pa ga prenosim u krevetac i sl., zavisi kako ga uzmem

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Hvala.
    Borimo se nekako. Uvijek stavljam neku igračkicu da gleda dole i sklanjam sve iznad glave. Čak sam okrenula i ogradicu od kreveca naopačke da bijela strana bude unutra a ne šarena. Da sad raditi i vježbice samo ponekad krene odskakati od podloge kad se unervozi. Tj od mene, ja sam podloga

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Moj dječak se riješio hipertonusa i jako sam zadovoljna.
    Doktorica želi da nas i dalje prati. Kako napreduje sa sjedenjem, ustajanjem... okretanjem.. Ma gleda dlaku u jajetu... Sreća pa mi je drugo dijete pa se ne brinem jer je napredniji od sekice u svakom pogledu znači ok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •