Pozdrav! čitam da svi idete na neke vježbice, pa sam se pitala zašto ih nama nitko nije preporučio, tj.pedijatar. Bili smo na pregledu s 9. mjeseci i rekao je da je sve u redu, samo da je očito malo lijen. ??? Šta to znači? Sad ima 9.mjeseci i 10 dana. Oko nas sve bebe već odavno pužu, dižu se na nogice, a on se još ne zna ni sam posjesti. Ležati ne voli, plače kad ga stavim na pod u ležećem položaju,. a sjedi čvrsto, bez rušenja, a ako se i nagne na koju stranu, sam se ispravi. Za sada se samo zna iz sjedećeg spustiti u ležeći položaj i vrtiti s trbuha na leđa i obrnuto. Al, ni ne pokušava puzati, niti se dizati na nogice. Kad leži na trbuhu diže se na ruke skroz vidoko i diže guzu.
Kako da mu pomognem da pomalo krene? Ako mu stavim neki predmet dalje da ga potaknem, on se baci prema njemu, al kad shvati da ne može do njega, okrene se na drugu stranu. Da tražim pedijatra uputnicu za fizijatra? Ili je njegov razvoj normalan? Da još sačekam? Ma, brinem se jer bebe njegove dobi već odavno pužu i dižu se. Al, ne želim ga forsirat.