- 

Meni je sve manje jasno kako svako drugo dijete ima dijagnozu i mora na vjezbe. Ponekad mislim da malo i pretjerujemo. Jasno, kod neke djece je jasno da kasne u motorickom razvoju i stvarno im treba pomoc ali zar bas toliko djece toliko toga radi nepravilno? 
Mislim, moj stariji je isto vjezbao zbog izvijanja. Kasnije, sa 6 i pol mjeseci na kontroli me fizijatrica oprala zasto mi dijete ne sjedi... Pa sam odustala od vjezbanja i pustila dijete na miru. 2 tjedna kasnije se sam posjeo, propuzao i poceo hodat u namjestaj s 8 mj. Al da se nju pitalo i dalje bi vjezbali.
Ovaj mali, a vec sam i pisala na ovoj temi, nikako nije htio na trbuh niti se okretao uopce s 5 mj. Prije 3 dana je svladao okretanje trbuh-leda i obrnuto u obje strane, sinoc je stopala ugurao u usta. Sad ima 5 mj i 10 dana. A do prije tjedan dana je stvarno izgledao kao dijete koje se nece okrenut jos bar 2 mjeseca, ko daska je bio na trbuhu.
Imam brdo frendica koje nikad nisu ni cule za baby handling niti im je ikad palo na pamet posjetit fizijatra s bebama i bebe su im ok. Ako i postoje neke sitnice koje mozda ni pedijatar ne vidi u onih 3 minute kolko traje pregled, isprave se same. 
Ne kazem da ne treba reagirati kad vidimo da s djetetom nesto nije u redu, s vjezbama definitivno treba poceti sto ranije al mislim da ponekad i djetetu treba dati priliku.

Pravila pisanja postova

- Ne možete otvoriti novu temu

- Ne možete ostaviti odgovor

- Ne možete stavljati privitke

- Ne možete uređivati svoje postove

-  

Pravila foruma