Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3113

Tema: Motorički razvoj djeteta u 1. godini života

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

moja je bila u kolicima na strogo nultom polozaju do svog 9og mjeseca,dok se nije sama posjela...
    jaje (AS) je bilo iskljucivo u autu,nisam ga skoro nijednom ni izvadila otamo...
    od 3ceg mjeseca (kad se pocela migoljit) sam je premjestila sa kauca na pod- strunjacu....

u slingu (kasnije MT) bi je nosila u setnje po uru-uru i po max...toliko nemoze skodit,slazem se da po 4-5h neprekidno i to na svakodnevnoj bazi nije OK....

sasa,i meni je to receno,naime N. nije imala nikakvih poteskoca,uredan porod,APGAR 10/10....dakle,niti su uredni nalazi garancija da nece biti nikakvih smetnji a nisu automatski neka krvarenja znak da ih mora biti....

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    jos uvijek nije prohodala,hoda uz namjestaj i zidove vec preko mjesec dana,zna i stat u mjestu bez oslonca,gura namjestaj i tako hoda i u iskorak ali ima jos dok stekne samopouzdanje i stabilnost da se sama otisne...ali mislim da kad krene da nece nijednom pasti,nema kod nje srljanja....
    Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    moja je bila u kolicima na strogo nultom polozaju do svog 9og mjeseca,dok se nije sama posjela...
    jaje (AS) je bilo iskljucivo u autu,nisam ga skoro nijednom ni izvadila otamo...
    od 3ceg mjeseca (kad se pocela migoljit) sam je premjestila sa kauca na pod- strunjacu....
    Identično i kod nas. S tim da je ona do devetog meseca nosila pavlika danju, pa ni nije mogla drugačije ležati. I puno smo se nosili u marami. Sa 8 se sama posjedala, a sa 9,5 digla na noge i onda je šetala uz nameštaj dva meseca. Od kada je prohodala ne sećam se da je imala neki ozbiljan pad ili udarac. Ako i padne dočeka se na guzu ili na ruke, digne se i nastavlja dalje. Ali to je uglavnom kad je već jako umorna. Jako je pažljiva i dobro zna proceniti šta može, a šta ne. Pragove je odmah savladala, ali ivičnjak još uvek se ne usudi sama preći, nego ili traži moju ruku ili se spusti pa ga četvoronoške savlada.

I da, ja još nisam ni dala da joj se obuvaju cipelice koliko god su me svi gnjavili (srećom, MM je delio moje mišljenje). Insistirala sam da hoda bosa ili u čarapicama sve dok ne savlada hodanje. Važno mi je bilo da pronađe težište, da nauči održavati ravnotežu i gaziti celim stopalom. Tek sada kada je zahladilo obula sam je, a ranije su me svi u čudu gledali kako mogu dozvoliti da mi dete boso tabana po ulici, kao da nemamo da joj kupimo obuću i sl.
    Posljednje uređivanje od cikla : 25.09.2012. at 22:18

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •