Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3113

Tema: Motorički razvoj djeteta u 1. godini života

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kad već raspravljate o tome kako se treba postupati sa bebama tijekom motoričkog razvoja, imam jedno pitanje vezano uz hodanje... Naime, moja curka sada ima 16 i kusur mjeseci i ne hoda samostalno. Nikada ju nismo vježbali sjedenje, stajanje ili hodanje i ona trenutno sama može napraviti nekoliko koraka i onda izgubi ravnotežu i sputi se na pod. Ima veeliku želju za hodanjem ali jednostavno ne može održavati ravnotežu. Od kada je počela samostalno raditi tih par koraka, počela je tražiti ruku da ju se voda. Ja hodam uz nju i držim ju za jednu ruku u visini njezina ramena s time da se trudim da se ne oslanja na mene. Da li takav način vodanja za ruku može poremetiti normalan razvoj? Samo da napomenem da se diže od početka iz iskoraka(od 9 mjeseci) i sposobna je dignuti se sama bez ikakvog pridržavanja i raditi čučnjeve.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ja znam da sam "kredite" dobila kasnija kada je ona postala motoricki naprednija od vrsnjaka, kada je, zbog pravilnih obrana, znala padati, onda kad je rijetko padala, jer je bila spretna jer je sve radila po PSu. da to nismo, znam da ne bi bila. ne trebam nagadjati.
    ista stvar je bila i s dojenjem. produzenim.
    ...mala od prijateljice (ima 1,5g) padne i ona brzo krene da ju podigne s poda...ja kazem,ma pusti je,neka se sama ustaje...(tako i ja svoju pustim)...a ona meni da ona to ne zna....ako padne mora ju netko podignut ili ce ona na koljenima otpuzat do neceg za sto se uhvati da se podigne (naravno ako ima neceg u blizini,konkretno smo bili na livadi)...onda sam skuzila da se ona nikad nije naucila dizat iz iskoraka nego se potezala na ruke....

sjecam se koliko smo bili zabrinuti sto nam N. u svemu "kasni", a sada vidimo da je jako spretna za svoj uzrast....
    kako nije imala neku dijagnozu nisam se slijepo drzala svih preporuka,slinganje i nosenje u mei-taiu (umjereno) nisam htjela odbaciti...
    pp sam skinula na 2mj dok se nije pocela okretati i onda sam joj ih vratila....
    drago mi je sto sam ju odlucila voditi 1x tjedno na vjezbe, primjenjujuci neke sugestije tokom igre sam uocila napredak i to me ohrabljivalo...

bebu se mora previti,podizati,nositi,igrati se s njom...ne vidim zasto se to ne bi radilo na bolji i poticajniji nacin koji podupire motoricki i kognitivni razvoj ...

Citiraj Jainina prvotno napisa Vidi poruku
    Kad već raspravljate o tome kako se treba postupati sa bebama tijekom motoričkog razvoja, imam jedno pitanje vezano uz hodanje... Naime, moja curka sada ima 16 i kusur mjeseci i ne hoda samostalno. Nikada ju nismo vježbali sjedenje, stajanje ili hodanje i ona trenutno sama može napraviti nekoliko koraka i onda izgubi ravnotežu i sputi se na pod. Ima veeliku želju za hodanjem ali jednostavno ne može održavati ravnotežu. Od kada je počela samostalno raditi tih par koraka, počela je tražiti ruku da ju se voda. Ja hodam uz nju i držim ju za jednu ruku u visini njezina ramena s time da se trudim da se ne oslanja na mene. Da li takav način vodanja za ruku može poremetiti normalan razvoj? Samo da napomenem da se diže od početka iz iskoraka(od 9 mjeseci) i sposobna je dignuti se sama bez ikakvog pridržavanja i raditi čučnjeve.
    ako vec samostalno napravi par koraka nema nikakve stete da ju pridrzis za ruku ili za struk dok klecis ispred nje....i moja je bila jako oprezna i trebalo joj je vremena da se pusti...ja bi joj doslovno dala mali prst cisto da dobije neku sigurnost....i ja ne bi rekla da ne hoda....i par koraka je hod...tebi se to mozda ne cini puno ali njoj jest...
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 07.04.2013. at 00:07

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •