Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
Ali ona se s 10 dana digla na ruke (imamo i sliku ) i jako je rano počela držati glavicu. I, općenito, diže se ona. Ovim svojim "puzanjem" se pomiče na stranu, rotira se oko trbuha, a nekad ode i unatrag. Mi je nikad nismo mogli staviti da spava na leđima ili na boku - ona se u snu okreće s leđa na bok pa na drugi bok pa natrag... i migolji se i uglavnom završi poprijeko u krevetiću (i to isto od 2. tj.).
A jel nije ovo spuštanje guze upravo sputavanje njenog razvoja i kontra onome što piše u prvom postu, ili sam ja to sve krivo shvatila?

P.S. U krevetiću se dok leži, lovi za ogradicu i pokušava podići. Trebam li i to blokirati?
Kretanje u snu se razlikuje od onog u budnom stanju i ne spuštanje guze je neće sputavati u slučaju kada podvlači nogice pod sebe već joj treba pokazati kako da se oslanja na ruke pa onda recimo to tako da postigne "žablje kretnje nogama"...ne mogu govoriti ovako napamet jer nisam vidjela vaše dijete ,ali u prvih 3-4 mjeseca ima dosta refleksnih radnji koje se s vremenom gube...vaše dijete je vjerovatno aktivnije motorički i neka djeca stvarno mogu neke faze razvoja poput podizanja na ručice i samostalnog posjedanja postići ranije ali ne previše uranjeno i ono se neće sputavati ako je pravilno...ali za dob od 3 mj. sigurno nije još spremno za vertikaliziranje u krevetiću jer to u ovoj dobi nema nikakve veze sa pravim uspravljanjem koje je kotrlirano mišićima trupa već se radi o povlačenju ručicama isto kao što mnogi roditelji mile da kada dijete počne podizti glavu u napreijd iz ležećeg položaja na leđima da se tako počinje posjedati ali vrlo često se također radi o refleksnim radnjama vratne muskulature.