-
juče je imao rođendan..... puzao pola godine, hodao postranice 4.5 mjeseca, hodao gurajući naprijed sve na što naiđe 3.5 mjeseca, bio jako brz i spretan u svim radnjama koje je obavljao, padao uvijek ili na guzu ili se dočekivao rukama, od oko 9 mjeseci zna sići sa kreveta i popeti se na njega ako je bilo što blizu (makar i plišani medvjedić) da se na to popne itd itd.... počeo se puštati tek kad smo ga pustili da hoda i puže vani, na travi i pijesku.... e sad, da li su ga motivirala druga djeca ili je nešto treće u pitanju, nemam pojma.... moj suprug, inače sportista, vjeruje da je dobio novi, drugačiji, neravni teren za istraživanje, te ga je to unaprijedilo u hodanju, tj. oslobađanju u glavi.. ja umirem od straha da mu se ne zalijepi neki krpelj.. ili da naiđe na komadić stakla.. uglavnom, on sad već prelazi iz sobe u sobu samostalnim hodanjem, ali ne uvijek... i dalje i puže i hoda uz pridržavanje.. mislim da mu mozak još nije svjestan novih mogućnosti
svi, ama baš svi su se pitali kad će prohodati jer je on tako duuugo puzao i hodao postranice (kasnije i ravno) i to je tako spretno radio da niko nije mogao vjerovati da još uvijek ne hoda samostalno..
i generalno, on je oprezan tip.... prije nego se nasloni na vrata provjeri da li su otvorena ili zatvorena.. ako su malo otškrinuta on ih otvori skroz kako bi mu bila stabilan oslonac... pećnicu (koja je kod nas dole) nikada neće pipnuti naglo nego prvo brzinski opipa pa tek onda hoda uz nju (mada se nikada nije opržio).. nikada se ne brinemo da li će pasti sa kreveta ili ne jer za to prosto nema šanse.. i dok nije naučio kako sići, ne bi mu se desilo da se nesmotreno zaleti..
vjerujem da postoje takvi tipovi - hrabri i manje hrabri.. on je očito na mene - užasno oprezan i ponekad kukavica.. no samo kad je motorika u pitanju.. u socijalnom ophođenju s ljudima nema nikakvog srama niti straha - tu je na muža
sve dok je zainteresiran, željan hodanja, istraživanja,.... aktivan.. ja se ne bih brinula... moj od 6 mjeseci može stići do koje god točke želi (u svojoj visini, naravno), pa vjerujem da mu je makar ta sloboda dala nešto posebno... i puzanje za koje mi je naročito drago.. jer na kraju krajeva, svi kad tad prohodaju.. što se za puzanje ne može reći
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma