-
Ne znam više ni sama. Kad joj je nešto interesantno, izravna se kao strijela, napne leđa, sjedi i gleda. Čim je uzmem vježbati, sfrče se k'o perec i zaurla. A kad je potrbuške, kao da pliva na suhom. 
A kakva je ta Jovančevićeva vježba za posjedanje, nogicu ispod guze? Je li to onaj kosi sjed, kao za istezanje guze?
Primjećujem da mi je nakon ovih par tjedana vježbanja mrvicu pokretnija, to je sve. Ali stvarno ne vježbamo puno i tu se grizem. Ima li smisla vježbati dijete koje plače i ne sudjeluje nimalo? Napravim pauzicu pa onda opet. A tu su i spavanja i hranjenja i prematanja i šetnje i posjete..
Emmalia. Meni pedica nije htjela dati uputnicu za fizijatra, već me je bez uputnice poslala fizioterapeutu neka mi pokaže "par vježbica". Ona je konstatirala da je mala na razini 5.5 mjeseci. Na vlastitu inicijativu odlazim neuropedijatru, on pita kako da pedijatar to nije primijetio. A meni prvo dijete i nemam koga pitati. Po bakama bi već odavno sjedila među jastucima, a sad bi jašila hodalicu. Napravili smo pretrage, sve OK, a ja i dalje ludim od brige.