Drage moje evo da se i ja javim!
Ovim putem zelim da se zahvalim Rodi i svim njenim moderatoricama i clanicama...vi ste mi najvise pomogle u svemu...tokom trudnoce i tokom ovih sedam mjeseci otkako se moje zlato rodilo. Da mi nije vas- vjerovatno ne bih dojila...jeo bi cevape mozda u 4. mjesecu a sjedio poduprt jastucima mozda vec od 3.
Nisam se mozda tako cesto javljala- ali sam mnoooogo citala. Rodila sam 29.12 sto znaci da imamo skoro 7 mjeseci.
Isljucivo smo dojili sest i po mjeseci...sada papamo malo jabukice i kruskice i- razlog zbog kojeg ovo i pisem- od prije tri dana- samostalno sjedimo!!!
Nemate pojma kako sam uzbudjena!!!
Zahvaljujuci Rodi, svom razumu i muzevoj podrsci uspjela sam istrajati i oduprijeti se i mojim roditeljima i roditeljima MM, i komsijama itd. itd. koji su mi stalno nesto solili pamet! Gnjave me od treceg mjeseca sa sjedenjem- a ja nedam pa nedam!!!
Vrlo rano sam mu "instalirala" mjesto na podu...jorgane i deke...i najveci dio vremena je provodio upravo tu...Nisam dala da ga niko nista "uci". Svi su me gledali ko budalu...a on, je dusa mamina, prije tri dana lezao na ledjima, okrenuo se na stomacic...digao se na ruke kao da pravi sklekove...poceo se klatiti tamo- vamo...lagano se rukicama izdizao i - sjeo! Izvukao je lagano jednu nogu pa onda drugu. MM i ja smo ostali ono - PAF! Sad procitah u clanku neke podatke- pa me malo zbunise- jer je on eto sjeo malo ranije- sa nepunih 7, ali i druge stvari je radio ranije...poceo je stavljati nog eu usta sa neka tri i po mjeseca.
Nista ga nismo forsirali...posjeo se sam! Valjda je to uredu- s obzirom da je toliko star?
Pitam se da li sada ima odredjen neki vremenski period? Tj. koliko dugo moze sjediti? Koliko hoce ili da mu to ogranicavam?