Citiraj Helena111 prvotno napisa
cure, moj dvomjesečni sin jako njorga kada ga stavim na trbuh, igramo se na puzzlama na podu, neznam kako da ga privolim na položaj spavanja na trbuhu???
ne smije ti spavati na trbuhu, to se povezuje s većim postotkom SIDS-a. A kad je budan dobro je da ga povremeno staviš potrbuške kako bi podizao glavu i jačao vratne mišiće. Ali još je jako mali i normalno je da se buni ako su mu mišići preslabi da podigne glavicu. Možeš ga staviti tako povremeno ali ne forsiraj previše, sve će se to razviti s vremenom.

Moja je bila jako "čvrsta" i nisam je planski trenirala, ali već od prvih dana (sjećam se da sam je tako postavljala i za podrigivanje još u rodilištu jer se nisam mogla ustati s njom na ramenu) joj je bio jako drag položaj za sisanje potrbuške na meni, ja bih ležala na leđima i držala je preko trbuha. Ona bi sama dizala glavu da traži cicu i za to se nikad nije bunila, bilo joj je drago i zaspati u tom položaju. Tako ako uspijete dojiti u tom položaju (nama je još uvijek taj najdraži, a nigdje nisam našla taj položaj opisan u literaturi ) mislim da je to dobra vježba za podizanje glavice.