ja nisam od onih šmensi-fensi ljudi kojima sve mora biti idealno, čak i prosječno je za mene savršeno, ali kako naslov kaže KLAIĆEVA JE STVARNO SRAMOTNA!
moja malena je završila u Klaićevoj jer je bez razloga počela povraćati (kroz dva sata 7 puta), imala je nešto manje od 7 mjeseci. na hitnu smo došli iza ponoći i povuci-potegni, nekako nam nađu mjesto objema, krevet za malu bez plahte bez pokrivača. ona je ispovraćala svu svoju robicu koju je imala na sebi (nisam joj imala šta obući jer nismo očekivali da ćemo ostat), sestre su rekle da tata tek ujutro može donjet robicu. tako da je spavala pokrivena mojom majicom. u prijevodu, ja sam se smrzla ko p.... jer tek ujutro stižu plahte i pokrivači.
al dobro, bitno da smo zajedno.
slijedećih dana su svaki dan uzimali mokraću i krv, nitko nam ništa nije govorio šta je malenoj, samo smo ležali i čekali. sestre su, uf... ne znam šta reći, uglavnom grozne. u susjednim sobama je bilo malih beba koje su morale ostat same u bolnici jer nema mjesta za sve mame. ujutro bi bebe plakale, meni se srce paralo, nitko ih nije šljivio ni 5 posto. jedna mama koja također nioje mogla bit sa svojom (dojenom ) bebom je dolazila ujutro u 6 jer beba tada doji, sestre su je vratile da dođe u 9 jer da beba neće umrijet od gladi ako sad ne posisa. ma strašno. ima iznimki, ni doktori nisu tako loši, ali njih ionako nikad nema.
da kažem da smo nakon nekoliko dana na vlastiti zahtjev tražili da nas puste jer sve te dane ni jednom nisu poslali ni mokraću ni krv na analizu, u prijevodu - nisu postavili dijagnozu.
dosta često smo po doktorima jer je moja malena imala periventrikularnu hipoksiju, i sve bolnice, svi doktori, sestre, osoblje su više nego dobri, Merkur, Sveti duh, Rebro,Goljak (uključujući i ekipu sa Zelengaja), jedino Klaićeva je dno dna što se tiče ljudskosti.