Citiraj cvijetak prvotno napisa
Moja najgora noćna mora je da ću dijete morati ostaviti u bolnici. Što poduzeti i, najvažnije, kako da se pokrene, zaista pokrene pitanje ostajanja roditelja s djecom u bolnici? Jedino što meni pada na pamet je peticija, ali ... to mi djeluje tako slabo ...
iskreno, mislim da to u skorije vrijeme neće moć biti sprovedeno zbog manjka i prostora i novca. Meni osobno je bez veze da odjel ima jedan ili dva apartmana, pa ko ima sreće ima, a ko ne ko ga j... . Mislim da bi bilo puno bolje da u tom apartmanu sjede po noći mame, pa ak se koje dijete probudi sestra ju pozove. Ja bih čak pristala da u sobi s 3-4 djece svaku noć bude jedna ili dvije mame ( i nek svaku noć bude mama od drugog djeteta). Ja sam osobno u Vinogradskoj znala nositi po dvoje djece od jednom dok su klinci čekali da ima dođu roditelji, da ne kažem da sam bila mama ponekad cijeloj sobi, ne samo ja, skoro svaka mama je takva, tak da bi ja pristala i na takvu opciju po noći. Inače, u Vinogradskoj su sretni da je roditelj preko dana s djetetom jer ga nahrani, okupa, zabavi itd.itd.,a ima samo stolicu kraj kreveta na raspolaganju. I onda dođe večer i najednom roditelji postanu glavna smetala, pitam se jel to oni brinu da se i mame naspavaju ili ih brine kak bi vidli da po noći oni spavaju ( naravno na dječjem odjelu osoblje ne bi smjelo spavat ). Kad sam se već tolko raspisala onda da napišem da je jednom prilikom u sobi gdje mi je ležao sin od tada 13 mj. došla curica od kojih 5 g. i moram priznat da sam sestre i doktore 100 put upozorila da se ne bi desilo da ta curica spusti rešetku mom sinu ( u dobroj namjeri ) i da on padne na glavu. Tak da u potpunosti razumijem i podržavam mamu koja je pokrenula ovu temu.