Citiraj pomikaki prvotno napisa
Citiraj elin prvotno napisa
Citiraj pomikaki prvotno napisa
Citiraj betty boop prvotno napisa
svakako se slažem da se trebamo izboriti za svoja prava tako da to postane normalno i po defaultu da roditelj ostaje uz dijete jer kada si već u bolnici onda je kasno za neke velike akcije :/
ajmo dalje od ove rečenice
zašto? Koliko sam ja betty razumjela smisao je da se počnemo boriti sad i odmah i za to se i ja zalažem.
mislim da bi se tema trebala kretati prema tome kako učiniti to što smo se odavno složili da treba učiniti, umjesto da se i dalje jadamo što sve ne valja i što sve nećemo nikad dobiti.
slažem se, dajmo svi barem jedan prijedlog kako pokušati riješiti problem... pa ćemo moći nazvati ovaj topic konstruktivnim
pomikaki, ti kažeš da bi odlučno i mirno tražila ostanak uz dijete u bolnici..ok, ali ne dao bog da vidiš kako je teško biti ustrajan u tome kad ti je dijete teško bolesno, kako si prestrašen i kako si rastrgan između onog normalnog roditeljskog osjećaja ne ostaviti dijete u bolnici i straha od tih čudovišta u bijelom, bojiš se zamjeriti zbog djeteta...i možda ti se sad čini to smiješnim i potpuno nebitnim ali ponavljam ne dao bog da probaš...
i potpuno je bezpredmetno raspravljati se "kako bih ja reagirala da mi je dijete u bolnici"...treba svakako mijenjati svijest ljudi, ja kao pojedinac ne mogu funkcionirati izvan ovog sustava, a ako u sustavu nešto ne štima treba mijenjati, ali to je valjda ono oko čega se svi slažemo

evo mog prijeloga za akciju: nekako (e to još ne znam kako) natjerati medije da pričaju o tome, dakle u emisijama poput "dobro jutro, Hr", i ostale mozaik emisije i to na način da suprotstave i roditelje i medicinsko osoblje (Latinica možda), da snime srcedrapajuće reklame koje pokazuju patnje djece ostavljene u bolnici, organiziranje peticija, organiziranje dobrotvornih koncerata u cilju prikupljanja sredstava za izgradnju smještajnih kapaciteta za roditelje...
eto, ako među vama ima novinara i ostalnih predstavnika medija mislim da će vam pokoja od ovih ideja biti dobar start