slažem se, dajmo svi barem jedan prijedlog kako pokušati riješiti problem... pa ćemo moći nazvati ovaj topic konstruktivnimpomikaki prvotno napisa
pomikaki, ti kažeš da bi odlučno i mirno tražila ostanak uz dijete u bolnici..ok, ali ne dao bog da vidiš kako je teško biti ustrajan u tome kad ti je dijete teško bolesno, kako si prestrašen i kako si rastrgan između onog normalnog roditeljskog osjećaja ne ostaviti dijete u bolnici i straha od tih čudovišta u bijelom, bojiš se zamjeriti zbog djeteta...i možda ti se sad čini to smiješnim i potpuno nebitnim ali ponavljam ne dao bog da probaš...
i potpuno je bezpredmetno raspravljati se "kako bih ja reagirala da mi je dijete u bolnici"...treba svakako mijenjati svijest ljudi, ja kao pojedinac ne mogu funkcionirati izvan ovog sustava, a ako u sustavu nešto ne štima treba mijenjati, ali to je valjda ono oko čega se svi slažemo![]()
evo mog prijeloga za akciju: nekako (e to još ne znam kako) natjerati medije da pričaju o tome, dakle u emisijama poput "dobro jutro, Hr", i ostale mozaik emisije i to na način da suprotstave i roditelje i medicinsko osoblje (Latinica možda), da snime srcedrapajuće reklame koje pokazuju patnje djece ostavljene u bolnici, organiziranje peticija, organiziranje dobrotvornih koncerata u cilju prikupljanja sredstava za izgradnju smještajnih kapaciteta za roditelje...
eto, ako među vama ima novinara i ostalnih predstavnika medija mislim da će vam pokoja od ovih ideja biti dobar start![]()