Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Koliko dugo su imali konjuktivitis?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Koliko dugo su imali konjuktivitis?

Moj O. ga ima od rođenja. Još u rodilištu su mu čistili oči i stavljali kapi. Jadnik nije niti gledao prvih par dana. Međutim to još uvijek traje. I masiramo, iako sad sve manje dopušta, i čistimo prokuhanom vodom. Svejedno se svaki dan budi fest krmeljav i sljepljenih očiju. Znam ja da je to sve normalno kod male djece, i da nitko ništa ne želi prognozirati; svi čekaju da vide hoće li biti kronično. Ali pitam se ja neće li tada već biti kasno?!
    Koliko dugo su vaši mišići imali problema s očima i kako ste vi to rješavali?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno konjuktivitis

Mi smo ga vukli mjesecima pa onda na kraju isli na nekakvo širenje kanalića u kupu oka. Tek nakon toga je bilo dobro. Pitaj pedijatricu je možda sužen taj kanalic

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zabrinuta, svaki put na pregledu ju to pitam i odgovor je uvijek isti: samo masiraj oči. Ali on se sve manje da masirati. Samo kad čvrsto zaspi, ali i tad malo negoduje.
    Već sam mislila ići kod privatnog oftalmogloga, al imam feeling da bi mi rekao isto pošto je O. još premali.
    Baš ću ju pitati za sužen kanalić, pa da vidim što će reći.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Javljam se tu da ne otvaram novi topic-mojoj ženskici od 5mj. su danas na obadva oko počele curit krmeljice i to onak guste,žute tak da joj se i trepavice lijepe.Pretpostavljam da je riječ o konjuktivitisu.Pa me sada zanima s čime bi joj to mogla ispirati da joj bude lakše do ponedjeljka kad ćemo kod doktorice po kapi.Ili možda mogu kupiti neke kapi u dežurnoj ljekarni,ako da,koje?I vidim da pišete o nekakvom masiranju očiju-kak se to radi?Bilo kakav savjet dobrodošao...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Patriša, mi operemo oči s vaticom namočenom u mlaku prokuhanu vodu, i to za svako oko druga vatica da se ne prenosi infekcija. Možeš i ti tako. Masirati možeš na više načina, barem su nama tako rekli, ali uvijek prema nosu, tako da `otjeraš` krmelje prema van. A možeš joj samo masirati unutarnji kut oka kružnim pokretima ne odižući prst - tako nam je savjetovala pedica.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Super,hvala,probat ću ispirati sa vodom,sigurno će joj biti lakše do sutra kad ćemo kod doktora.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vrlo uobicajeno kod bebeka dugotrajno suzenje iz ociju, zbog tijesnih kanala..

samo ocistiti oko vatom umocenom u fiziolosku otopinu (jos bolje nego voda) od vanjskog ruba oka prema nosu, mijenjati vatu svaki puta za svako oko...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Za one koje doje.
    Nakapati na vaticu mlijeka i time brisati oko.
    I nakapati isto (ilitiga našpricati)
    Evo mi smo upravo na toj terapiji drugi dan i pomaže.

P.S. Može li uzrok suzenju i krmeljanju iz oka biti šmrkavi nos?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj coccinella prvotno napisa
    I ja sam to u početku radila sa D. (stari recept od mame), ali pedijatrica ne da niti to, niti kamilicu. Zašto, ne znam.
    Možda bi farmaceutske industrije trpjele zbog tih prirodnih lijekova.
    :/ A da, valjda.
    Evo sad se baš probudi i nema niti k od krmelja :D

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kamilicom se oko ne ispire zato što u otopini ima sitnog trunja biljke makako dobro procijedili
    te čestice samo dodatno iritiraju oko
    i kamilica isušuje sluznicu što također nije poželjno

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    P.S. Može li uzrok suzenju i krmeljanju iz oka biti šmrkavi nos?
    naravno, svi su kanali tamo povezani i mala prehlada utjece i na oci, pogotovo god tako male djece...

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I moja mišica je dobila konjuktivitis u nedjelju ujutro. Doc nam je dala tobrex i sad to kapamo i čistimo. Ali oči su joj jako crvene, baš krvave od onih kapilarica. A i grlo je upaljeno i nos curi pa joj je dala i ab.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da li se dete koje ima konjuktivitis vodi u vrtić?
    Una je dobrog opšteg stanja ali ima konj na jednom oku pa računam da ne zarazi decu?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kikica je dobila konjuktivitis od vrapca kojeg smo spašavale... :/

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U naš vrtić ne puštaju djecu sa konjuktivitisom. Osobno sam vidjela kad je teta poslala djete i mamu doma čim ih je vidila na vratima jer je malecka imala crveno sljepljeno natečeno oko. Rekla im je da odmah idu kod pedice po kapi i mast. Naša teta me jučer nazvala da pita kako ja Mia i rekla da su svi bubani, samo ih je 5 u grupi trenutno. Ali ovi ostali imaju crijevnu virozu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •