farbate li kosu kada imate menstruaciju?kažu da se tada loše hvata boja i da se lako može prehladiti?
farbate li kosu kada imate menstruaciju?kažu da se tada loše hvata boja i da se lako može prehladiti?
???
nikad mi nije palo na pamet o tome razmišljati; naravno, sve radim.
farbam se, kupam se, joggiram, rolam, pijem kavu, visim na kompu...ne vidim u čemu je problem ? :/
![]()
Sjećam se da mi se kana nije primala kad sam imala mengu, dugo mi je trebalo da to povežem.
to može biti kod nekih žena, ne znam, kažu hormoni, ne kužim zbilja kakve to veze ima ali kod nekih ima. možda je u pitanju samo kana, a ne i farba.
ovo o prehlađivanju mislim da nije baš![]()
kosu sam farbala i kad sam imala mengu i kad sam bila trudna i kad sam dojila...
kad mi dođe vrijeme za ofarbat ja ju ofarbam i ne razmišljam o ničemu 8)
jooooooooooj imala sam ja frendicu koja nije htjela prati kosu dok ima mengu jer će se prehladiti i umrijeti![]()
nije pomoglo ni to što sam za vrijeme menge pred njom oprala kosu i ostala živa![]()
![]()
nije to niš; jedna se pored mene u sobi, poslije poroda, niti jednom u tih pet dana nije istuširala, samo se je malo po rukama i licu prebrisala sa vlažnim ručnikom :shock: :shock: :shock: !!!!!Lutonjica prvotno napisa
daj si zamisli![]()
kao, pa jel mi ne znamo da se žena ne pere (ni kosu) 40 dana od poroda, zna ona jednu koja je, pa joj se desilo ne znam šta... :shock: :shock:
i još je rekla da je žena prvih 6 mjeseci nakon poroda sa obadvije noge u
grobu![]()
ja da to nisam na svoje oči vidla, ne bi vjerovala, koma.
sorry, malo off topic ?![]()
Da mi ju je bilo vidjet (i pomirisat) nakon tih 40 dana
![]()
. Ovo za nogu u grobu sam čula i ja, ali s JEDNOM nogom u grobu i ne 6 mjeseci nego upravo tih 40 dana. Al da se ne treba prat :? nikada
.
Ja se također farbam, radim pramenove, depiliram itd. za vrijeme "onih dana u mjesecu", ali sam također čula priče nekih prijateljica kako im u te dane farba ili trajna slabije lovi :? .
U prva dva dana menzisa mogu sa folijama sa bojama za pramenove sjediti i 6 sati kod frizera i nikada neće biti dosta plavo-svijetlo (ode na narančasto)..i kad sam bila mlađa znala mi se desiti katastrofalna "trajna" () u doba menzisa :shock:
! (A prošla sam i bojanja svako-mjesečnih i trajnih , jer bijah model za zurke par godina...
).
Isto tako i sad kad operem kosu u prva dva dana menzisa, frizura mi je "za popišat" (sorry, ali istinito)... :/
Bit će stvarno od hormona...
ma, i meni je kosa koma za vrijeme menge, ali neću UMRIJET zbog toga![]()
![]()
![]()
Ovisi koliko si taštaLutonjica prvotno napisa
![]()
I ja sam čula da boja za kosu ne hvata dobro za vrijeme menge. Nikad nisam na to obraćala pažnju, ali može biti da je stvarno do hormona.
Isto tako sam čula da je za vrijeme menge dobro depilirati dlačice(čupati s korijenom). Kao poslije slabije rastu. Stoga, navalite na čupanje!![]()
da, ima nešto s tim depiliranjem - u jednom dijelu menstrualnog ciklusa (nisam sigurna da li baš za vrijeme menge) čupanje manje boli, a dlake nakon toga sporije rastu... samo što ja uvijek zaboravim o kojem dijelu se radi... i onda jednom slučajno pogodim, obećam si da ću zapamtiti, i opet zaboravim![]()
E za to sam čula.
Dođeš sedmi dan od početka menge na depilaciju i navodno ti dlake kasnije rastu puno sporije i rijeđe..
A zakaj..blage nemam.
pa očito nešto s razinom pojedinih hormona...
onako na brzinu, s www.plivazdravlje.hr
hmm jedino nigdje ne piše ništa o "rasporedu" izlučivanja muških hormona, a meni najlogičnije da oni imaju veze s dlakamaPrvi dan je obično prvi dan krvarenja. Krvarenje u prosjeku traje 6 dana. U to su vrijeme koncentracije estrogena i progesterona najniže. Na kraju menstrualnog krvarenja počinje proliferativna faza kada endometrij počinje rasti i postajati deblji. Koncentracije FSH se povećavaju i stimuliraju dozrijevanje nekoliko folikula tijekom perioda od dva tjedna, dok jajašca ne dosegnu svoju trostruku veličinu. U tom razdoblju FSH također potiče jajnike na proizvodnju estrogena, koji stimulira snažno bujanje LH oko 14-og dana. Zatim to bujanje LH aktivira ovulaciju kod koje najveće folikule pucaju i jajašce odlazi u jedan od dva jajovoda.
S ovulacijom (obično 14-og dana u 28-dnevnom ciklusu) proliferativna faza prestaje i počinje sekretorna (lutealna) faza koja traje oko14 dana. Ovo se obično zove pred-menstrualnim razdobljem. Nakon ovulacije, pod utjecajem LH rasprsnuti folikul razvija se u corpus luteum, žuto tkivo koje proizvodi progesteron. Zajedničkim djelovanjem progesteron i estrogen potiču tkivo kojim je obložena maternica na pripremu gustog sloja krvnih žila na koje se oplođeno jajašce može pričvrstiti i dalje razvijati. Ako je jajašce oplođeno, taj sloj krvnih žila se pretvara u posteljicu. Corpus luteum nastavlja proizvoditi progesteron i estrogen. Kada ne dođe do oplodnje, corpus luteum propadne u oblik koji se naziva corpus albicans (latinski za "bijelo tijelo"), a koncentracije estrogena i progesterona padaju. Na kraju sloj endometrija se ljušti i gubi s menstrualnim krvarenjem.![]()
![]()
Imala ja jednu takvu...koja se ni tuširala nije kad su bili ti dani u mjesecu, meni je rekla da sam luda...A ja sam na dan kad sam dobila prv put u životu došla doma i zapičila se ravno u kadu, i ostala živa...Lutonjica prvotno napisa
Jedino mi je jednom rađen mini-val koji nije primio kako treba, totalno je opao nakon sat vremena, i to mi je frizerka rekla da je vjerojatno zbog menge...
he he ja sam prvu mengu dobila dok sam se tuširala![]()
ono, kao u "carrie"
![]()
![]()
Pa koliko vam dana traje menga, pa ak je tome baš tako da se boja ne prima :shock: :shock: :shock: zašto ste baš tad odlučile farbati :?Dan dva i nema menge, pa farbaj...
Ja sam isto cula da se ne prima boja u vrijeme menge :? .
Pitanje za korisnice kane : DA LI SMRDI KANA ?
Ovisi o ukusu![]()
Prava, čista kana pomalo smrdi - onako jedan zemljano-zeleni miris. Nije baš ružan, ali nije ni lijep.
Ja sam se preporodila (vjerojatno i moja okolina) kad sam počela koristiti Lush-ovu kanu koja u sebi ima eteričnih ulja (klinčić, ružmarin) i kakao maslaca (pa ne suši kosu) ima je u 4 boje (crvena, kestenjasta, smeđa i crna), ako nemaš Lushov dućan u blizini naručiš poštom ili preko weba. Imaju svoju stranicu ali ne znam kako točno (lush.com ili lush.uk?) to je engleska firma.
Ili možeš probati sama u kanu staviti neka eterična ulja i obavezno prah crne kave koji isto skine malo tog smrada i potamni, smiri boju (osim ako želiš svjetlo crvenu nijansu, onda stavi limun ili kamilicu, smrvljene cvjetove).
Hvala mamaziko, ovdje to prodaju Arapi al kazu da smrrrdi... probat cu to sto si mi rekla. :D
evo jedan savjet tj iskustvo iz prve ruke... -radim kao frizerka sad skoro 10 godina i istina je da se u vrijeme mjesečnice zna desiti da farba ne primi ili da trajna opadne ali to je valjda 1 žena od 100 i za to su zaslužni samo hormoni i točno pogođen trenutak što je isto malo vjerojatno ali neki ga ipak pogode.....
Isto tako sam doživjela da mi mušterija ima cijeli život ravnu kosa da bi poslje poroda tj trudnoće imala valovitu ili čak u rijetkim slučajevima kovrđavu kosu a bilo je slucajeva i obrnuto da se kovrđava kosa izravna, tako da mogu samo reči ŽIVJELI HORMONI
meni kana nije bila dobra,mislim da ona omotava vlas i ne da joj da diše.......
ma kad sam stavila izgledala sam ko prosječna štajgerica
tako da NE VOLIM kanu![]()
barby, sori sto skrecem s teme, radis u zagrebu?
vec sam jako dugo nezadovoljna svojim frizurama pa da pitam - znas li osisati siske ravno i jaako kratko?
Vlas je mrtva, dakle ne diše ni inače... istina je da kad se kana često stavlja, osobito na dugu kosu, pa se naslaže puno slojeva, da jednostavno oteža kosu. No meni to paše jer mi je kosa prilično tanka i voli se naelektrizirati, a kana je fino smiri.
Boja koja od kane ispadne jako ovisi o onom što je ispod, ali i o boji kane koju staviš (crvena, smeđa, crna i njihove kombinacije). Ja sam prirodno pepeljasto plava (sve više sijeda) i mogu postići razne boje, od narančaste, bakrene do skoro toliko tamne da ispadne mahagoni. Ali volim ostati bliže svojoj boji (otprilike svjetlo smeđe crvena) jer mi se onda manje vidi izrast. Iako mi mahagoni najbolje stoji![]()
meni su rekli da to ima veze s mjesečevim mjenama, pa sam se ja depilirala i šišala prema tim uputama, ali nisam uočila neki boljitakLutonjica prvotno napisa