Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 110

Tema: prijevremeni porod-produženi porodiljni?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To i ja tvrdim...

Po Zakonu, svaka rodilja ima pravo ili ostati u korištenju prava po starom zakonu ili tražiti korištenje prava po novom Zakonu, ono što je njoj povoljnije.
    Ne smije se desiti da netko samo oduzme pravo koje se koristilo (prema tumačenju) starog zakona.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Danas sam na stranici HZZO-a tražeći nešto sasvim treće našla da se rođenjem prije termina smatra rođenje od 24. do 38. tjedna. Dakle, na koga se odnosi, imati će pravo na primjenu povoljnijeg zakona itd. ali prema ovome za manje od dva tjedna prije termina nema produljenja. Nisam vidjela dosad da je to netko konkretno napisao iako se kaže da je kao dva tjedna prije i poslije termina dijete zapravo rođeno kao "u terminu". Evo, probat ću opet naći pa stavim link.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj gusi-gusi prvotno napisa
    Ja sad koristim drugih šest mjeseci porodiljnog dopusta i u HZZO-u u Jukićevoj su mi rekli da nemam pravo tražiti produljenje porodiljnog do termina (rodila sam 3 tjedna ranije) jer se po novom zakonu produljuje prvih šest mjeseci porodiljnog.

Jel zna netko jel to sigurno, jel čuo još netko nešto o tome?

Tnx
    Ako na nas, koje smo rodile prije stupanja na snagu novog zakona ne primjenjuju novi zakon, nije li logično da se u tom slučaju na nas primjenjuje stari zakon?

A čl. 60. novog zakona kaže:

''Članak 60.

(1) O zahtjevima za ostvarivanje prava na rodiljni dopust i rodiljnu naknadu, kao i o drugim zahtjevima za ostvarivanje prava prema posebnim propisima koji se odnose na zaštitu majčinstva, koji nisu pravomoćno okončani do dana stupanja na snagu ovoga Zakona, rješavat će se prema propisima koji su bili na snazi do dana stupanja na snagu ovoga Zakona.

(2) Osobe koje su se na dan stupanja na snagu ovoga Zakona zatekle u korištenju prava iz stavka 1. ovoga članka mogu pisanim zahtjevom od mjesno nadležne ustrojbene jedinice Zavoda zatražiti ostvarivanje tog prava prema odredbama ovoga Zakona ako je to za njih povoljnije.''

**en ti pravnike u HZZO-u i njihovo ''znanje'' i ''tumačenje''!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Cure, pričala sam danas s odvjetnicom koja kaže da žene koje su rodile ranije PROŠLE GODINE, dakle koje 'kači' stari Zakon o rodiljnim naknadama IMAJU PRAVO tražiti i dobiti produljenje dopusta za onoliko koliko su ranije rodile.

Zašto?
    Zbog ovoga:

XVI. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE
    Članak 60.
    (1) O zahtjevima za ostvarivanje prava na rodiljni dopust i rodiljnu naknadu, kao i o drugim zahtjevima za ostvarivanje prava prema posebnim propisima koji se odnose na zaštitu majčinstva, koji nisu pravomoćno okončani do dana stupanja na snagu ovoga Zakona, rješavat će se prema propisima koji su bili na snazi do dana stupanja na snagu ovoga Zakona.
    (2) Osobe koje su se na dan stupanja na snagu ovoga Zakona zatekle u korištenju prava iz stavka 1. ovoga članka mogu pisanim zahtjevom od mjesno nadležne ustrojbene jedinice Zavoda zatražiti ostvarivanje tog prava prema odredbama ovoga Zakona ako je to za njih povoljnije.
    Uh, sorry, sad vidim da smo razmišljale na isti način. Ispričavam se na suvišnom postu.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa
    Danas sam na stranici HZZO-a tražeći nešto sasvim treće našla da se rođenjem prije termina smatra rođenje od 24. do 38. tjedna. Dakle, na koga se odnosi, imati će pravo na primjenu povoljnijeg zakona itd. ali prema ovome za manje od dva tjedna prije termina nema produljenja. ...
    Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama (na snazi od 01.01.2009), Čl. 12, st. 3: ''Dan očekivanoga poroda utvrđuje doktor opće/obiteljske medicine na prijedlog izabranog doktora ginekologa iz obveznoga zdravstvenog osiguranja'' …
    Čl. 12, st. 6: ''Ako je dijete prerano rođeno, rodiljni dopust iz stavka 1. ovoga članka produljuje se za onoliko vremena za koliko je dijete prerano rođeno''.

Zakon o radu – pročišćeni tekst (na snazi od 21.09.2004), čl. 66, st. 3: ''Dan očekivanoga poroda utvrđuje ovlašteni liječnik'',
    … Čl. 66, st. 7: ''Ako je dijete prerano rođeno, produžuje se rodiljni dopust za toliko vremena za koliko je dijete prerano rođeno''.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Prije 2 tjedna predala sam zahtjev za produljenje RD radi prijevremenog porođaja (dijete mi je imalo nešto manje od 5,5 mj) i na HZZO mi je rečeno kako to sad ide u pravnu službu na rješavanje i tek kad dobijem rješenje o produljenju, tek ću tada moći dati zahtjev za korištenje sljedećih 6 mjeseci RD, odnosno roditeljskog, kako se to sad već zove.

Rješenju još ni traga, a dijete mi za koji dan puni 6 mjeseci :/

Bila sam ponovno na HZZO ponovno mi je rečeno da je to još uvijek u pravnoj službi i htjela ipak, zlunetrebalo, dati zahtjev za sljedećih 6 mjeseci pa nek onda oni u pravnoj službi donose rješenje koliko god im dugo trebalo, međutim u tom zahtjevu svugdje treba navesti do kad je RD trajao, a ja to ne znam jer ne znam hoće li mi ga produljiti ili ne, a tko zna što bi se i iz kojeg razloga moglo zakomplicirati.

Zanima me koji je krajnji rok za predaju zahtjeva za produljenje RD za sljedećih 6 mjeseci, čisto da iz nekog razloga ne bih ostala bez njega.
    Na HZZO mi rekoše da što se njih tiče može do kraja veljače, ali nisam baš sigurna što to znači :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stijena, ako oni kažu da trebaš predati do kraja veljače...onda je to tako. :/

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Stijena, ako oni kažu da trebaš predati do kraja veljače...onda je to tako. :/
    ma znam, ali bolje da pitam jel ima kakav određeni rok, jer ne bih se voljela dovesti u situaciju da ispadnu neki problemi jer mi je netko možda krivo rekao, pa da ostanem bez 6 mjeseci RD :/

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bio je MM u HZZO-u, u pravnoj službi pa su mu rekli da se priznaje ako je beba rođena do 38. tjedna, eto, valjda je to ipak taj novi naputak iako u zakonu stoji "ako je ranije rođeno"...

E, sad da li to znači 38+0 ili bi priznali čak i kasnije , ne znam, isplati se predati papire, zar ne?

Uglavnom, rekli su da što prije predam zahtjev jer o tome odlučuje komisija. (uz zahtjev ide i otpusno pismo i papir od ginekologa na kojem piše predviđeni termin)

Dali su MM neki obrazac zahtjeva na koji treba napisati ur. broj rješenja o rodiljnom dopustu, ja to rješenje nisam dobila, kad bi to rješenje trebalo stići - bebač mi je napunio 3 mj.?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa
    Dali su MM neki obrazac zahtjeva na koji treba napisati ur. broj rješenja o rodiljnom dopustu, ja to rješenje nisam dobila, kad bi to rješenje trebalo stići - bebač mi je napunio 3 mj.?
    Koliko sam ja shvatila, to se odnosi na rješenje o PD - drugih 6 mjeseci jer se po starom zakonu zahtjev predavao nakon godine dana.
    sad kad se po novom predaje nakon prvih 6 mjeseci - nije potrebno (i nemoguće je) priložiti to rješenje - to su meni potvrdili na HZZO, pa sam uz zahtjev priložila samo otpusno pismo za dijete u kojem se vidi u kojem je tjednu rođen i dok. od trudnoće gdje mi je gin. napisao očekivani termin poroda, ponovno rodni list i svoju otpusnicu.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Stijena, imaš pravo, pogledala sam bolje - to su stari obrasci.

Ja ću predati zahtjev s onim što imam pa da vidimo...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

To i ja tvrdim...

Po Zakonu, svaka rodilja ima pravo ili ostati u korištenju prava po starom zakonu ili tražiti korištenje prava po novom Zakonu, ono što je njoj povoljnije.
    Ne smije se desiti da netko samo oduzme pravo koje se koristilo (prema tumačenju) starog zakona.
    Slažem se sa mamma san.

Ja sam još jedna koja je "izvisila" pa me zanima da li postoji jos ikakva mogućnost traženja primjene starog zakona. Naime rješenje o roditeljskom sam dobila u 12. mjesecu po starom zakonu iako je rodiljni zavrsio pocetkom 1. mjeseca 2009. Željela bih produžiti dopust koliko je dijete prerano rođeno, pa me zanima da li se tu jos uvijek može nešto napraviti budući da sam po novom zakonu zakasnila s predajom dokumenata.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zaba_zuza prvotno napisa
    To i ja tvrdim...

Slažem se sa mamma san.

Ja sam još jedna koja je "izvisila" pa me zanima da li postoji jos ikakva mogućnost traženja primjene starog zakona. Naime rješenje o roditeljskom sam dobila u 12. mjesecu po starom zakonu iako je rodiljni zavrsio pocetkom 1. mjeseca 2009. Željela bih produžiti dopust koliko je dijete prerano rođeno, pa me zanima da li se tu jos uvijek može nešto napraviti budući da sam po novom zakonu zakasnila s predajom dokumenata.
    Bojim se da nećeš više ništa uspijeti ostvariti. :/ Prava su ti već istekla, a nisi u postupku rješavanja zahtjeva.

No, ako imaš neko rješenje kojim su te odbili, te si još u razdoblju kad se možeš žaliti, probaj.

Ili ako i nisi tražila svoje pravo, a bila si loše savjetovana, odbijena pod parolom "novi zakon stupa na snagu za par dana, pa se javite tada", probaj.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Dragi ljudi,

najljepše molim pravni savjet: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...945087#1945087

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

P.S. Dijete je rođeno s 37+5 tj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odgovorila sam ti na drugom topicu.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Cure, pričala sam danas s odvjetnicom koja kaže da žene koje su rodile ranije PROŠLE GODINE, dakle koje 'kači' stari Zakon o rodiljnim naknadama IMAJU PRAVO tražiti i dobiti produljenje dopusta za onoliko koliko su ranije rodile...
    Poštovana,

najljepše Vas molim, možete li me putem PP-a uputiti na spomenutu odvjetnicu?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa
    Danas sam na stranici HZZO-a tražeći nešto sasvim treće našla da se rođenjem prije termina smatra rođenje od 24. do 38. tjedna. Dakle, na koga se odnosi, imati će pravo na primjenu povoljnijeg zakona itd. ali prema ovome za manje od dva tjedna prije termina nema produljenja...
    Lažu .

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

To i ja tvrdim...

Slažem se sa mamma san.

Bojim se da nećeš više ništa uspijeti ostvariti. :/ Prava su ti već istekla, a nisi u postupku rješavanja zahtjeva.

No, ako imaš neko rješenje kojim su te odbili, te si još u razdoblju kad se možeš žaliti, probaj.

Ili ako i nisi tražila svoje pravo, a bila si loše savjetovana, odbijena pod parolom "novi zakon stupa na snagu za par dana, pa se javite tada", probaj.

samo da javim, ja predala zahtjev za produzenjem pa cemo vidjet sto ce odluciti. Veli zena da cekaju pismeni naputak sto napraviti sa ovakvim slucajevima kao moj, veli da se obavezno zalim ako dobijem i negativni odgovor pa da je moguce da mi drugostupanjska komisija odobri.

Izgleda da ima dosta upita pa da ce to morati nekako rijesiti jer ovaj odgovor se bitno razlikuje od kategoricke tvrdnje prije tjedan dana da nemam vise nikakvih prava ostvariti produljenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo zaba_zuza! Obavezno javi ishod!

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam ponovno išla iščitavati o ovome na stranicama HZZO-a i ustvari, kada malo bolje pročitate:
    Čl. 12, st. 3: ''Dan očekivanoga poroda utvrđuje doktor opće/obiteljske medicine na prijedlog izabranog doktora ginekologa iz obveznoga zdravstvenog osiguranja'' …
    Čl. 12, st. 6: ''Ako je dijete prerano rođeno, rodiljni dopust iz stavka 1. ovoga članka produljuje se za onoliko vremena za koliko je dijete prerano rođeno''.
    vidite da se tu uopće ne spominje pojam "termin poroda" i "dijete rođeno prije termina poroda" što bi ustvari ostavljalo prostor za ovo o čemu pišete, već piše "dan očekivanog poroda" i "prerano rođeno dijete", što je nešto sasvim drugo.

Prerani porod je termin koji označuje porod između 24. i 37. tjedna trudnoće. Rani prerani porod je porod između 24. - 34. tjedna trudnoće, dok se terminom kasni prerani porod označuje porod između 34. - 37. tjedna trudnoće. (izvor: Poliklinika Harni)
    Dakle, termin "prerani porod" odnosi se na porod do 37. tjedna, a ako piše da se porodiljni produljuje za onoliko vremena koliko je dijete PRERANO rođeno, logično je da se misli do 37. tjedna, jer nakon toga dijete jest RANIJE rođeno, ali nije PRERANO (kužite?) a oni su baš napisali riječ PRERANO.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Ja sam ponovno išla iščitavati o ovome na stranicama HZZO-a i ustvari, kada malo bolje pročitate:
    Čl. 12, st. 3: ''Dan očekivanoga poroda utvrđuje doktor opće/obiteljske medicine na prijedlog izabranog doktora ginekologa iz obveznoga zdravstvenog osiguranja'' …
    vidite da se tu uopće ne spominje pojam "termin poroda" i "dijete rođeno prije termina poroda" što bi ustvari ostavljalo prostor za ovo o čemu pišete, već piše "dan očekivanog poroda" i "prerano rođeno dijete", što je nešto sasvim drugo.

Prerani porod je termin koji označuje porod između 24. i 37. tjedna trudnoće. Rani prerani porod je porod između 24. - 34. tjedna trudnoće, dok se terminom kasni prerani porod označuje porod između 34. - 37. tjedna trudnoće. (izvor: Poliklinika Harni)
    Dakle, termin "prerani porod" odnosi se na porod do 37. tjedna, a ako piše da se porodiljni produljuje za onoliko vremena koliko je dijete PRERANO rođeno, logično je da se misli do 37. tjedna, jer nakon toga dijete jest RANIJE rođeno, ali nije PRERANO (kužite?) a oni su baš napisali riječ PRERANO.
    Do punih 38 tjedana, ne do 37. tjedna.
    Sami su tako definirali ''prijevremeno rođenje'': http://www.hzzo-net.hr/dload/obvezno...ke_potpore.xls (klik na RODILJNI DOPUST, polje ''Vremenska potpora'')

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tumačenje hzzo-a:
    prijevremeni porod je onaj koji je uslijedio u razdoblju od 24. do 38. tjedna trudnoće. porod u terminu 37+1 je porod u 38-om tjednu trudnoće, a ne prije njega.

razlika je u točki. redni broj. :/

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    porod u terminu 37+1 je porod u 38-om tjednu
    Da, baš na to sam i mislila, nisam trebala staviti točku
    Mada, već sam negdje to napisala, naravno da svatko želi ostvariti svoja prava ali koliko ima trudnica koje prenesu trudnoću, prema toj logici (ako računamo do očekivanog dana poroda) svakoj majci koja je prenijela trudnoću trebalo bi skratiti rodiljni za toliko dana koliko je prenijela trudnoću. Ovako je ako ništa drugo, barem (njima) jednostavnije.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Smije li HZZO sam donjeti odluku o skračivanju rodiljnog dopusta? Moja prijateljica je uredno podnjela zahtjev za produljenje sljedećih 6mj i rekli su joj da će rješenje o produljenju biti dostavljeno. Trebala je početi raditi na djetetov prvi rođendan no dobila je rješenje da mora početi raditi tjedan dana prije djetetovog prvog rođendana. Kod predaje zahtjeva nije tražila da počne prije raditi tako da ju je ovo jako zbunilo i šokiralo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj željka prvotno napisa
    Smije li HZZO sam donjeti odluku o skračivanju rodiljnog dopusta? Moja prijateljica je uredno podnjela zahtjev za produljenje sljedećih 6mj i rekli su joj da će rješenje o produljenju biti dostavljeno. Trebala je početi raditi na djetetov prvi rođendan no dobila je rješenje da mora početi raditi tjedan dana prije djetetovog prvog rođendana. Kod predaje zahtjeva nije tražila da počne prije raditi tako da ju je ovo jako zbunilo i šokiralo.
    Iskreno vjerujem, duboko vjerujem, da se radi o nekoj proceduralnoj greški.

Neka tvoja prijateljica uzme rješenje, napiše prigovor na njega, priloži rodni list svojeg djeteta i traži da joj se produži dopust do 1. rođendana.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne radi se o greškri zato što su još dvije kolegice s posla dobile rješenje ali je njima skračeno za 3 dana. S obzirom da su te dvije rodile nakon 40-og tjedna a ova moja prijateljica kojoj su skratili za tjedan dana rodila je 10 dana prije očekivanog termina.

Zahtjev za produljenje na drugih 6mj su predale u Velikoj Gorici.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam ti što reći, osim da onog što sam ti napisala. Žalba.

Javi se kako je riješeno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...sad sam se sjetila što može biti ...

po novom zakonu obračunski mjesec ima 30 dana, ne gleda se kalendarski. Tu može biti "caka" za skidanje dana... :/

Neka napiše žalbu, i javi se kako je prošlo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala mamma san , svakako ću joj reći da podnese žalbu.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bravo zaba_zuza! Obavezno javi ishod!
    da javim, stiglo jučer ujutro rješenje, odobrili su mi produženje rodiljnog 23 dana koliko je dijete ranije rođeno :D . Bila danas u HZZO-u vidjet što sa rješenjem za roditeljski koji je već u tijeku. Vele da će ga poništiti i izdati novo sa novim datumom početka i kraja trajanja i sve poslati poštom. Također vele da će financijski to sve automatski popratiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super!! Molim te javi obavezno kako su riješili roditeljski!!

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nas su odbili - 37+5

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zanima me sljedeće:
    rodila s 36+6, gin. mi je dala potvrdu da mogu produžiti porodiljni, zanima me KADA treba dati zahtjev: prije isteka prvih 6 mjeseci (kako bi se utvrdio novi "datum" za sljedećih 6 mj. i tada bi prvih 6 mj. zapravo trajalo za dužinu ta 3 tjedna koja sam prijevremeno rodila) ili tek pred istek 12 mj.?
    to ima implikacije i na visinu rodiljne naknade, je tako? tj. dobivam li za ta 3 tjedna punu plaću ili onu mizeriju od 2.500 kn...

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

korisnice po novom zakonu predaju prije isteka prvih 6 mjeseci (odnosno, kod potpisivanja izjave obvezuju se da će u roku od 30 dana od rođenja djetata dostaviti rodni list ili otpusno pismo iz bolnice radi utvrđivanja trajanja rodiljnog dopusta)

korisnice po starom zakonu predaju na kraju (i imaju onu mizeriju od 2.500 kn)
    ali i one mogu izabrati primjenu novog zakona i produžiti prvih 6 mjeseci. s obzirom da zakon propisuje najkraće rokove, a rješavanje traje duže od predviđenog, moj ti je savjet da predaš čim prije.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zahtjev bi bilo najbolje predati što ranije, svakako prije 6 mjeseci starosti djeteta, jer im treba 2 mjeseca da donesu rješenje i onda još vjerojatno 2 da isplate naknadu po tom rješenju :/
    nažalost, govorim iz vlastitog iskustva

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    korisnice po novom zakonu predaju prije isteka prvih 6 mjeseci (odnosno, kod potpisivanja izjave obvezuju se da će u roku od 30 dana od rođenja djetata dostaviti rodni list ili otpusno pismo iz bolnice radi utvrđivanja trajanja rodiljnog dopusta)

korisnice po starom zakonu predaju na kraju (i imaju onu mizeriju od 2.500 kn)
    ali i one mogu izabrati primjenu novog zakona i produžiti prvih 6 mjeseci. s obzirom da zakon propisuje najkraće rokove, a rješavanje traje duže od predviđenog, moj ti je savjet da predaš čim prije.
    nisam valjda radi ovog zakasnila?!?
    dakle, najbolje da to obavim što prije... i mislih si...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

inače, kada si "korisnik po starom", a kada "po novom zakonu"? koji je ključan datum?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ključan datum je 01.01.2009.
    oni koji su se zatekli u korištenju su korisnici po starom
    oni koji pavo ostvaruju nakon toga su po novom
    s tim da su po novom i zatečeni slučajevi ako su pismeno tražili primjenu novog jer im je povoljniji - oni mogu birati

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ključan datum je datum rođenja djeteta, dakle? ili otvaranje porodiljnog?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ako je potonje, kako mogu "po novom", moram predati pismeni zahtjev ili neki njihov obrazac?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

otvaranje rodiljnog. rodiljni dopust je pravo, a koristila si ga i prije rođenja djeteta.

odi na hzzo čim prije, podnesi zahtjev za produženje i pismenu molbu da ti se primjeni odredba Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama - čl.60, st.2 budući da je tako za tebe povoljnije.
    tu ti je i citat iz zakona

Članak 60.
    (2) Osobe koje su se na dan stupanja na snagu ovoga Zakona zatekle u korištenju prava iz stavka 1. ovoga članka mogu pisanim zahtjevom od mjesno nadležne ustrojbene jedinice Zavoda zatražiti ostvarivanje tog prava prema odredbama ovoga Zakona ako je to za njih povoljnije

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

PUNO HVALA, mislim da ću tako napraviti!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja malo kasnim s javljanjem , nisam bila pri internetu neko vrijeme, uglavnom stiglo i rješenje za roditeljski. E sad, poklopilo se da roditeljski traje do datuma očekivanog termina poroda iako na rješenju piše da se priznaje pravo na roditeljski dopust u trajanju 6 mjeseci (180 dana). Pretpostavljam da su oba datuma na rješenju (početak i kraj) uključena u roditeljski dopust te po toj računici meni ispada 181 dan. Tako da nisam sigurna kako su oni to izračunali, da li po novom ili starom zakonu.

Na moje ugodno iznenađenje financijski su sve ovo popratili bez mojih dodatnih intervencija .

combo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

N danas napunila 5 mjeseci
    nadam se da nije kasno predat za produljenje porodiljnog dopusta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije. Samo odi na HZZO.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja malo kasnim s javljanjem , nisam bila pri internetu neko vrijeme, uglavnom stiglo i rješenje za roditeljski. E sad, poklopilo se da roditeljski traje do datuma očekivanog termina poroda iako na rješenju piše da se priznaje pravo na roditeljski dopust u trajanju 6 mjeseci (180 dana). Pretpostavljam da su oba datuma na rješenju (početak i kraj) uključena u roditeljski dopust te po toj računici meni ispada 181 dan. Tako da nisam sigurna kako su oni to izračunali, da li po novom ili starom zakonu.

Na moje ugodno iznenađenje financijski su sve ovo popratili bez mojih dodatnih intervencija .
    znači, nisu ti odobrili samo do 38. tjedna nego "puni trudnički staž" od 40 tjedana?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kada se najkasnije (prije isteka prvih 6 mj) predaje zahtjev za drugih 6 mj.?
    naime, ja čekam rješenje da li će mi tih prvih 6 produžiti, ali ne stižeee...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    kada se najkasnije (prije isteka prvih 6 mj) predaje zahtjev za drugih 6 mj.?
    naime, ja čekam rješenje da li će mi tih prvih 6 produžiti, ali ne stižeee...
    30 dana prije.

A ako ti nakon rješenja roditeljskog stigne rješenje o produžetku, oni će ga korigirati. Raspitaj se u hzzo-u.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •