-
male bebe, rentgen i zračenje
uma je pala na glavu danas. kako, nemojte me pitat. i ima kvrgetinu.
sad smo se vratili iz klaićeve gdje ju doktor nije ni pogledo neg nas odma na rengen poslao.
pitam ga: ona ima 5 mjeseci. nije li to štetno za tak male beaće? :?
on mi odgvoara pitijski: "Neće joj akutno naštetiti ali se zračenje gomila u organizmu s godinama:"
Odbila sam rentgen. Tak da ju nije ni pregledo, ni niš. Meni se ona ćini dobro. normalno se ponašala cijelo vrijeme. snmije se, igra, prića...
šta vi mislite? jesam dobro postupila? šta da dalje radim?
što vi mislite o zračenju općenito?
-
Osoblje foruma
meni su cure nemali broj puta pale na glavu, i ako su se normalno ponašale, nisam uopće išla doktoru.
međutim, margita je jednom pala, ostala nakratko bez svijesti i povraćala. e tad sam otrčala na hitnu i da mi nisu napravili roentgen, vjeorojatno bih ga sama trazila.
u tvom slucaju bih i ja odbila.
-
-
Mi smo spletom takvih glupih okolnosti završili na rentgenu
..katastrofa..to mi je najveća glupost koju sam napravila sa djetetom :/
-
Moj je bio na rengenu pluća i srca sa dva, tri dana starosti... na žalost bilo je neizbježno zbog nekih komplikacija.
Tada nisam uopće razmišljala o štetnosti rengena već samo da se pronađe problem i da mi dijete prestane plaviti...
-
ma koliko rentgen bio štetan nekad je neizbježan.
ja sam mišljenja da jedno zračnje neće toliko značajno naštetit malom organizmu.
moja je snimala pluća, ali za malu djecu imaju posebne olovne pregače koju su puno "tvrđe" nego za odrasle.
-
re
i moja je snimala pluća. bilo mi je grozno kad sam vidjela da je bilo nepotrebno, ali to unaprijed nismo mogli znat
-
Ponekad u Klaićevoj kod sumnje na frakturu lubanje rade UZV umjesto rentgena.
-
mpj je u dobi od 9 dana i u dobi od 20 dana snimao pluća. kod njega je to bilo neizbježno jer je imao masivnu upalu pluća na oba plućna krila tako da o tome nisam ni razmišljala- da ili ne
-
Meni je moja pala sa prematalice sa 4 mjeseca.
U bolnici sam ja bila ta koja je nekako odmah ocekivala rtg
,zapravo nisam bas previse razmisljala.
No receno mi je je da se rtg izbjegava gdje god se moze,pogotovo kod tako malenih. Da uvijek prvo rade UZV.
Doduse to nije bilo u HR.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma