Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: beba slabo jede i ne napreduje - pomozite

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno beba slabo jede i ne napreduje - pomozite

Pozdrav svima, imam problem i ne znam vise sta da radim po tom pitanju i trazim pomoc, savjet ili nekog sa slicnim iskustvom. Ukratko:

3.3. - rodila malog Marka, dug 53, tezak 3550. Uslijed tezeg poroda ostali duze u bolnici, decko odvojen od mene, nije htio dojiti, izdajala i davala svoje sestrama. Po povratku doma uz pomoc muza i mame i deset dana vristanja svaki put prije podoja koje je trajalo i po sat decko prihvati dojku, presretna.
    1 mjesec - dobijemo 1300 grama, na cici bude svega 7-8 min i nema sanse da se gnjavi s njom ako nije gladan al uslijed napredovanja to me ne zabrinjava.
    2 mjesec - dobijemo svega 400 grama, ped kaze nemas dovoljno mlijeka, krenem u izdajanje kada dodjem kuci i vidim ni 60 ml u obe, al kad dam na bocu pojede svega 40-50 ml i nece iduca 2 sata da jede. navlacila sam mlijeko izdajanjem i ubacila par boca adaptiranog i dobijemo 300 grama u tjedan dana. nakon toga opet vriska 5 dana al se uspijemo vratiti iskljucivo na dojku, izdajali i bacali prvo mlijeko, pa stavljali na istu dojku unutar 3 sata, al decko slabo hoce jesti.
    nakon tri tjedna - dobili svega 150 grama, po povratku doma krenem opet s izdajanjem i dajem samo na bocu, vecinom jede kada se uspava.
    sada imano 4,5 mjeseca i svega 6400 grama, dakle svega 900 grama u 2,5 mjeseca usprkos maksimalnom zalaganju i trudu. ped kaze da je jos uvijek u donjim granicima prosjeka, da su svi refleksi ok cak i napredni, okrece se, veseo, igra, dobro spava, uvijek u pokretu, zilav, nije bolezljiv,ali jede jedva 600 ml u 24 sata, svega 100-120 max po obroku i to kada ga uspavam, jer budan nece nista. probala sam i spricom i kasikicom al nece, pojede koliko on hoce i ostatak samo ispljune. sada vise nece ni po noci da jede! piski uredno, kaka rjedje al ped kaze da nema zastoja u crijevima, jednostavno toliko malo jede da sve apsorbira. luda sam od mjerenja, vaganja, preispitivanja sebe ... cak sam po nagovoru nekih mama sto koriste ad probala formulu da vidim jel mu se vise svidja al on reagira isto, jednako dugo je sit pa sam zakljucila da mom nesto fali onda bi bar prije trazio jos tako da sam od tog odustala. da li je netko se susreo sa slicnim poblem i sta je ste radili? muz kaze da ga pustim, da dijete zna najbolje, ali kad ga vidim onako mrsavog i kad mi se nasmije srce me boli, sve kontam da nije neki veci problem... da ne govorim koliko mi je zao sto se skroz odviknuo cice (kad sam vidjela da je rezultat isti usprkos boci jer kao moglo mu je biti lijeno iz doke vuci, pokusala ga opet vrtaiti na na ciku al nema sanse, place cim ga stavim u polozaj za hranjenje toliko je istramautiziran tim silenjem na cicu i jelo, mogu ga hraniti samo u lezecem polozaju)... pomozite...

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mislim da je tvoj muž u pravu.

moja curka nije uopće htjela jesti kad je bila te dobi. ni cicu ni bocu. trajalo je oko mjesec dana, a ja sam bila jako frustrirana. hranila sam ju u snu, noseći ju u naručju i svakakve sam preijvare pokušavala.
    poslije se sve normaliziralo. ja sam forsirala ciku, pa ju je ona (opet) prihvatila, ali se na žalost nismo uspjele skroz rješiti bočice.

kad se osvrnem na to razdoblje, sjećam se kako mi je bilo teško zato i strpi se. vjerojatno će se sve izregulirati samo, daj Marku malo vremena. najvažnije je da je dijete zdravo.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

kod mene ti je jako slična situacija - zapravo ista, ali ti se ja time uopće ne opterećujem. On jednostavno nije žderonja. Isto jede kad je uspavan, ako je budan zahebava

Nemoj se toliko opterećivati. DIjete zna točno koliko njemu treba. Dok je on zadovoljan, fino spava (nemoj ga buditi da jede, jer neće dobro pojest), smije se i općenito je zadovoljan, nemaš razloga za brigu.

Troši vrijeme na igru i uživanje u svom djetetu, a ne na vaganje i živciranje. Ne opterećuj se s tim koliko je trebao dobiti.....to su samo prosjeci. Tvoje dijete je jedinstveno....i kako vidim - zadovoljno. A bit će još sretniji kad mu mama bude smirena.

Sretno

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uh, rekla bi ti da si gadno zabrijala, ali zao mi te je..

moj mali je roden sa 4200, a s 4 mjeseca je imao 5700. uvijek vesel, dobar, sretan.. mislim da samo imas dijete koje manje jede.

Citiraj letvica prvotno napisa
    kad ga vidim onako mrsavog i kad mi se nasmije srce me boli
    ja bi rekla da se dijete koje je gladno i ne smije bas.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i ja sam bila u istoj situaciji, samo sto je moj padao na tezini i nije imao vise mokre pelene i to se odvijalo u njegovih prvih 3 mj.

ako ne place, ne pada na tezini, ima mokre pelenice sumnjam da nesto ne valja, makar nisam kompetentna osoba da donosim takve zakljucke

sada imano 4,5 mjeseca i svega 6400 grama
    mi smo slavili prvi rodendan sa 8 kg, drugi sa 10 kg

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

razumijem te što se tolko brineš oko toga. i moja malena je u to doba htjela sve, samo ne cicu. cicala bi po minutu- dvije, a onda bi se zaintrigirala nečim drugim. a kad bismo izašli vanka, plakala bi, jer je bila gladna. ma nikako joj nismo mogli uću u kraj. a navečer bi spaval, i to jako dugo, a meni rekli da je ne budim, jer nema potrebe, dok spava. nakon toga, prvi pegled- dobili samo 70 grama u mjesec i po dana! :shock: a onda su uslijedile ostale frtutme, o tome sam već pisala... da se ne ponavljam. i meni su vadili promjere, i ganjali neke percentile, ali ja nisam popuštala. malenaje jela koiko joj je trebalo, općenito je zdrava, razigrana beba, mnogo radoznala... i još nešto- E. je rođena sa 3150, a sa punih 6 mjeseci imala je 6650. dakle, do 6 mjeseci je poželjno da se uupla porođajna. mislim da ste vi skroz super!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala na odgovorima - utjeha je znati da ima jos mrsavka kao moj. oko mene su vecinom mame koje muku muce s pretilom djecom, i varaju djecu tako da umjesto mlijeka daju vodu za jedan obrok, tako da moj problem bas ne kontaju. da ne govorim o cinjenici da od deset mama s kojima sam u kontaktu samo dvije doje i to nisu nikad imale problema s bradavicama, odbijanjem i sl, dok ostale daju ad, pa kad spomenem izdajanje i jedne i druge me gledaju kao ludu - sta ce ti to, daj mu ad kad vec nece, mozda ce mu biti sladje, mozda je tvoje nehranjivo (ped mi je rekla da to ne moze biti, jedino je u pitanju kol i aktivnost djeteta), a sama sam probalapar ad i usporedila s okusom svog, meni je moje sladje a i ne smrdi! ne znam zasto je tako neshvatljiva zelja da svom djetetu pruzim najbolje, pa taman i tim putem, kad vec mogu :/ meni je samo zao sto sam odustala od dojenja, tu su me doktori malo zeznuli, a i meni prvo pa ne znas ni sta ni kako, da sam znala da je njemu svedjeno kako mu dajem samo da nece pojesti vise nego li je zamislio ostavila bih ga na cici, ali normalno kada dijete ne napreduje da prvo svi posumnjaju da je tu problem.

jel kod vas pocelo bolje biti kada ste uveli dohranu? mene tocno strah tog 6 mjeseca i dohrane, ako vec sad pije min mlijeka da ne smanji skroz a znam da do kraja prve pa i druge god treba 500 ml dnevno min.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    uh, rekla bi ti da si gadno zabrijala, ali zao mi te je..

moj mali je roden sa 4200, a s 4 mjeseca je imao 5700. uvijek vesel, dobar, sretan.. mislim da samo imas dijete koje manje jede.

kad ga vidim onako mrsavog i kad mi se nasmije srce me boli
    ja bi rekla da se dijete koje je gladno i ne smije bas.
    Ovo sam upravo htjela napisati...bebu boli stomak kad je gladna (isto kao i odrasle), prema tome, ako se smije kako kazes, onda sumnjam da je gladan. Plus sto je zilav, zdrav, napredan...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

samo po težini rekla bih da je sve u redu, ako je imao 3,5 kg na porodu a sad 6,4 s 4 mjeseca. Poželjno je da do 6og mj udvostruči težinu, a vi ste skoro tu... ne brini se previše, ako je dijete veselo i dobro spava, mislim da nije gladno. Kontroliraj težinu za svaki slučaj, ali ne prečesto.
    Šteta što se odvikao od cice... ne znam da li se može opet naviknuti, to bi trebao reći netko s više iskustva. Bitno je da što više izdajaš tako da ti se što duže održi proizvodnja. Možda možeš i zamrzavati ako izdooojiš previše.

Ali ja ti nisam specijalizirana za dojenje, ovako pričam iz svog iskustva, a ima ovdje i stručnijih savjetnica Sretno u svakom slučaju

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ništa, draga... samo se ti drži svog mlijeka. meni, osobno, je jako ružan mit o lošem i nehranjivom majčinom mlijeku. i to ubija u pojam dojilje. ja se nisam predala do zadnjeg. a što se dohrane tiče- mi smo malo ranije krenuli s dohranom- 14 dana prije. i iako je bilo teško te dvije sedmice, i odbijala je sve, sada jede k'o velika, i cica i svašta nešto...

uglavnom, još sam ti htjela reći da je to vjerovano period. i da će to proći. ja sam E. davala navečer, na spavanju, a onda se sama projela i po danu, tako da podoj više nije trajao po minutu- dvije. i u to vrijeme je intenzivno cikila palac, a sada više ne. i, da, i i isto dojimo ležeći. još uvijek.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

nemš brige, prošla isto. Tek sa 11 mjeseci udvostručio porođajnu težinu. Stalno sam brinula oko toga. A da ga sad vidiš....u mjesec dana (od kako smo bili dva tjedna na moru) ne možeš ga nahraniti. Dobio 800 g!!! Kao ni jedan mjesec, pa čak ni onaj prvi kada svi obično najviše dobivaju.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa
    nemš brige, prošla isto. Tek sa 11 mjeseci udvostručio porođajnu težinu. Stalno sam brinula oko toga. A da ga sad vidiš....u mjesec dana (od kako smo bili dva tjedna na moru) ne možeš ga nahraniti. Dobio 800 g!!! Kao ni jedan
    mjesec, pa čak ni onaj prvi kada svi obično najviše dobivaju.

znaci nije problem ako i kasnije udvostruci? mozda ce i moj biti bolji kada vrucine prodju.
    ja i mm smo malo popunjeniji pa j neobicno vidjeti tog malog skakavca izmedju nas, plus sto je mm bio jako miran a ja sam jos od pelena samo prema knjigama gukala a ovaj nas ce izgleda biti neki zloco - samo lupa nogama, nikako se ne smiruje, hvata igracke i ako nece citave u usta ljuti se na njih, nema on mira - srecom je pljunuti muz facom, moja ima jedino stopala i smijalice pa nismo mogli sumnjati da nije doslo do greske u bolnici

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

[quote="bjuma"]ništa, draga... samo se ti drži svog mlijeka. meni, osobno, je jako ružan mit o lošem i nehranjivom majčinom mlijeku. i to ubija u pojam dojilje.

pogotovo ako si mama prvi put i sumnjas i u sebe i u druge jos je najgore sto ja nisam dala boci ni dudi varalici ni blizu njega jer sam skuzila po tih prvih dva tjedna muke dok nije prihvatio ciku da mu nece puno trebati da opet uhvati ono sto mu je lakse. nisam se odvajala od njega duze od pola sata, sto je bilo dosta zahtjevno buduci sam prakticno nastavila raditi (samo od doma kako bih stigla, takav tip posla) cim sam stala na noge, i sve palo u vodu. al s drugim cu pametnije...
    i da pokusala sam ga vratiti i treci put na dojku, kad je uspavan dati prvo bocu pa izvuci kad zacucla i uvaliti ciku al nema sanse, preodrastao vec i prepametan, samo okrene glavu ili pocne plakati i izvijati se - i onda kazu bebe ne znaju nista, ma znaju oni sve
    sad izdajam u prosjeku 8 puta dnevno i nemam problema s produkcijom, imam vise nego sto njemu treba, uvijek mu dajem svjeze pa ne zamrzavam jer imam dovoljno mlijeka

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sve dok je on zadovoljan i napreduje (koliko toliko, pa čak i 50 g u tri mjeseca -da, dobro sam napisala-kao što smo mi imali fazu) - dobro je!!!
    Koliko sam se ja naslušala o tome, pa ipak je bio isključivo dojen do 7 mjeseci, a do tada je sa 4280 došao na 7590, i izgledao sitnije od većine djece njegove dobi.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, ni mi nismo imali ni boce, ni dude - ništa. Vodu je prvi put okusio sa 6 mjeseci, ali mu se baš nije svidjela. Mamina cica - zakon. Sada jede sve do čega dođe, a vodu obožava.

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Vidim da je topic star skoro 9 mjeseci pa sam samo htjela pitat je li marko ostao žilavko, ili se poceo debljati s vremenom? Naime, imam vrlo sličan problem (ma, vjerojatno i nije problem, nego priroda, al eto) sa sinčićem koji sisa rado i vesela je i aktivna beba, ali, nakon početnog zaleta u debljanju, sad dobiva malo (400 g u mjesec dana) i sporo. Stalno se preispitujem - jede li dovoljno često, dovoljno dugo, dovoljno ne znam ni ja šta... pa me interesira prodju li te faze brzo ili potraju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a koliko ti je star, bebe nakon 4. mjeseca prestanu dobivati toliko na kilazi.

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

7. 4. je navrsio 3 mjeseca. u prva dva je dobivao preko kila svaki mjesec, a u trecemu je jedva navukao novih 400 grama. Rodjen je sa 3150, iz rodilista izasao sa 2950, sa 2 mjeseca imao 5200, a sa tri, dakle na zadnjem je vaganju ( 8.4.) 5600. Inace je veseo i zdrav, jede redovito svaka 2-3 sata u prosjeku. Nemam pojma koliko pojede, ali uvjek sisa koliko god hoće koji put 5 minuta, koji put uru ipo. No, kako iz ovog topica vidim da je dosta beba imalo slicne faze, zanimala su me iskustva... ono, jel to trajalo mjesec-dva, ili je beba jednostavno takva - aktivna, žilava, često kaki, pa joj ne ostane previše kalorija za debljanje. Bog zna...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da je sve ok

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i meni se cini da je sve ok iz ovog sto si napisala.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

neko mi je rekao, pa na sta bi bebe licile kad bi svaki mjesec dobivale po cca 1000 g. po meni je sve OK.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj toolaa prvotno napisa
    je beba jednostavno takva - aktivna, žilava, često kaki, pa joj ne ostane previše kalorija za debljanje. Bog zna...
    kakve ste građe ti i TM?

moja rodica i NJM su vitki, sitne građe, prosječne visine, ne vole baš jesti
    takva su im i djeca
    prva curica nije bila dugo dojena jer je rodica morala ići raditi sa njena 2mj, ad bi popila 60ml i niti ml više
    svi su dobijali minimum na kilaži
    ali su to energična djeca, vesela, aktivna, uz školu idu i na razne druge aktivnosti

bebe obično poduplaju težinu sa 6mj, a tvoje je blizu poduplane težine sa samo 3mj

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

potpuno se slazem s komentarima i ne dvojim oko toga da beba napreduje sasvim ok, u skladu sa svojim ritmom (uostalom, to je i pedijatrica potvrdila), al preispitivanje vlastitih iskustava je valjda u ljudskoj prirodi, pa me bas interesiralo kako su to doživjeli drugi roditelji. vidim da ima dosta žilavkića na forumu. pozdravi.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kod nas je koma i dalje kaj se težine tiče... U 9 mjeseci u trbuhu je dobio 4200g, a vani u 10 mjeseci 3 kg. Sa 10 i pol mj. ima jedva preko 7 kg. Valjda hoće nazad kod mame u bušu

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kad se samo sjetim koliko sam bila očajna i luda jer nije jedno vrijeme je slabo jeo i nije napredovao.Imali smo jednom dobitak svega 300g u 3 mjeseca,ali sve je to prošlo.Sad ima deset mjeseci i 8200g i savršena je beba koja je imala prenervoznu mamu.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: beba slabo jede i ne napreduje - pomozite

... izdajali i bacali prvo mlijeko, pa stavljali na istu dojku unutar 3 sata...
    hmm, zakaj to? pa prvo mlijeko je najmasnije i najhranjivije kod podoja - ne čini mi se logično njega baciti! možda je u tome stvar? ako sam nešto propustila ispričavam se.
    inače, slažem se da se možda malo previše opterećuješ s bebinom kilažom. jednom kad odbaciš sve što ti tupe drugi i rukovodiš se isključivo svojom intuicijom situacija mora krenuti na bolje. ja sam rodila mrvicu od 930 g, odbacila sve vage i mjerenja i ine stvari, sve je išlo ok jer ga nikad nisam uspoređivala sa "standardnim mjerama" i krivuljama rasta. dok je dijete happy, sve ok.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: beba slabo jede i ne napreduje - pomozite

Citiraj khaa prvotno napisa
    ... izdajali i bacali prvo mlijeko, pa stavljali na istu dojku unutar 3 sata...
    hmm, zakaj to? pa prvo mlijeko je najmasnije i najhranjivije kod podoja - ne čini mi se logično njega baciti! možda je u tome stvar? ako sam nešto propustila ispričavam se.
    inače, slažem se da se možda malo previše opterećuješ s bebinom kilažom. jednom kad odbaciš sve što ti tupe drugi i rukovodiš se isključivo svojom intuicijom situacija mora krenuti na bolje. ja sam rodila mrvicu od 930 g, odbacila sve vage i mjerenja i ine stvari, sve je išlo ok jer ga nikad nisam uspoređivala sa "standardnim mjerama" i krivuljama rasta. dok je dijete happy, sve ok.
    ispričavam se, ne znam na šta sam mislila, ovo boldano nije točna informacija - dapače, totalno je suprotna - dakle - mlijeko je na početku podoja vodenastije i ti si radila super. sorite, ne znam kaj mi je danas!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Recite mi jel normalno da beba iskljucivo dojena za prvi mjesec dobije samo 70 gr. ?
    Drugi izgleda nece biti nista bolji,za od rodjenja do sada 230 gr.
    Inace beba izgleda dobro,spava,place smije se,guguce,nije mlohava,ima popisane pelene,kakica rijedje,al obilna bude.
    Kad se nadoji bude vesela,ne izgleda gladna.Kad je gladna place...itd.

Po savjetu pedijatra uvela adaptirano samo uvecer jednom dnevno.
    I pored toga dobila samo 10 gr. za 7 dana. (moram napomenuti da nije ista vaga,al eto....sigurno nije nesto mnogo bolji rezultat).

Sta da kazem,mnogo se brinem.

Savjet pedijatra za dalje je samo adaptirano svaki sat i po do dva.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Silan nije normalno, naprotiv, alarmantno!
    Dijete ti mora imati staalno mokre pelene i svaki dan stolicu, večinom i po nekoliko puta.
    A u kojem vremenskom razmaku joj daješ cicu?
    Koliko spava po danu, a koliko po noći?
    Koliko mokrih pelena dnevno ima?
    I koliko kakanih na tjedan?
    Posljednje uređivanje od oka : 30.08.2012. at 01:09

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Silan prvotno napisa Vidi poruku
    Po savjetu pedijatra uvela adaptirano samo uvecer jednom dnevno.
    To je savjetovao nakon što je dijete u mjesec dana dobilo 70 g?
    Jel to sigurno dobro vagano? Da nije neka greška? Vjerojatno glupo pitanje, ali nekako mi je nemoguće da dijete izgleda zdravo i veselo uz mjesečni dobitak od 70g. Jel uopće dijete dostiglo porođajnu kilažu?
    Koliko je staro dijete?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Ivanna prvotno napisa Vidi poruku
    To je savjetovao nakon što je dijete u mjesec dana dobilo 70 g?
    Jel to sigurno dobro vagano? Da nije neka greška? Vjerojatno glupo pitanje, ali nekako mi je nemoguće da dijete izgleda zdravo i veselo uz mjesečni dobitak od 70g. Jel uopće dijete dostiglo porođajnu kilažu?
    Koliko je staro dijete?
    Jelda Ivana, ili je neka greška jer svaki pedijatar bi predložio i hospitalizaciju u takvom slučaju?!
    DA dijete nema skraćeni frenelum pa ne može kvalitetno dojiti?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa da...

Citiraj Silan prvotno napisa Vidi poruku
    Inace beba izgleda dobro,spava,place smije se,guguce,nije mlohava,ima popisane pelene,kakica rijedje,al obilna bude.
    Kad se nadoji bude vesela,ne izgleda gladna.Kad je gladna place...itd.
    Jednostavno mi ne djeluje moguće da ne dobiva na kilaži (jer 70 g mjesečno i ne možeš zvat dobitkom), a sve drugo je ok.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Silan, sad sam pročitala tvoj drugi topic....
    Čudi me da te pedijatri već do sada nisu prijavili, stvarno me čudi.
    Nije da te ne kužim, znam da želiš dojiti, ali ne usprkos činjenici da dijete ne napreduje!
    Pa šta bi rekla masa djece koja su odrasla na adaptiranome, kužiš, ona su rasla, nemoj misliti
    najlošije o tome, ne debljaju se, ako se pravilno daje prema uputama, djeca normalno napreduju pa
    koliko djece završi ili je samo na formuli.
    Ne da ju zagovaram, ali ti jednostavno nemaš drugog izbora.
    Ako kažu da je dijete u redu, a što je sa tim visokim hemoglobinom? O čemu se tu radi?

Ti lijepo davaj formulu I DOJI, ali ne zakidaj formulu.
    Usput se izdajaj dok daš Ad.
    Svaka kap tvog mlijeka je dobra pa ako završite samo po noći na cici, za sad,
    to sve ne znači da dok dijete konačno dobije na kilaži, neće dojiti. Masu žena doji i daje redovito AD.

Hrani svoje dijete na sve načine, samo da dobije na težini, to je jedino važno!
    I nimalo nisi manje mama ili imaš manje ljubavi ili bilo čega ako daješ aD, gledaj to u svom slučaju
    kao jedino rješenje za tvoje dijete.
    I molim te uvedi djetetu puni obrok, 90ml, koliko ml je već potrebno!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I nije da ti ne vjerujem da ti misliš da sve radiš kako spada, ali nešto jednostavno nije u redu i to ti mora biti dovoljno.
    A činjenica da ti dijete ima rijetko stolicu ti ne ide u prilog, kao i pet mokrih pelena, pelene trebaju stalno biti ful i mijenjati se.

Možda prečesto mijenjaš cice, jednu te istu cicu moraš davati dva puta da dođe do masnog mlijeka, bilo bi dobro da se prije
    podoja izdojiš da beba popije više tog masnijeg mlijeka.

Možda ima skraćeni frenelum?

Možda je sve u paketu, nepravilno cicanje, previše vodenastog mlijeka, njen metabolizam ili tako nešto,
    uglavnom sve to dovodi do nenapredovanja, a na tebi je da na sve moguće načine poduzmeš nešto
    da tvoje dijete konačno dobije nešto na kg.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •