Pozdrav svima, imam problem i ne znam vise sta da radim po tom pitanju i trazim pomoc, savjet ili nekog sa slicnim iskustvom. Ukratko:
3.3. - rodila malog Marka, dug 53, tezak 3550. Uslijed tezeg poroda ostali duze u bolnici, decko odvojen od mene, nije htio dojiti, izdajala i davala svoje sestrama. Po povratku doma uz pomoc muza i mame i deset dana vristanja svaki put prije podoja koje je trajalo i po sat decko prihvati dojku, presretna.
1 mjesec - dobijemo 1300 grama, na cici bude svega 7-8 min i nema sanse da se gnjavi s njom ako nije gladan al uslijed napredovanja to me ne zabrinjava.
2 mjesec - dobijemo svega 400 grama, ped kaze nemas dovoljno mlijeka, krenem u izdajanje kada dodjem kuci i vidim ni 60 ml u obe, al kad dam na bocu pojede svega 40-50 ml i nece iduca 2 sata da jede. navlacila sam mlijeko izdajanjem i ubacila par boca adaptiranog i dobijemo 300 grama u tjedan dana. nakon toga opet vriska 5 dana al se uspijemo vratiti iskljucivo na dojku, izdajali i bacali prvo mlijeko, pa stavljali na istu dojku unutar 3 sata, al decko slabo hoce jesti.
nakon tri tjedna - dobili svega 150 grama, po povratku doma krenem opet s izdajanjem i dajem samo na bocu, vecinom jede kada se uspava.
sada imano 4,5 mjeseca i svega 6400 grama, dakle svega 900 grama u 2,5 mjeseca usprkos maksimalnom zalaganju i trudu. ped kaze da je jos uvijek u donjim granicima prosjeka, da su svi refleksi ok cak i napredni, okrece se, veseo, igra, dobro spava, uvijek u pokretu, zilav, nije bolezljiv,ali jede jedva 600 ml u 24 sata, svega 100-120 max po obroku i to kada ga uspavam, jer budan nece nista. probala sam i spricom i kasikicom al nece, pojede koliko on hoce i ostatak samo ispljune. sada vise nece ni po noci da jede! piski uredno, kaka rjedje al ped kaze da nema zastoja u crijevima, jednostavno toliko malo jede da sve apsorbira. luda sam od mjerenja, vaganja, preispitivanja sebe ... cak sam po nagovoru nekih mama sto koriste ad probala formulu da vidim jel mu se vise svidja al on reagira isto, jednako dugo je sit pa sam zakljucila da mom nesto fali onda bi bar prije trazio jos tako da sam od tog odustala. da li je netko se susreo sa slicnim poblem i sta je ste radili? muz kaze da ga pustim, da dijete zna najbolje, ali kad ga vidim onako mrsavog i kad mi se nasmije srce me boli, sve kontam da nije neki veci problem... da ne govorim koliko mi je zao sto se skroz odviknuo cice (kad sam vidjela da je rezultat isti usprkos boci jer kao moglo mu je biti lijeno iz doke vuci, pokusala ga opet vrtaiti na na ciku al nema sanse, place cim ga stavim u polozaj za hranjenje toliko je istramautiziran tim silenjem na cicu i jelo, mogu ga hraniti samo u lezecem polozaju)... pomozite...