Rajčice više naprosto nemaju okus kakav su nekad imale ili je to neka vrsta madleninih kolačića za mene?
Dok ne počne sezona šljivarica ja sam užasno nezadovoljna okusom meni dostupnih pomidora. Probala sam uvozne, «domaće», domaće iz bakina vrta, vlastite uzgojene u pitaru i nijedna nema okus kao ono «teleće srce» - rajčica nesavršena oblika, ali zato savršenog okusa koju sam u djetinjstvu i mladenštvu jela nezačinjenu i nenarezanu, poput jabuke.
Sadašnje su rajčice omotane najlonom, umjesto korom, a iznutra su nezrele, pune vode i bez ikakva okusa. onaj sluzavi dio s košticama dolazi u tako skromnoj količini da nakon što pojedem salatu od takvih rajčica u zdjeli ne ostane ništa za utočat kruh.
Postoji i pravilnik o rajčici, ali unutra nema ništa o njenom okusu.
Je li problem u sjemenu? Zar više nema sjemena rajčice koje nije genetski modificirano? Ili je problem u meni i nostalgiji za prošlim vremenima?
Kako vi stojite s rajčicama?