-
Kako nam je stigao mali popišanac
Evo i mene da s vama podijelim svoju priču kako je na svijet došao naš popišanac :D
U nedjelju 15.06.2008. vratila sam se iz grada oko 00 h.Bila sam s curkama u kinu i gledale smo film Seks i grad . Oko 5 ujutro osjetim kak me nešto steže te nastavim spavati jer sam umorna, legla sam negdje oko 1 h.
Shvatim da nema šale pa počnem štopati, bila sam na 7 min te se odlučim dignuti i otići na wc.Vratim se u krevet ali počnem se roštiljati i shvatim da je bolje da se idem spremiti i da probudim muža.
Otišla sam se otuširati i dok sam bila pod tušem uhvatila me neka groznica i treskavica. :/
Otuširam se, obučem i pobacam još neke stvari u torbu te probudim MM i kažem mu mislim da je to to.Idemo u bolnicu. :D :D :D :D
On onak sav zbunjen, spava mu se jer sam ga probudila oko 6 30 h ali skokom iz kreveta i brzinom munje evo obuće se i već za 5 min sjedimo u autu na putu za bolnicu.
Do Zajčeve smo došli za 5 min jer nedjeljom ujutro baš i nema gužve na cesti.
Iz trećeg pokušaja smo pronašli Rađaonu.
Pozvonim i kažem „Imam trudove na svakih 7 min i mislim da je to to“
Sestra me pusti unutra, da mi neku zelenu krpu i veli mi stavite to među noge.Ja sva zbunjena mislim si kaj da radim s tom krpom ali krenem u wc i stavim to čudo među noge.Obućem se u spavaćicu i odem na ctg.
Nakon što je pregled završio, izađem van i kažem MM da ode po torbu.
Naravno da nismo stigli kupiti odijelo ( termin mi je bio 20.06. i mislila sam ima vremena za kupnju odijelca) pa ga je on tražio što se naravno ispostavilo da je nemoguće naći odijelo u nedjelju.Babica Iva mi po skrivećki da jedno njihovo odijelo te MM javim da imam odijelo i neka se vrati iz potrage za odijelom.
Babica Iva koja će biti uz mene cijeli porod, napravi mi klizmu ( obrijala sam se doma pa to nije bilo potrebno raditi) i ja za par minuta hitam do wc-a.
Oko 10 00 h ulazim u rađaonu.Moram priznati da me je malo zateko izgled te sobice ali ajde to je Hrvatska bolnica.
Oko 10 30 ulazi muž i krećemo u avanturu.
Dr.me pregleda i veli znate što“ dat ćemo vam drip da to sve ubrzamo“ i ja pristanem.Valjda zna kaj radi…mislim si ja.
Naime, moji trudovi su bili slabi a ljepo sam se otvarala pa mi je htio skratiti muke i sve to ubrzati.
I tako ja dobila drip…uh što je bolilo…a svaki put sve jača i jača doza doza….MM je bio samnom…bodrio me…davao mi vlažnu gazu i brisao mi čelo.
A ja sam bila tako umorna…nisam s nikim htjela pričati…između trudova sam spavala, mislim da smo progovorili 2 riječi.
Pitam ja u svojoj agoniji „Doktore a što s epiduralnom?“ a on meni pa ne treba bude to brzo a i ta procedura traje sat vremena pa eto …..ostadoh ja bez epiduralne….
A da je bilo brzo nije bilo, mislim ja sam izgubila pojam o vremenu…sigurna sam da su mi dali nešto za smirenje jer nisam baš bila svoja…mislim slušala sam ih i radila sve što su mi govorili…ali bila sam na nekom oblaku…

Najgore mi je bilo kad sam morala stajati i prodisavati trud…uh….strašno.
Moj bebač jednostavno nije htio van…prvo se nije spustio e pa kad se spustio išao je gore dolje…i kaže me ni Dr. znatete imat će mali hematom na glavi…
I ne samo da će dijete imati hematom nego smo 17.dan saznali da ima i skraćeni mišić pa sada idemo u Klaićevu na vježbe i svaki dan po pola sata ja vježbam s njime jer samo tako će to proći .Da li je to od poroda ( što je Dr.malo tiskao po trbuhu ili nešto drugo, zauvijek će ostati misterij!!!)
Uglavnom, ta igra gore dolje trajala je negdje oko 3 sata…i u zadnja tri truda kada sam mislila da je gotovo , da nemogu ja to više rodio se moj mali Marko.Samo sam osjetila olakšanje i to je bilo to.Stavili su mi ga na prsa…da se smiri…bila sam presretna jer sam ga upoznala i bez obzira što je bio sav smežuran, krvav ništa mi se to nije smetalo i samo sam ga mazila i rekla mu „Ljubavi stigao si nam“.Bioje težak 3480 gr i 50 cm dugačak.Rođen je u 17 i 55 h. :D :D :D :D :D :D :D :D
MM mi je rekao“Svaka čast“ i poljubio me.
Sada na nas žene gleda drugačije jer je vidio koliko sam se napatila da ga rodim.
Imala sam 6 vanjskih šavova za unutranje nisam ni pitala.
Šivanje sam malo osjetila, posteljicu nisam ni osjetila da je izašla.
Sljedeći dan sam mogla normalno hodati.Moja mama se čudila tome!!!
2 sata sam bila na promatranju i neko vrijeme je MM bio samnom.
Bilo mi je drago što je bio samnom jer mislim da sam zbog njega bila hrabrija i nisam ni glasa ispustila osim na kraju taj zadnji trud kada sam mislila da će me rasčetvroriti tada sam jauknula ali tada je bio kraj……i početak jedne velike ljubavi………
U sobu sam došla iza 20 h a njega su mi donijeli oko 22 30.h
Sestra mi ga je namjestila i mali sisavac je počeo vući ko blesav.Uh što to boli!!!
U bolnici smo ostali 8 dana jer je moj mali miš dobio 2 puta žuticu.
U bolnici su svi bili super, sestre genijalne…neke bolje neke lošije…ali sve u svemu što god da sam pitala ili trebala dobila sam.Ljepom riječju sva se vrata otvaraju.
Moj mali popišanac danas ima 1.mjesec i 8 dana i uhodali smo se… …sve je teklo nekako prirodno…sada imamo svoj ritam i uživamo.
MM mi pomaže u svemu, ništa mu nije teško napraviti za nas i ovo je jedan predivan period za nas……
Samo jedno znam a to je da slijedeći put bez epiduralne nema šanse da idem roditi.
Drip više NIKAD!!!!!!!!!!!!
Svi kažu „ ah zaboravit ćeš to „ a ja na to kažem“NEMA ŠANSE!!!“
Eto dijete mi se probudilo pa idem.Sve vas puno pozdravljam.
-
-
čestitam
-
-
uživaj u popišancu
žao mi je kada čujem ovakve detalje
to se ne zaboravlja, iz toga se uči
-
čestitam od
-
Čestitam