Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: mali gosti

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno mali gosti

kako vam ide s njima.
    koji ste tip - pustite ih na miru ili stalno navirujete i gnjavite, nakuhavate i sl.
    imate li neugodnih situacija, smjesnih...

nema dugo da su moja i njena frendica uzivale u doljnjem rublju u dvoristu i u satoru, kao suncale su se i vukle neke igracke...kako je mm prao terasu uzeo je smrk i otusirao ih je...smijeh, veselje, sve super...dok nismo predlozili maloj da skine mokre gacice koje cemo susiti i ponudili joj druge...ali njoj su njeni rekli da se nikad ne smije skinuti pred osobama za koje oni nisu rekli da smije...trc po telefon, zovi/objasni/ubjedi i presvuci dijete...

i da, kod nas se svi redovno kupaju, to je mojoj D kao nesto najnormalnije, velika kada, puno pjene i kupanac ili u bazenu. tako0 da nas je ona scena stvarno iznenadila.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja uglavnom male goste pustim na miru, tu i tamo ih provjerim, upitam treba li im nesto i to je to.
    a vidis, ja mislim da je ta curica dobro postupila... tako se sigurno nece ni pred nekim neznancem skinuti.
    moja je meni bila s 4 godine zabranila da je gledam golu... onda je ipak popustila, kao ja sam je rodila pa ja mogu

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne smetam im. Dam im nešto da prezalogaje (palačinke, muffine i sl što napravim dok se oni igraju) i uskačem samo kao arbitar ako se desi svađa.

I da, umešala sam se pre neki dan kada su se igrali Boris, Matija i drugarica im Jana (koja je btw zaljubljena u Borisa). Fino su si organizovali igru - Boris i Jana su muž i žena a Matija je babaroga od koje oni beže :/ . Ne bih se umešala da Matija nije došao kod mene i protestvovao jer nisu hteli da se lepo igraju sa njim

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: mali gosti

Citiraj flower prvotno napisa
    ali njoj su njeni rekli da se nikad ne smije skinuti pred osobama za koje oni nisu rekli da smije...
    ovo mi je super, nadam se da ću i ja svoju tako naučiti
    još nismo krenuli s malim gostima koji bi bili nasamo, ali mislim da ću biti doosadna baba

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dok dreče dobro je , kad utihnu idemo u kontrolu....

Sad imamo seanse igranja po kućama , kad je ovako ružno vrijeme

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kad je "ekipa" kod nas imam obavezu pokucati na vrata ( ) jer su obično u pitanju vrlo intimni razgovori s frendicama ( ). Poslije mi prepriča najvažnije, nekad me zovu k sebi u sobu da im kažem kaj mislim, nekad se sve pokupe pa dođu u dnevni boravak k nama... Uglavnom-ne smetam ako tako zažele, a na raspolaganju sam ako me trebaju. Obično im napravim neki zanimljivi obrok ili ih zovem da same sudjeluju u kuhanju, a ako su na ručku trudim se napraviti nešto za što sam sigurna da kod kuće nisu probali ( mi dosta koristimo u prehrani žitarice, a to djeca inače doma baš ne jedu).
    MM im obično da video opremu pa se cure snimaju i općenito im je to fora, pomaže im napraviti neki časopis o životinjama koji im je sad jako aktualan, fotka ih pa poslije radimo smiješne montaže u Photoshopu...Ako nas prime u društvo.
    Ako je noćenje s doručkom obavezno im dođem ugasiti svjetlo i još malo razgovaram s njima. Dobije se kolektivna pusa za laku noć i onda ih ostavim na miru jer znam da je gušt pričati u mraku.
    Volim naše male goste jer su to djeca s kojima je M. jako dobra, dugo ih poznam i ne mogu me iznenaditi ponašanjem. Opet-i te curice vole mene i baš mi je drago kad nam dođu.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    potpis

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve je dobro dok su vrata sobe otvorena pa mogu škicnuti, ali ih ne smetam. Obično im dođem ponuditi nešto za jesti (voće ili kolače) ili piti, ili me zovu da im skinem neku igricu s police, pa malo osmotrim situaciju.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uglavnom ih puštam na miru... Tu i tamo se navirim da vidim je l' sve pod kontrolom, velim im da se jave ako su gladne, žedne ili imaju neki problem...
    Interveniram samo u "kriznim" situacijama (ali to je rijetko)...
    Što se tiče skidanja, moja nema nikakvog kompleksa, što možda i nije baš dobro... hm... stalno se uzdam da je ona pametna i da sve zna, a opet... nikad ne znaš...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa
    potpis
    X
    nešto frakaju čim se ne čuju....

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pazite se igranja "mame i tate"....to mi je bila omiljena igra dok sam bila mala... svi smo se toooliko usisali u taj film da se više poslije nismo dali izvući iz njega pa smo se počeli prebrzo razvijati i odrastati... Upravo ta igra je djeci najdraža jer se igraju nečeg odraslog (bolje nego bilo kojeg detektiva) i zabranjenog... :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ih pustim, ali zara stalno zivka de mama ovo, de mama ono.
    plus što je margita uglavnom s njima, pa moram češće pogledavati da vidim jel ona ok

inače nisam bila tip od nakuhavanja za bilo kakve goste, pa ni klince. ali otkad je zara dovoljno narasla da sudjeluje u pripremi slastica, vrlo često naše malo goste uključimo u rad u kuhinji.
    pa mame nadgledaju i tračaju, a djeca peku mafine, kukise, čiz kejkove i ostalo
    ubije se sat vremena relativno mirno (to mi je dobro dolazilo dok je margita bila skroz mala beba koja stalno spava) a poslije se ubije još bar 15 minuta u mirnom jedenju napravljenog

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod nas kao kod Matilde.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa
    potpis
    takodjer. Inace, pustam da se igraju sa raznoraznim stvarima koje nisu opasne (mislim sa kojima se ne mogu povrijedit)#
    jedino ne dam da mi skacu po bracnom krevetu jer je jako visok i lako mogu pasti, te ne dam da sipaju vodu po kuci (trenutno sa svojima imam frku sa ovim). Nedam ni u kupatilu jer se bojim da ne padnu na plocice.
    Serpe, lonce, posteljina.... to je kod mene stalno izvaljeno. Trenutn se vole igrati na terasi i tu im u razne zdjelice naspem vode pa uzivaju

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja klince ponudim prirodnim sokovima i domaćim kolačima (uvijek imamo nešto), no ne gnjavim ih hranom, nego računam da će sami doći kad ogladne. Kad se igraju, povremeno ih diskretno provjerim i to je to.

Što se tiče curice iz uvodnog posta, mislim da je super reagirala. Uopće mi se ne sviđa ideja da dijete pošaljem na igranje u kuću gdje će je nečiji tata (ili mama) svlačiti, pod bilo kakvim izgovorom. :/ (Mislim, pošpricati dijete vodom iz šmrka?! :? :/ ) Bez obzira što je mojim curama kupanje u bazenčiću normalna aktivnost, ne bi mi padalo na pamet dozvoliti si slobodu da pošpricam i namočim tuđe dijete (osim u slučaju da sam si jako dobra s mamom i da je kupanje unaprijed blagoslovljena aktivnost). Da klinci požele kupanje, nazvala bih dotičnu mamu i pitala je slaže li se.

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja ih pustim da se igraju sami - ponudim im nešto za piti (vodu ili sokove), i eventualno nešto za pojesti. Zapravo im stavim na neko dostupno mjesto i tko želi može se poslužiti sam. 8)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Ja klince ponudim prirodnim sokovima i domaćim kolačima (uvijek imamo nešto), no ne gnjavim ih hranom, nego računam da će sami doći kad ogladne. Kad se igraju, povremeno ih diskretno provjerim i to je to.

Što se tiče curice iz uvodnog posta, mislim da je super reagirala. Uopće mi se ne sviđa ideja da dijete pošaljem na igranje u kuću gdje će je nečiji tata (ili mama) svlačiti, pod bilo kakvim izgovorom. :/ (Mislim, pošpricati dijete vodom iz šmrka?! :? :/ ) Bez obzira što je mojim curama kupanje u bazenčiću normalna aktivnost, ne bi mi padalo na pamet dozvoliti si slobodu da pošpricam i namočim tuđe dijete (osim u slučaju da sam si jako dobra s mamom i da je kupanje unaprijed blagoslovljena aktivnost). Da klinci požele kupanje, nazvala bih dotičnu mamu i pitala je slaže li se.
    Potpis.

Ne znam koliko to dijete ima godina, ne vidim ništa čudno u tome da se nije željelo svući, mislim da je malena dobro reagirala.
    I ne vidim razloga za frku oko toga, računam da se dijete starije od 3, 4 godine sasvim dobro može samo svući i obući. U kupaonici, npr.
    Ne vidim potrebe da je skida i oblači netko drugi.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok. kuzim i vas point.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •