Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: AS Recaro Young Sport

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno AS Recaro Young Sport

sad imamo BC Iseos TT, ali je vrijeme za novu sjedalicu. Šefica ju je po visini prerasla.
    nova obavezno mora imati integrirane pojaseve, do daljnjega.

opcija za novu je ova Recaro YS, ali me danas u TL prodavačica zbunila kad je rekla kako joj se naslon ne može podizati (a sigurna sam kako sam negdi pročitala da se naslon može podizat i da sjedalica raste s djetetom. isto ko što se BC širila s djetetom).

ima li netko ovu sjedalicu?
    kakve su joj posljednje ocjene?
    može li se naslon za glavu podizati?
    vi koje je imate, jeste li zadovoljne?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jesi probala Šeficu posjesti u ovu sjedalicu?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Jesi probala Šeficu posjesti u ovu sjedalicu?
    jesam, ali pošto je u njoj bio onaj dodatak koji ide kad su dica težine 9 kg, nekako joj je bila tijesna.
    ali pošto nju nisu baš "ubili" silni kili, kad se skine ta dodatna postava mislim da bi joj bila dobra.

jučer popodne sam opet bila gledat ovu sidalicu i čitam u katalogu kako se naslon ipak može podizat tako da sidalica raste s djetetom. ali je nisu imali u dućanu da opet sjednem L. u nju.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam te ovo pitala zbog pojaseva. Vrlo lako je moguće da će joj i zadnji utor biti prenisko pa da "ništa" nećeš dobiti kupnjom I-II-III sjedalice.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam te ovo pitala zbog pojaseva. Vrlo lako je moguće da će joj i zadnji utor biti prenisko pa da "ništa" nećeš dobiti kupnjom I-II-III sjedalice.
    istina je, zadnji utor joj je debelo ispod ramena.

ajme na sto sam muka koju uzet, šta odabrat, koju kategoriju.
    imamo visinu, ali nemamo težinu (i nećemo još dugo imat težinu od npr. 18 kg)

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jeste isprobale BC Trianos? (mada mislim da će situacija biti ista)

Nemam pametan savjet.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    istina je, zadnji utor joj je debelo ispod ramena.

ajme na sto sam muka koju uzet, šta odabrat, koju kategoriju.
    imamo visinu, ali nemamo težinu (i nećemo još dugo imat težinu od npr. 18 kg)
    a koliko je teška? pitam zato jer grupa II/III ide od 15 kg. tako da ako imate preko 15 kg a visinom ste izašli iz grupe I, nema vam druge nego preći u grupu II/III.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    a koliko je teška? pitam zato jer grupa II/III ide od 15 kg. tako da ako imate preko 15 kg a visinom ste izašli iz grupe I, nema vam druge nego preći u grupu II/III.
    kila ima 16.
    znači mi po kilaži imamo fore za grupu I, ali visinom smo prešli tu grupu.

ja sam mislila kupit sjedalicu 9-36kg s integriranim pojasevima, ali su mi sad problem ocjene na testovima koje je Recaro dobila, a dobila je za sigurnost samo zadovoljavajuću ocjenu (po ADAC-u). a L. mi izgleda tako tanašna i mršava da je vežem samo pojasom od auta jer se puno vidi taj manjak od 2 kg (do onih famoznih 18kg).

baš sam u problemu.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a L. mi izgleda tako tanašna i mršava da je vežem samo pojasom od auta jer se puno vidi taj manjak od 2 kg (do onih famoznih 18kg).
    Grupa II je od 15-25kg tako da s aspekta sigurnosti ne bi trebalo biti problema (meni se isto ne sviđa odlazak iz grupe I ali vjerujem da je to ipak više do mene nego do sjedalice).

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

isprobali smo u dućanu ovu sjedalicu i meni je izgledom predivna. ali (naravno da ima taj ali) i ako je netko ima neka mi pomogne.

L. je sad visoka 108 cm, naslona za glavu sam morala podignit na zadnju razinu jer joj je žuljao ramena. i kad je podignut na zadnju razinu njoj od vrha ramena do početka naslona ostaje nekih 3-4 cm.
    ako je sjedalica do 36 kg odnosno do 10-ak godina ona će vrlo brzo narast i popunit tu prazninu od ta 3-4 cm.
    i šta onda?
    kako s ramenima?
    šta s naslonom?

ako netko ima ovu sjedalicu i veće dite neka mi napiše svoje iskustvo i kako rješava problem ramena i naslona za glavu.

jer mi je sjedalica baš ono "napeta" za kupit. a platit 1 800kn za samo godinu dana mi i nije isplativa investicija.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sjedalice u smjeru prema naprijed (ukljucujuci i boostere s naslonom) su prerastene po visini ako je sredina djetetovih uha stigla do vrha naslona sjedalice. Znaci, nemoj gledati ramena i naslon vec usi i naslon.

Takoder, vecina boostera (ako gledas da bi kupila booster) ima naslon koji se moze skinuti, pa kad ga sefica preraste, ti mozes skinut naslon i nastavit je vozit samo u "podguzcu".

Mada, sumnjam da do toga moze doci posto je vecina boostera (i onih s naslonom) dizajnirana za klince do 150 cm visine, a sto je visina kod koje se moze poceti koristiti pojas.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Sjedalice u smjeru prema naprijed (ukljucujuci i boostere s naslonom) su prerastene po visini ako je sredina djetetovih uha stigla do vrha naslona sjedalice. Znaci, nemoj gledati ramena i naslon vec usi i naslon.

Takoder, vecina boostera (ako gledas da bi kupila booster) ima naslon koji se moze skinuti, pa kad ga sefica preraste, ti mozes skinut naslon i nastavit je vozit samo u "podguzcu".
    evo ja opet bila u razgledavanje ove konkretne sjedalice.
    što se tiče glave (kad je naslon podignut u zadnji položaj) tu ima mjesta i neće joj tako skoro ušesa izvirit poviše naslona.
    ali ostaje problem ramena jer kad naraste ona jednostavno neće moć ući u taj dio naslona, a imat će lufta dok ga po ušima ne preraste.
    kod ove sidalice je jedina opcija da joj vrat naraste ko u žirafe i onda ne bi bio problem s ramenima koja joj tuku u rub naslona.

a ja tako zapela za ovu sjedalicu

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja tako zapela za ovu sjedalicu
    ko da sebe gledam!
    toliko sam je željela da sam je skoro naručila iz švice, bez da je vidim u živo, bez da fran sjedne u nju.....ihladili su me testovi a i to što me razočarala kad sam je vidjela.
    nemrem im oprostiti kopču koja i bez opterećenja dobiva "strije", bez obzira što ima šarafić koji omogućuje njenu promjenu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •