Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Ruka u ustima,gladan ili.......

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Ruka u ustima,gladan ili.......

Evo me prvi put,a davno sam ovdje trebala biti.Bebać će 28. imati 4 mjeseca.Od početka se natežemo sa dojenjem,ali poučena greškama sa prvom bebom odlučila sam opstati.I uspjela,ali od početka vučemo adaptirano.Malo,a za mene puuuno jer nikako da izbacimo tih 0-150ml dnevno.Nekad treba,nekad ne..A ruka,NON STOP U USTIMA,cvrči li cvrči,izludjuje me.......Ne mogu da vjerujem da je stalno gladan jer ako neko napreduje onda je to on,za mjesec je dobivao i više od 1kg,sa 3 mjeseca je imao 7250g,sad čekamo kontrolu.Spavalica je,od 22h do 6 ili 7 ujutru spava već duže vremena,jede pa nastavi do 9.Izdajam noću jednom jer je to predugo vremena i to mu dam preko dana kad zatreba.Nije debeli,raste u dužinu,baš raste.Znam da bi i bez te količine adapt sasvim dovoljno napredovao,ali jednostavno nema smirivanja dok to ne dobije.Nema odredjenog razmaka medju obrocima,a po tom cuclanju ruke čini mi se da bi uvijek mogao papati.Trebam li,mogu li uvesti neki red?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bok putnik,

dobro dosla! pretpostavljam da beba ima dovoljno popisanih i pokakanih pelena:http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1890

to sto beba trpa rukice u usta ne mora znacit da je gladna, to je i razvojna faza i trajat ce neko vrijeme.

sto se tice adaptiranog naravno da ga mozes izbacit samo postepeno, ne odjedom citavih 150 ml, izbacivanje ide po 30-40ml svaka 3 dana.

dojis li na zahtjev ili prema rasporedu?
    procitaj:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1481

dojenje ima nutritivnu i nenutritivnu vaznost, evo i tu:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=1661

ne trebas uvoditi nikakv red vec doji na zahtjev, kad god beba trazi i koliko god trazi. mislim da je vas problem jedino ovo adaptirano koje kroz 2 tjedna mozes izbaciti.

sretno i javi nam kako ide.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj maleni stalno ima ruke u ustima, ponekad cijelu ruku!
    isključivo je dojen od 25-tog dana do sada- 4 i pol mjeseca s poteškoćama naravno a odlično napreduje.
    ja mu dam uvijek kad plače odnosno kad traži /naučila sam te neke znakove/ ali ne i kad gricka prstiće jer sam shvatila da to nije glad.... mslim da se tako igra jer veseo je i grohotom se smije kad mu pridjem sa svojim prstima...igram se malo s njim i on zaspi pa poslje doji ...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala na dobrodošlici i podršci.Na zahtjev,na zahtjev,ne bismo mi mogli dočekati ta tri ili četiri sata.Popiškenih pekena imamo i iznad prosjeka,a sa kakanjem malo teže ide,svaki treći,četvrti dan.Valjda zato stalno prducka,smrducka...Sad je počelo i interesiranje za okolni svijet pa svašta odvlači pažnju sa sike i onda to traje i traje..

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

super onda, znaci problem je samo tih 150ml adaptiranog. pokusaj ovako kako sam ti opisala. vjerujem da cete uspjeti!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nekad ga ne trebamo dva,tri dana,pomislim da je gotovo i onda opet .Nikad nije neka ista količina.Našoj pedijtr to nije ništa,njoj dojenje ništa ne znači,sigurna sam u to jer nikada od nje nisam čula riječ podrške,da treba insistirati na dojenju i sl.Malo dobija na težini,panika,daj adaptirano i problem riješen.Užas

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Probaj se što prije riješit adaptiranog mlijeka na način kao što ti je zhabica preporučila
    Moj je maleni isključivo dojen, lijepo napreduje i NE VADI RUČICE IZ USTA i non stop slini (možda će i zubići)
    Stoga, nemoj da te zabrinjavaju ručice, već samo adaptirano koje mi se čini suvišno u tvojoj priči 8)

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Naravno da je adaptirano višak.Na kontroli prije 14 dana 8400g,dakle 4 i po mjeseca,za pjesec i po 1200g.I mislim da smo ga se riješili,već nekoliko dana nam ne treba. :D Ruka u ustima i dalje,naravno.Hvala na podršci!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

:D :D :D

super! bravo!

samo gustajte!

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Super, putnik! :D
    Moja J cucla prstiće ( kažiprst i srednji prst) baš kad je sita, nakon dojenja, za uspavljivanje i za mene je otkriće da postoje djeca koja svo sisanje NE moraju zadovoljiti na sisi. K se doslovno nije skidala s mene.

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ista stvar je i kod nas u zadnje vrijeme... ruka stalno u ustima poslije podoja i prije , ma gotovo stalno.. već si je napravio ožiljke na rukama..

i slini...

10.09. će imati 2 mjeseca...
    kako uopće skužiti jel ga muče zubići?? mislim znam da je rano

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Leni prvotno napisa
    kako uopće skužiti jel ga muče zubići?? mislim znam da je rano
    ne mora bit rano.

neka djeca se vec rode sa zubicima, mislim da nije rano da ga pocnu mucit desni.

ja bi skuzila kad bi mu desni bile natecene i kad bi mu godilo kad ih masiram prstom, onda bi zakljucila da ga to muci jer bi se odma umirio, pa je valjda to bilo - to.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

i mi smo upravo u toj fazi. stalno cucla rukicu, pa si cak zna napravit i male crvene ogrebotine. ima 3 mj btw.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hmm... ja mu na rucice u ustima nudim sisu, nekad hoce, nekad ne. on duda i dudu, pa ako se jako unervozi, a sisu nece, onda dobije dudu, jer ga ti prsti ne zadovolje. ali kad ga drugi vide kako orno gura ruke u usta, odmah pitaju ili cak zakljuce da je gladan. onda ja opet (po tko zna koji put) vadim sisu, i kad dijete nece, onda slijede zakljucci okoline - mozete si misliti kakvi... kakva potpora dojenju...
    inace poceo je sliniti, vec sam ga pitala jel mu to rastu zubi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •