Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Je li neophodna histeroskopija? (blaga pregrada u materici)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Je li neophodna histeroskopija? (blaga pregrada u materici)

Danas sam bila kod druge dr zbog obicnog pregleda nakon 6 inseminacija. Stanje je sljedece:
    7. dan ciklusa endometrij 8, dr smatra da je predebeo za ovaj dan ciklusa
    sumnja na polip koji je vjerovatno proizasao od klomifena jer do sada nije bio, ali nije sigurna pa mi je rekla da dodjem u drugoj polovini ciklusa na ponovni ultrazvuk.
    jos na sve ovo uocila je blago sedlastu matericu i mogucu blagu pregradu, pa savjetuje histeroskopiju.

ostala sma sokirana, jer za sedlastu matericu dr kada je radio IVF rekao da to nije nista i da nema potreb obracati paznju na to.

Sad sam posebno zbunjena i ne znam sta mi je ciniti dalje. Tjesi me to sto smo bar nesto uspjeli rijesiti a to je da MM ima jako dobar spermogram.

izvinjavam se zbog duzine teksta, ali opet sam u ljutom i zacaranom krgu, sta sad? :? :? :? :? :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nema jednostavnog odgovora crno-bijelo. Histeroskopski se vide sve nepravilnosti u maternici u smislu pregrada, UZV ne može to jednoznačno vidjet. Polip - koliko sam ja shvatila, treba gledat na UZV dan kad je endometrij najtanji, a to ti je dan nakon kraja tvog menstrualnog krvarenja, idealno kad je endo oko tipa 4-5 mm, tad se najbolje vidi. Mislim da je paradigma ovakva - ako priodno i lako ostaješ trudna, pregrada se ne miče (žene rađaju s pregradama), ako si već dugo (godinama) u režimu liječenja neplodnosti, a ne uspijeva, onda se kreće s pretragama a la histeroskopija itd. Sretno u odluci, ev. idi na još koje liječničko MPO mišljenje (ako možeš, tamo gdje će ti radit IVF). Iskreno, ja bih išla, ali ja sam ja - laka na obaraču za operiravanja, i ne volim prirodne i spore metode, ali to ne mora značit da je to za tebe ispravan put nikako.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, i mislim da ti sedlasta nije prepreka. Na pitanje je li neophodno - vjerojatno je odgovor nije, a i to će ti se razlikovat od doktora do doktora - neki bi rađe ajmo dijagnostička histero pa da mi tu vidimo što je na stvari, drugi bi rađe ajmo mi još malo pokušavat pa ako idućih par pokušaja ne bude išlo, uvijek ima vremena. A je li optimalno i što je veći rizik - nastavljat s hormonalnom terapijom (koja je isto zdrav. rizik) ili ići na operaciju - to ti samo neki MPO kužer može reći, a i ti sama moraš stavit na vagu koliko si u postupcima i sl.. Ovisi ti i to čemu si ti sklona, je li bi se operiravala ili ne. U ZG-u (privatno) možeš napravit histeroskopiju i ambulantno, bez opće anestezije, cijena nije prevelika, oporavak brz... Porazgovaraj još s kojim MPO stručnjakom (u ZG-u) i vidi što će ti reći. Ti si i mlada, s te strane nema žurbe.... Eto, nabacila sam ti par misli koje bi trebala promislit pri odlučivanju što sljedeće - postupak ili operacija. Odgovor ti je rijetko kad u MPO-u crno-bijelo, uglavnom su to neki spiralni začarani krugovi koje moraš presjeć' ti, nakon što se iskonzultiraš .

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

lanaaa ja bih ipak probala s mišljenjem i nekog drugog dr-a jer ako više stvari upućuje na to da zahvata ne treba biti nema potrebe organizam bespotrebno izlagati takvom zahvatu. Meni je endometrij 7-mi dan oko 7,3 mm tako da mi se u tom smislu ne čini da bi trebalo biti problema, no ciklus mi se skratio što kod tebe ne mora biti...
    Sretno~~~~~

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala vam na savjetima i na razlicitim opcijama, malo sam se smirila i razmislicu nakon ponovnih pregleda i uputa. Koliko vidim kao sto Ina kaze u ovom problemu sve je moguce i u isto vrijeme nije moguce, kako koga sta strefi. Nije meni problem ici na tu operaciju, ali da znam da ima smisla. Sobzirom da planiramo malo i prirodno pokusavati ovo ce mi opet produziti sve, ali sta se moze uradicu ono sto treba (jos ne znam sta, ali uskoro cu znati) pa nek bude sta ce biti.

hvala vam cure, a Ina draga ti bi i ljekarima trebala biti strucni saradnik jer si konkretnija od bilo kojeg ljekara. Vec sam s enavikla na to sto god mi kazu, a ja imam u podsvijesti ''Ina ce to meni sigurno pojasniti'' i naravno i druge cure ovdje koje imaju i informacije i volju da pomognu jedna drugoj.

hvala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lanaaa prvotno napisa
    , a Ina draga ti bi i ljekarima trebala biti strucni saradnik jer si konkretnija od bilo kojeg ljekara. Vec sam s enavikla na to sto god mi kazu, a ja imam u podsvijesti ''Ina ce to meni sigurno pojasniti''
    Hej, ženo, nemoj tako - baš zato što ja "ne znam koliko ne znam" lako pucam s konkretnim savjetima, internet je internet, brzina nije uvijek vrlina, ja sam ti površni savjetodavac u nisko-brišućem letu. Ja ti samo dajem svoj ugao - jedne žene koja je nešto prošla, nije baš puno toga proučavala, razumije samo djelić, logistiku je donekle svladala, ali je laka na tipkovnici i voli na brzaka nekome, misli pomoći, u stvarnosti, često i otvorit nova pitanja :love. Sve do kraja moraš svog doktora ispitat, koliko ide i koliko shvatiš u toj seansi, pa onda ima sljedeća i tako dalje - do cilja !

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma znam Ina, strucnjaci su strucnjaci, ali ponekad ostanu otvorena pitanja jer s ecovjek prosto izgubi kod njih, pa kad dodjem kuci svasta bih nesto pitala a ti si tad najbrza i najbliza, a to ako nista pozitivno djeluje na psihu.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ja sam na svoju incijativu išla na lpsc i histero prije ICSI :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

laky, koliko kosta histeroskopija? Zaboravila sam pitati jer sam malo bila iznenadjena

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

gdje?
    Ja sam radila u bolnici oboje i nista nisam plaćala još mi je dr.donio veliku Milka čokoladu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja mislila da si radila privatno pa da znam samo orjentaciono?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja bih to morala odraditi privatno jer ne znam samo kako bi objasnila doktorima u bolnici da mi je to potrebno kad od njih jedva dobijem uputnicu za vadjenje bete. Ludnica

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imaš PP s privatnim opcijama u RH i cijenama okvirno.

dim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Samo da se nadovežem, ako ćeš se odlučiti otići privatno na histeroskopiju, tada ne moraš nužno obaviti onu operativnu histeroskopiju. Naime ja sam najprije išla na tzv. dijagnostičku histeroskopiju, prilikom koje je dok. sve pregledao i tek tada odlučio da li će uopće trebati napraviti onu operativnu. Ja bih ti preporučila da napraviš najprije dijag. his., em češ životopisno vidjeti svoju unutrašnjost i sama ćeš se moći uvjeriti u postojanje ili nepostojanje problema, a dr. kod kojeg češ ići dat će ti svoje mišljenje. Znam da je to svojevrsni dvostruki trošak (potrebno je zakazati dva termina i dvaput platiti) ali govorim ti iz vlastitog iskustva, ja sam pola problema riješila hormonskom terapijom koju mi je prepisao nakon dijag. histeroskopije. Sretno!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i to nije losa ideja, i ja sam to vec skontala kadsam citajuci naisla da je to ujedno i metoda i operativni zahvat. Hvala

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam obavila dijagnostičku histeroskopiju u Petrovoj, kojom se također potvrdila sumnja doktorice da imam sedlastu maternicu. Međutim, rekla je kako ta blaga nepravilnost nema veze s mojim problemima (2 spontana pobačaja) i ne utječe na začeće niti na ishod trudnoće. Iako sam bila vrlo skeptična prema tome i tada jako ljuta na doktoricu što odmah nije uklonila septum, već nakon 3 mjeseca od zahvata sam ostala trudna i uspješno iznijela trudnoću (rodila tjedan dana prije termina). Jedino sam morala strogo mirovati, al` to je više bilo zbog ostalih mojih problema, nego zbog sedlaste maternice.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo ti dolje na Prije začeća slične teme, škicni malo:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=54183

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam ostala trudna 2 mjeseca nakon histero i laparo pa u svakom slučaju mislim da to nije loše napraviti

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja 3 nakon te kombinacije, ali ko zna što se sve poklopilo.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam rodila zdravog sina,a da sam imala pregradicu u maternici,za koju sam saznala tek nakon prvog pregleda nakon poroda (kad sam promijenila ginekologa,bila je začuđena da mi to nitko prije nije rekao). Ona mi je rekla,znate, imate pregradicu u maternici koju bi bilo dobro odstraniti ako vam je uzrokovala probleme u trudnoći,a vjerovatno i je,jer sam krvarila do dvadesetog tjedna i pila dabrostone,četiri puta slana za bolnicu pod dijagnozom "početak pobačaja",da bih u 18-om tjednu dobila jake trudove i hitna je došla kuć po mene,jer se nisam mogla pomaknuti i odvezla u bolnicu. Trudovi su sami stali od sebe nakon pola sata i bila sam u bolnici još 7 dana na promatranju,ali sam cijelu trudnoću imala užasne bolove i bojala sam se do samoga kraja,dok nisam ušla u 38 tjedan. Hvala Bogu Lovro se rodio živ i zdrav !

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Imaš PP s privatnim opcijama u RH i cijenama okvirno.
    Ina, znam da je ovaj post bio jako davno ali bi te zamolila PP s privatnim polilnikama i cijenama... Trebala bi se riješiti jednog polipa a ne želim to raditi u bolnici ako postoji prihvatljiva alternativa (i po cijeni i po postupku)... jako puno čitam o office histero u poliklinici vili ali nitko ništa konkretno ne piše... zvat ću ih direktno ali bilo bi super znati i za neke druge opcije... Hvala puno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •