moje je decko takodjer jos od rodjenja osjetljivije i suse koze. imao je cak gadan osip kao borova koza na citavom licu a redovno kada se uznoji dobije crvene tockice po ledjima. ja po savjetu ped koristim mustela kupku i kremu za tijelo, mada su skupe dugo traju, al najbolja stvar za osjetljivu i suhu kozu je mastkoja se zove hydroderm kosta oko 20 tak kuna i ja je koristim cim viodim znake perutanja ili jaceg osipa po licu, zahvaljujuci njoj ta koza nalik smirgl papir se povukla u roku sat vremena a mucili smo se danima s bepantenom, ivinom masti i sl.
Dakle, hydroderm uvijek imam u kuci za prvo saniranje, a svakodnevno mustela (ili a-derm - kazu druge mame da je super). Sto se guze tice **** ti je bezveze, moj je imao strasan ojed po dolasku iz bolnice, upaljena guza skroz i prognoze da ce imati teze oblike dermatitisa. zena u jednoj privatnoj ljekarni mi je za 40 tak kuna smuckala kremu na bazi badema i cinka i osip nestao u roku dva dana, a kad mu se pojave te tockice od znojenja ili izritiranosti samo mu stavim mrvicu te kreme na te dijelove i vec sutra cista koza.