Stranica 11 od 13 PrviPrvi ... 910111213 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 624

Tema: razgovor sa juul-om

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    joj, joj,... koja filozofija!! sunce mu kalajsano!!
    Što ide dalje, sve se više čini da je nama Juulovo VKD dobro došlo za mlaćenje prazne slame po topicima poput ovog.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pogrešno sam citirala...

to je moja vaza, to je moja soba .. moje pravo odluke
    je meni u istoj ravni kao: dok si pod mojim krovom bit će onako kako ja kažem.

samo naravno lijepše upakirano. al svodi se na isto.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Što ide dalje, sve se više čini da je nama Juulovo VKD dobro došlo za mlaćenje prazne slame po topicima poput ovog.
    nije,meni se baš sviđa ovaj izraz sunce mu kalajsano
    moram ga umemorirati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

McGrubi, ne znam za tebe, ali zadnje sto zelim je da moja djeca misle ili osjecaju da ono sto je nase nije i njihovo. Probaj zamisliti da si malo dijete i da ti mater izgovori takvu jednu recenicu. Ja sam je od mojih znala povremeno cuti, doduse malo preoblikovanu. Pa nisam mogla docekati punoljetnost da se pokupim.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

postoji i zajedničko vlasništvo i vlastito,

svaka činjenica može biti zloupotrebljena

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma ja mislim da MGrubi nije mislila doslovno,nego više kao princip da se moraju naučiti da se radom i trudom u životu nešto može postići

pa naravno da je ono što je naše i ostavština naše djece...ja sam to u svemu ovome podrazumijevala....od mene mogu očekivati ljubav,podršku ,pomoć u mojim granicama koliko ću moći,al da ću im moći graditi kuće trokatnice,neću.nit bi htjela.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Grubi, mene iskreno zanima hoćeš li toliko analizirati (i utjerivati) i nadalje, kako dijete bude bivalo starije. :/
    Ja to ne mogu povezati ama baš ni s čim osim viškom vremena upravo za to.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nije
    jedno je činjenica, drugo je zloupotreba činjenice da se postigne cilj: poslušnost bez prava na odlučivanje

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    ma ja mislim da MGrubi nije mislila doslovno,nego više kao princip da se moraju naučiti da se radom i trudom u životu nešto može postići

pa naravno da je ono što je naše i ostavština naše djece...ja sam to u svemu ovome podrazumijevala....od mene mogu očekivati ljubav,podršku ,pomoć u mojim granicama koliko ću moći,al da ću im moći graditi kuće trokatnice,neću.nit bi htjela.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Grubi, mene iskreno zanima hoćeš li toliko analizirati (i utjerivati) i nadalje, kako dijete bude bivalo starije. :/
    Ja to ne mogu povezati ama baš ni s čim osim viškom vremena upravo za to.
    sad "vježbam"

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zorana - ja sam se zgrozila na riječi Cosbija, ali onda kada sam razmislila...ja sam odgajana u smislu da je ovo sve naše, i mama će to podijeliti između nas dvije, i ja očekujem stan da mi se da.
    Ti imaš drugo iskustvo i drugačije na to vidiš.

Mislim da je bit ova: dijete ima stvoje stvari i može sa njima raditi šta hoće i kako hoće - to mi je ok.
    A isto tako, roditelj ima svoje stvari za koje ne da djetetu da ih uništava i ponaša se prema njima kako želi.
    Mislim da se nimalo ne misli na čašu koju dijete razbije jer je nosilo od kuhinje do stola, pa mu iskliznulo iz ruku.

Meni je forum i JJ super, jer mogu razmišljati o sebi i svom ponašanju prema drugima i korigirati ga.
    Isto tako, sada nemam djecu, ali sam jako puno griješila prema svojoj nećakinji koristeći time-out metodu, nerazumijevajući njene potrebe, nježnosti, bile su mi važne stvari, pa čak sam je i tukla, jer je meni to bilo normalno i neophodno u odgoju djeteta.
    Čak je moj stav bio jako krut, tj. ja sam zračila strogošću itd, jer je to bolje za dijete.... JJ i forum su mi otkriće

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima kod nas ona stara dobra: nije govance nego se pas pokakio.
    Hoces reci da se onom Cosbyjevom recenicom ne koristi u svrhu kontroliranja ponasanja djeteta?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma tko će se zgrozit na starog Cosbyija....to je tipični njegov humor

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    koji o kaznama?
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=65526

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne bih rekla da je McGrubi tako to shvatila.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nije
    jedno je činjenica, drugo je zloupotreba činjenice da se postigne cilj: poslušnost bez prava na odlučivanje
    što naravno dijete od 2,5 godine savršeno kuži.

ronin, ne mislim da je to htjela reći s rečenicom: moja vaza - moja odluka.

Mislim da se nimalo ne misli na čašu koju dijete razbije jer je nosilo od kuhinje do stola, pa mu iskliznulo iz ruku.
    ma naravno, al se time misli da je sve u ovoj kući roditeljovo, jal čaša, jal tepih, jal krov ispod kojeg spavaju. i to što je roditeljevo - oni odlučuju o tome. jednog dana će sve to pripasti potomci, u tome nema sumnje, u višoj ili manjoj mjeri. al dok je njihovo oni odlučuju. ergo, dok si pod mojim krovom...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

umjesto da odgajamo dijete po juulu, mi filozofiramo što je gospon htio reći, pa čini mi se da na ovom forumu ima više topica na temu interpretacije njegove knjige VKD nego što ima hadisa za kur'an!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i.

ronin, ne mislim da je to htjela reći s rečenicom: moja vaza - moja odluka.
    Ja mislila na onu Cosbijevu ,na to sam se referirala

Što se tiče ove rečenice Dok si pod mojim krovom.....totalno mi je odbojna i prilično sam sigurna da je nikad neću izreći.No istovremeno,htjela bih da to i poštuju.Licemjerno,a?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma naravno, al se time misli da je sve u ovoj kući roditeljovo, jal čaša, jal tepih, jal krov ispod kojeg spavaju. i to što je roditeljevo - oni odlučuju o tome. jednog dana će sve to pripasti potomci, u tome nema sumnje, u višoj ili manjoj mjeri. al dok je njihovo oni odlučuju. ergo, dok si pod mojim krovom...
    nije..igracke su djetetove. s njima nek radi sta zeli. i nosi posljedice

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    Ne, ako misli igračkom razbit moju vazu...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dok si pod mojim krovom frazu necu nikad zreci jer mi na usi izlaz.
    nadam se da cu u startu uspjeti u tome da se uopce ni ne dovedem u tu situaciju....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ako smijem primijetiti

jedno je da djeca znaju da su stan i inventar vlasništvo roditelja - mislim da nema djeteta koje to ne kuži

a sasvim drugo ako im se to stalno nabija na nos (i meni je dr Huxtable išao strašno na živce s tim)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    Ne, ako misli igračkom razbit moju vazu...
    slim da nije poanta u MOJOJ vazi vec u cijenjenju nekih stvari.
    a samim time i cijenjenju drugih i njhovog truda i rada.

naravno, ovo je dvosmjerno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

također, dr Huxtable mora da je fulao u razvoju osobne odgovornosti svoje djece čim je morao toliko puta reći: ja sam bogat, a ne ti, zaradi pa troši...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Što se tiče ove rečenice Dok si pod mojim krovom.....totalno mi je odbojna i prilično sam sigurna da je nikad neću izreći.
    Nemoj biti. Možda nećeš izricati maloj bebi, predškolcu ili školarcu ... ali raspojasanom srednjoškolcu lako moguće da hoćeš. Ne prijeteći kako zvuči, ali recimo nekako ovako: "OK, slažem se da ti to neodgovara/smeta/želiš drugačije, ali dok se ne osamostališ to jednostavno nije moguće.

A to ti je samo malo uljepsana verzija.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mene smeta sto se prica kako djeca savrseno znaju manipulrati s nama.

a mi kao to isto ne cinimo s njima.

"ajde, pojedi tu blitvu pa idemo u park", "ajde, pokupi svoje igracke pa cemo tek onda gledati crtic", "ajde ovo ajde ono"....

od kud mi sad ovo....
    juce smo bili na roditeljskom za vrtic i receno nam je kako se ne smjemo skradati vec se pozdraviti s djetetom pa tek onda otci. ofkors. no opet, ne smijemo pasti na spiku poput ja placem, daj mi jos jednu pusu, pa jos jednu pusu, pa jos sto i tako u nedogled. vec reci i otici.
    ok, kod nekih to pali.
    ali ja sam primjetila kod svoje da se u pravilu moze s njom dogovoriti.
    mozda ce fakat odbjati nesto uciniti. vrstat ce, bacati se, lupati.....i odbijati. sto cu ja vise tada navaljivati, prijetit, forsirati, ona ce vise odbijati.
    no ako ju pustim da isprotestira (ako se nema vremena, preknem protest njeznim zagrljajem i preusmjeravanjem paznje), popricam s njom, zagrlim ju i ponovo zamolim isto, ucinit ce to.

zasto se to smatra manipulacijom? zbog cega je pozeljno sasjeci u korjenu?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

no ako ju pustim da isprotestira (ako se nema vremena, preknem protest njeznim zagrljajem i preusmjeravanjem paznje), popricam s njom, zagrlim ju i ponovo zamolim isto, ucinit ce to.

Hmmm... u situaciji zvanoj "vrtić" jednostavno nisam sigurna. Da, nešto drugo, ali vrtić (bar iz početka) može u nedogled.
    Nakon dvije vrtićke godine moja je opet počela s dugim opraštanjem, ali tada nisam odlazila iz vrtića dok se ona sama nije osjetila spremnom otići s tetom. No, mislim da to nije isto. U početku svi imaju isti problem adaptacije, kasnije su to individualni problemi i ne smije ih se zanemariti. Što ne znači sa se ovo na početku smije... kužite me.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Slažem se da nije manipulacija već tuga zbog opraštanja s roditeljem.
    A ovo s korijenom ... - gore sam nešto pisala na tu temu, adaptacija u vrtiću je jednostavno dvosjekli mač.
    Želim vam da vam zbilja bude po dogovoru!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da, istina je da je vrtic posebna prica, iako sam ja sebi ostavila par mjeseci za njenu prilagodbu
    istina je i to da u roku keks vidim oce li ona nesto dobrovoljno uciniti (odmah ili nakon tantruma) ili nece....poput ciscenja nosa.
    tu fakat idem ko flaster.

ali uopce mi se ne svidja ta postavka i uvrijezeno misljenje da manipuliraju. oni samo idu dokle mogu, bas kao i svi odrasli ljudi. krecu se unutar granica a mi smo ti koji ih pomicemo i onda optuzujemo djecu da s nama manipuliraju.

(AM, di si pisala o adaptaciji? jako me zanima?)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

"OK, slažem se da ti to neodgovara/smeta/želiš drugačije, ali dok se ne osamostališ to jednostavno nije moguće.

Bar ljepše zvuči.Koliko puta nas sama intonacija i naglašavanje riječi u verbalnoj komunikaciji izvuče iz svađe(ili obrnuto)...zašto ne bismo kao roditelji to barem ljepše rekli?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

"OK, slažem se da ti to neodgovara/smeta/želiš drugačije, ali dok se ne osamostališ to jednostavno nije moguće.

Bar ljepše zvuči.Koliko puta nas sama intonacija i naglašavanje riječi u verbalnoj komunikaciji izvuče iz svađe(ili obrnuto)...zašto ne bismo kao roditelji to barem ljepše rekli?
    to jako dobro JJ objasnjava u knjizi reci ne gdje govori o osobnom jeziku i skladu rijeci, tona i gestikulacije u odasiljanju poruka.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

što naravno dijete od 2,5 godine savršeno kuži.
    pa da se ponovim po 100x: objašnjenja rastu skupa sa djetetom

za nju od 2,5 god postoju mamine, tatine i Nerine stvari/igračke/roba/četkica za zube/pasta za zube ... a postoje i nedefinirane stvari (pod , zid, WC školjka ....)

ozbiljnije shvaćanje vlasništva ne očekujem prije 18-20 god

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

AM, di si pisala o adaptaciji? jako me zanima?)
    Ma nigdje, nespretno sam se izrazila.
    Ček, mislim da ipak ima jedan odličan Mendulin topic na tu temu, samo se ne sjećam naziva... ak' šta izroštam...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nije sva manipulacija negativna

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a tad sijedi objasnjavanje zajednickog vlasnistva i suvlasnistva

L. takodjer zna da je nesto njeno, mamino il tatino. ali to je, manje vise, sama pokupila.
    rijetko kad se dovedemo u situaciju- oprez/zabrana, to je mamino/tatino.

cak je poticem da veli da je to i lein auto

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

AM, di si pisala o adaptaciji? jako me zanima?)
    Ma nigdje, nespretno sam se izrazila.
    Ček, mislim da ipak ima jedan odličan Mendulin topic na tu temu, samo se ne sjećam naziva... ak' šta izroštam...
    mislila sam da mislis na post iznad, ali rekoh, daj jos ak ima
    sam da pretraznik proradi pa cu ga naci

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nije sva manipulacija negativna
    Poznavajući tebe kladila bih se da ćeš reći da je manipulacija - manipulacija. To samo za mene i Emsu postoje dvije vrste manipulacije.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jel bi pozitivna bila poticanje?

sori, ne pada m na pamet koja bi to bila pozitivna..-..

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Oprostite što upadam ali:
    Citiraj Maja prvotno napisa
    Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Što se nježnosti tiče ja tu imam recimo problem da bih se jako često željela maziti samo s Janom, ali Nola to nikad ne dopušta, gotovo uvijek se uvali i to još s pričom da "se s njom NITKO NIKAD ne mazi". Kako se valda 70% vremena, totalno neravnopravno, mazim s njom, to je bezočna laž i ljuti me. I u toj ljutnji se onda baš nikada ne mogu pošteno njemu posvetiti jer ona se ili plače ili se naduri i pokvari nam
    Osim što osjećam tu ravnotežu u njenu korist, nemam neku potrebu "ravnopravno" ih grliti.

I to je isto problem...
    Mislim da bi tu tvoje hendlanje bilo presudno i da bi trebala ljutnju suzbiti - e sada, kako i šta? Pojma nemam! Jer na kraju nikome gore navedena situacija ne odogovara i završi da ste svi kiseli...
    Je, ali iskreno, sve se manje zamaram dugoročnim planiranjem strategija za ovakve situacije
    Nešto će se već srediti...
    moram vam prenijeti riječi moje carice Maje, nema tu puno filozofije. A Juulovskija sumnjam da može biti.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oprostite što upadam ali:
    Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Što se nježnosti tiče ja tu imam recimo problem da bih se jako često željela maziti samo s Janom, ali Nola to nikad ne dopušta, gotovo uvijek se uvali i to još s pričom da "se s njom NITKO NIKAD ne mazi". Kako se valda 70% vremena, totalno neravnopravno, mazim s njom, to je bezočna laž i ljuti me. I u toj ljutnji se onda baš nikada ne mogu pošteno njemu posvetiti jer ona se ili plače ili se naduri i pokvari nam
    Osim što osjećam tu ravnotežu u njenu korist, nemam neku potrebu "ravnopravno" ih grliti.

I to je isto problem...
    Mislim da bi tu tvoje hendlanje bilo presudno i da bi trebala ljutnju suzbiti - e sada, kako i šta? Pojma nemam! Jer na kraju nikome gore navedena situacija ne odogovara i završi da ste svi kiseli...
    Je, ali iskreno, sve se manje zamaram dugoročnim planiranjem strategija za ovakve situacije
    Nešto će se već srediti...
    moram vam prenijeti riječi moje carice Maje, nema tu puno filozofije. A Juulovskija sumnjam da može biti.
    jooooooooooooooooooooooj
    ima mjesta poboljšanjima, ali hvala ti, dirnula si me

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a tad sijedi objasnjavanje zajednickog vlasnistva i suvlasnistva

L. takodjer zna da je nesto njeno, mamino il tatino. ali to je, manje vise, sama pokupila.
    rijetko kad se dovedemo u situaciju- oprez/zabrana, to je mamino/tatino.

cak je poticem da veli da je to i lein auto
    sa 21.g. dobiti će Elaborat etažiranja, ako treba 8)

gle, jasno naglašavanje To je moje! koristim kad mi uzme nešto moje i kreće u uništavačko-istraživački pohod (npr. sjenilo za oči) a blaže verzije nisu upalile
    dakako kad vidim da istražuje nešto krhko, objasnim joj, zadovoljim bar dio znatiželje ... zamolim da mi vrati krhku stvar , jer je moja
    obično pali

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne tako
    pitaj se kad je manipulacija negativna

po meni kad ima negativan cilj: nekome nanijeti zlo

gdje bi strpali umiljatu zamolbu?
    kad sugovorniku ne možemo jasno objasniti razlog imamo dvije opcije: zapovijed ili manipulacija

evo ti jedan primjer manipulacije:
    - bili smo u parku, sinoć
    - nije htjela doma , kliza, kliza, kliza
    - rekla samo joj još 2x i mi želimo ići doma jer smo ja i tata umorni i gladni i hoćemo ići kući
    pristala, nakon 5 min

mi nismo bili umorni nego nam je dosadilo

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ronin, to što je moja šmizla već sad vlasnica krova , ne znači da se tako može i ponašati. koji sam ja tek licemjer, al... zabole me.

a za ostalo potpisujem AM

- rekla samo joj još 2x i mi želimo ići doma jer smo ja i tata umorni i gladni i hoćemo ići kući
    pristala, nakon 5 min

to je laž, dušo moja, nije manipulacija. (tepaš si k'o hebrang) i u čemu je problem reći: NAMA JE DOSADNO!! ja to svojoj stalno govorim i gle, dijete sasvim normalno... barem za sada

ti se uvijek izvijaš u svojoj komunikaciji s njom, tebi umjesto jedne konkretne rečenice treba 20-tak da "udobrovoljiš" svoj pomladak. meni je fascinantno tebe čitati, al brate moj, i zamorno.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Takodjer, meni je samo citati o tome previse, ne mogu zamisliti da se tako odvijaju razgovori izmedju mene i malise. Svaka cast, MGrubi, ako to tebi ide prirodno, meni bi neko morao pisati tekst i ja ga uciti napamet, koliko mi je to strano.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne tako
    pitaj se kad je manipulacija negativna

po meni kad ima negativan cilj: nekome nanijeti zlo

gdje bi strpali umiljatu zamolbu?
    kad sugovorniku ne možemo jasno objasniti razlog imamo dvije opcije: zapovijed ili manipulacija

evo ti jedan primjer manipulacije:
    - bili smo u parku, sinoć
    - nije htjela doma , kliza, kliza, kliza
    pristala, nakon 5 min

o ja to ne vidim tako...manpulacija je kad navodis svjesno ili nesvjesno da netko ucini nesto svjesno ili nesvjesno protiv svoje volje. nesto sto prvobitno ne zeli.
    razlicito od uvjeravanja.
    jer ovo je bas navodjenje. sa jednim osnovnim ciljem da se ucin nesto sto ja hocu zelim.

meni je to uvijek u negativnom kontekstu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i da....ja joj velim idemo doma.
    ak joj objasnjavam zasto velim joj zasto...jer je vrijeme za nesto drugo sto imam u planu ili mi se jednostavno ide.
    i velim idem.
    i pitam ju jel ide i ona jer ja odoh.
    uvijek dodje.

moje je ocu li joj udovoljiti i dati extra 5 minuta.

poceo je strah od odvajanja

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

o ja to ne vidim tako...manpulacija je kad navodis svjesno ili nesvjesno da netko ucini nesto svjesno ili nesvjesno protiv svoje volje. nesto sto prvobitno ne zeli.
    razlicito od uvjeravanja.
    jer ovo je bas navodjenje. sa jednim osnovnim ciljem da se ucin nesto sto ja hocu zelim.

meni je to uvijek u negativnom kontekstu.
    leonisa, jesi ga precizirala
    Slažem se s tobom. Meni je manipulacija isto nešto negativno.
    Pa radije reći što ti je na duši nego se izmotavat. Kud puklo da puklo
    Da budem u duhu topika: meni je to totalno juulovski. Ja stvarno bez grižnje savjesti znam reći da mi se neda čitati priča. Ne sad da nemam naočale i sl. već da mi se baš neda.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ja sam pocela bez griznje korstiti nedamise

no opet uspije posjest me na balkon da gledam kako bere bosiljak i prevozi ga u kolicma 2m lijevo pa 2m desno...bez obzira sto velim da mi se neda. obicno ide- mama sjedi tu. neda mi se. dolazi i prima me za ruku, mama sjedi tu. gegam se, L. neda mi se, ocu sad to i to. vuce me na balkon, mama sjedi tu. odlazim na balkon, ali L. fakat mi se neda. posjeda me na stolicu, mama sjedi tu. sjedam ok L. malo cu tu sjedit pa idem nazad.
    ne to nije manipulacija to je moja nemogucnost reci u datoj situaciji ne, necu i gotovo

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moram se sloziti s kolegicom Leonisom po pitanju manipulacije

Manipulacija je tocno to - ne govorenje iskreno sto hocemo, nego to pokusavamo dobiti na prikriveni nacin (moze biti i: ajme sto sam zedna )

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

otisle smo u filozofiju, metafiziku, seciranje i dlakocijepanje...
    s obzirom da JJ napominje da dobri rod. rade dnevno oko 60-tak gresaka mislim da ovo vaganje svake rijeci moze zapravo otici bas u jednu gresku jer izgubimo bit sebe, spontanost i kontakt ovdje i sada - zar ne?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •