Stranica 13 od 13 PrviPrvi ... 3111213
Pokazuje rezultate 601 do 624 od 624

Tema: razgovor sa juul-om

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    ali svejedno mislim da bih ja instiktivno puno vise hodala po uhodanim (losim) obrascima
    Nekako mislim da se zbog ovoga razilazimo.
    Kada ja kažem instinktivno (a pod tim podrazumijevam unutarnji glas koji mi kazuje radim li dobro) mislim da me taj osjećaj štiti da ne pogriješim.

Kada razmišljam o obrascima (mojim, naučenim) mislim da ih radim automatizmom, impulsivno, ne instinktivno.

Nakon rođenja male, moji majčinski instinkti su bili toliko izoštreni, da sam ih ja osjećala kao oštricu noža za svakog tko drugačije misli. Vjerujem da sam upravo svjesno odbacujući obrasce izoštrila instinkt. To sam radila "na slijepo" jer nisam imala ni Rodu ni Juula, a da sam kojim slučajem imala priliku prije rođenja djece znati toliko koliko sada znam i znati gdje točno potražiti informacije koje sada imam, vjerojatno se ne bih u tolikoj mjeri oslanjala i na instinkt, već samo na srce i razum.

Kad pišem o tom famoznom instinktu, njega sam uzgajala dok je beba bila mala, do godine i pol, npr.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    ali svejedno mislim da bih ja instiktivno puno vise hodala po uhodanim (losim) obrascima
    Nekako mislim da se zbog ovoga razilazimo.
    Kada ja kažem instinktivno (a pod tim podrazumijevam unutarnji glas koji mi kazuje radim li dobro) mislim da me taj osjećaj štiti da ne pogriješim.

Kada razmišljam o obrascima (mojim, naučenim) mislim da ih radim automatizmom, impulsivno, ne instinktivno.

Nakon rođenja male, moji majčinski instinkti su bili toliko izoštreni, da sam ih ja osjećala kao oštricu noža za svakog tko drugačije misli. Vjerujem da sam upravo svjesno odbacujući obrasce izoštrila instinkt. To sam radila "na slijepo" jer nisam imala ni Rodu ni Juula, a da sam kojim slučajem imala priliku prije rođenja djece znati toliko koliko sada znam i znati gdje točno potražiti informacije koje sada imam, vjerojatno se ne bih u tolikoj mjeri oslanjala i na instinkt, već samo na srce i razum.

Kad pišem o tom famoznom instinktu, njega sam uzgajala dok je beba bila mala, do godine i pol, npr.
    Identično ovako s tim što je meni sve ono što sam čitala u raznim literaturama, pa i ovdje na forumu, pomalo ubijao taj instinkt i nekako me baco i činio nesigurnom, a ta nesigurnost me činila nervoznom i tu sam bila upala u neki začarani krug koji srećom nije dugo trajao, pa sam se ubrzo vratila tom svom prvotnom instinktu i ponovno sam ja postala ja.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

potpis na yayu.

koliko god se neke metode odgoja iz knjiga čine fantastičnim i razumnim i čovjeka pokolebaju u svojim dosadašnjim razmišljanjima, i ja sam se odmakla, tj. vratila ponovo onom mom instinktu. koji je neminovno povezan s mojim odgojem kao dijete (što sam voljela a što ne) i s mojim iskustvom kao majka (što je realno očekivati, što ne, a što sam tek tu imala amplituda i švrljanja i razmimoilaženja sama sa sobom), i naravno sada samo još dodatno malo začinjen /stručnim/ znanjem osoba poput juula.

mene literatura nije promjenila u odgoju, samo usavršila.

bemti, što sam faca! 8)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    pomalo ubijao taj instinkt i nekako me baco i činio nesigurnom, a ta nesigurnost me činila nervoznom i tu sam bila upala u neki začarani krug koji srećom nije dugo trajao, pa sam se ubrzo vratila tom svom prvotnom instinktu i ponovno sam ja postala ja.
    Sad da ti vratim potpis.
    Makar ću uvijek rado čuti što drugi ima za reći i ponekad postupiti tako, potpuno "preobraćenje" ma čijim imenom bilo potpisano za mene bi značilo usvajanje neprirođenih mi obrazaca u kojima bih se ubrzo pogubila.

Evo i Emsa se lijepo odrazila:"Mene literatura nije promjenila u odgoju, samo usavršila."

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    bemti, što sam faca! 8)
    i ja dok me Sonja ne dovede u situaciju da ju katapultiram.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Evo i Emsa se lijepo odrazila:"Mene literatura nije promjenila u odgoju, samo usavršila."
    MC za precjednicu!

Ovako i ja smatram.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Potpisujem Anchi 76 - mene bi obrazci pregazili...
    I potpisujem i yayu i leonisu vezano za JJ i zašto neko pročita tu knjigu.

Meni je knjiga otvorila oči, otvorila je jedna vrata u meni i sada djecu i LJUDE OKO sebe vidim drugačijim očima. MM je oduvijek bio Juulovski prema ljudima...ja nisam, ja sam volila da mijenjam ljude, a pričala kako ih prihvaćam...

Otkako sam pročitala VKD (joj, slomila sam se dok sam skontala šta znači kratica ) djeca pogotovo, su mi neka druga bića... koju znam čak i drugačije voljeti...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zaboravih reći - da li se osoba ponaša 100% Juulovski? Pa nije ni bitno to, bitno je da razmišlja o svojim postupcima i stavlja se u cipele djeteta, a ne onako kako su mene učili, tj. kako sam ja vidjela da dijete vidi...

Za jako puno djece roditelji kažu kako manipuliraju njima, ja to ne vidim...
    Evo jedan kretenski primjer:
    Djeca u jednoj fazi vole JAKO bacati predmete, pa mater digne 203943084X, pa dijete taj predmet isto toliko x baci i mama popizdi, jer dijete ga zajebava... eh, dok jedan dan nisam gledala dokumentarac koji prati razvoj djeteta gdje su rekli da je to normalna faza razvoja i da je djetetu to fascinantno i da to ne radi da bi mater zajebavalo.
    A što je meni trebala neka takva emisija? Pa zato što ja bez razmišljanja sam smatrala da dijete zajebava, je li?

I još... radili su istraživanje pa znate kako malo dijete fula čašu kada naljeva sok, kako mu nešto želi staviti na stol, gleda u stol, a stavi to PORED stola...pa to je zato što mozak i oči baš nisu usklađene.
    I tako su onda roditeljima stavili naočale koje prikazuju viđenje njihove djece. Sok im je trebalo da nauče da naspu....brat bratu ... nekoliko ili dana ili sedmica, pa vi vidite...
    E ja to nisam znala.... pa kada bih vidjela neko dijete da "prosipa" sok, mislila bih da se ne trudi dovoljno...

Sada znam da dijetetu treba jednostavno da prođe neki svoj razvojni put, tj. mozak da se malo ušteli.

I meni za sve to trebaju knjige, dok. emisije, jer ja jednostavno NE KONTAM i ne osjećam...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kužim Maslačkica.
    I mene je osvjestila rečenica da mala beba ne plače jer je razmažena i "naučena" na ruke pa je treba od toga "odbiti", već želi majčinu blizinu jer se tako osjeća sigurnom. Kako jednostavno , je li?

Takva znanja su samo dodatno bogatstvo koje doprinosi odgojnim roditeljskim metodama i koje metode uvijek imaju prostora za modificiranje.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    nisam uvrijeđena
    MGrubi, ostala sam ti dužna odgovor, iako je u međuvremenu napisano dosta toga, zapravo, manje-više ono što se i meni motalo po glavi.

Drago mi je da nisi uvrijeđena.

nije juulovski, ok
    Evo, baš se o ovome pisalo - meni uopće nije bitno je li nešto juulovski ili nije. Ne želim potcjenjivati njegov opus (tim više što dobar dio ni nisam pročitala), no on je samo jedan iz mora autora koji pišu o odgoju. Da si se registrirala na Rodu koju godinu ranije, vidjela bi da je dr. Sears bio toliko voljen da je čak imao svoj podforum, a sad je, eto, skoro posve out, više ga se ni ne spominje. Hoću reći, od svih tih autora koji danas pišu dobro je pokupiti ono što nam odgovara, ali istovremeno i dovoljno vjerovati sebi da neke stvari radiš po svome, iako ne odgovaraju njihovoj filozofiji. (Ja, recimo, imam svoju hit autoricu koju sam otkrila prošlog ljeta i s kojom se u 90% stvari slažem; za neke stvari mi je dobro došla, no neke ću i dalje raditi po svome - no, nagnala me da o svemu razmislim i da donesem promišljene odluke. Kužiš me?)

ne smatraš to dobrim izlazom: ok
    jel može razlog?
    Napisala sam ti - ja sam uvijek za iskrenost, znači, za davanje pravog razloga djetetu, ali izgovorenog na način koji je prikladan određenoj dobi. U konkretnoj situaciji (i mi smo je imali) to bi bilo "opasno je voziti se izvan sjedalice, i mama i tata su također vezani, samo što vi maleni imate posebne sjedalice, a mi veliki nemamo, jer su nam guze prevelike".

Nekako mi se čini da se u raspravama oko Juula jako mnogo pažnje posvećuje formi, što ponekad dovede do zanemarivanja sadržaja. Naravno, forma je izuzetno bitna, način na koji je nešto izrečeno vrlo je važan (sasvim sam svjesna uloge semantike, to mi je jedna od struka), no ne po cijenu sadržaja. Po mom mišljenju (mom privatnom, osobnom), bolje je reći pravilan sadržaj, čak i ako se krivo "upakiran", nego savršenu "juulovsku" rečenicu čiji sadržaj ne drži vodu.

jer imam pretpostavku da se ona toga neće sječati
    E, vidiš, to ne znamo! Fiona me nedavno šokirala pričom o nečemu što joj se dogodilo kad je imala 13 (!!!) mjeseci - nešto što joj nikad nitko nije pričao, a ona se sjećala detalja. Danima nisam mogla doći sebi i ispitivala sam sve (ukupno tri osobe - mm i moji roditelji) koji su o tome nešto znali jesu li joj pričali i svi su se zaklinjali da nisu.

Zapravo, mislim da je nebitno hoće li se ona toga sjećati ili ne. Moja deviza je da sam s djetetom od rođenja iskrena, pa koliko skuži, skuži. Neću reći "ok, sad imaš tri (četiri, deset, petnaest - svejedno) godine, dovoljno si velika pa ću ti od sad davati točna objašnjenja". Ne znam gdje bih povukla tu (dobnu, zrelosnu) crtu između pružavanja izmišljenih i istinitih objašnjenja.

i samo moje opravdavanje da se to desilo 1x, 2x .. govori za sebe; da nisam sigurna da je to najbolje rješenje u toj situaciji
    samo, tada nisam znala bolje
    Bez briga, nema roditelja kojem se to nije dogodilo.

griješiti je ljudsju tj. juulovski

Naravno da je.

Znaš onu:
    I'm nobody.
    Nobody's perfect.
    Therefore: I'm perfect. 8)

Citiraj yaya prvotno napisa
    Identično ovako s tim što je meni sve ono što sam čitala u raznim literaturama, pa i ovdje na forumu, pomalo ubijao taj instinkt i nekako me baco i činio nesigurnom, a ta nesigurnost me činila nervoznom i tu sam bila upala u neki začarani krug koji srećom nije dugo trajao, pa sam se ubrzo vratila tom svom prvotnom instinktu i ponovno sam ja postala ja.
    Ovo potpisujem od prvog do posljednjeg slova! Naravno, to ne znači da i dalje nisam zainteresirana za literaturu, no sad je čitam s jedne sasvim druge (mentalne) pozicije. Inače, radim u sustavu znanosti i samim tim nisam sklona pretjeranom favoriziranju nijednog autora, jer sam već previše puta vidjela kako neke "zvijezde", koje je u određenim periodima gotovo obavezno čitati i citirati, skoro preko noći nestaju, bivaju kritizirane, pa čak i sasvim marginalizirane, da bi ih zamijenile nove.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam ko anchie.....
    jos dok sam lezala sa trbuhom okruzena sa drugim trudncama "cula sam" od njih kako se doj na zahtjev.
    ja deklaratvno znala da cu dojti. i to je to. nsam previse razmsljala o tome.
    znala sam da je mama mene hranila na bocicu svaka 3h i znam da sam rekla da nsam luda hrant djete na zahtjev, pa necu joj bit rob.
    mene je mama 2 noci pustila da placem, trecu sam spavala u komadu.
    meni je to izgledalo kao savrseno rjesenje.
    rekla sam im neka kupe sve potrepstine, kupli su flasce, sterilizator, dudice...sve po PS-u.

kazu da se rodjenjem djeteta rodi i majka.

kako je to istna.

onog trena kad sam ju ugledala, u meni kao da se nesto dogodilo.

plakala sam i kumila da mi ju donesu, da me ne zanima bol, da ju zelim kraj sebe, cmljila da mi ju ne odnesu, da ne zelim san bez nje, da bez nje ne mogu spavati, stajala pred vratima djecje sobe u 2 u noci da bi joj bla blize.....

i onda sam takva, nova ja puna hormona koji ce me popustiti i bit cu ona stara, gledat na svijet kao moja okolina, kao MM, kao moja mama, moja svekrva......dosla doma. i cneci sve ono sto bi po defaultu trebala u men je stvarao jako neugodan osjecaj u zelucu. dok su druge stvar dolazile tako prirodno.

sjecam se da je kod prve posjete L. spavala i mi smo sa svekrvom i svekrom sjedili za stolom.
    L. se probudila i ja sam se instinktivno ustala. svekar me prmio za ruku i rekao, pusti ju 10 minuta ako ne prestane onda idi.
    men se to nije cnilo uredu.
    osjecala sam kako u sebi vristm, kako se u men nesto lomi, trga, kako se tresem, kako ja to ne mogu jer to nije uredu...istrgla sam mu se iz ruku i otisla L. zagrlila je.
    spokovska skola meni nije odgovarala i svi savjeti koji su stizali z generacje spokovske skole meni su bili neprhvatljivi.
    majcnstvo treba biti nesto predivno a ne bolno. i za djete i za majku.

bil smo doma 2 dana i ja sam upalila net.
    prvih 25tj. trudnoce, dok sam jos bila doma i imala prstup informacijama, ja sam po netu i rodi surfala samo o trudnoci jer me ona zatekla i ulovila "nespremnu".
    vidjela sam pdf AP no nisam imala blage sta to znaci pa nisam ni ulazila jer nisam imala vremena za stvari koje mi tada nisu vazne.
    a nisam imala pojma koliko mi AP zapravo JE vazno.

otvorio mi se novi svijet...svjet koj mi je pokazao da me ne peru hormon, da nisam neuracunljva, da sve ono sto sam znala cijeli zvot ne mora po defaultu vrijedti i bti tako uvjek i za vjeke vjekova.
    pocela sam citat tekstove, knjige, iskustva na forumu....i da, ono me nije promijenilo u odgoju, ono me usavrsilo, bas kao sto je napislala MC, ali da nje bilo nje, mozda bi me okolina unazadila

o tome pricam. o borbi onog u sebi (inace se od uvjek jako cvrsto drzm intucije, pa tako i u roditeljstvu) i onog oko tebe. o jedan protiv svih. o svima koj govore da radis krivo, a ti to radis (samo) radi (nekog) osjecaja koji je (kao) uzrokovan hormonalnim disbalansom pa (zbog toga) trebas slusati mudrije i starije koji su to vec prosli i to vise puta.

moram sad ovo okoncati, jer sam potrosila svojh 5 minuta...samo se nadam da sam uspijela malo pribliziti i ovu stranu rodtelja koj nsu u samom startu bili tolko sigurni u sebe.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

leonisa draga, poznajuci te sa foruma, ja ne mogu vjerovati da si ti ikad drugacije razmisljala

(I ja sam bila slicna...)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je knjiga otvorila oči, otvorila je jedna vrata u meni i sada djecu i LJUDE OKO sebe vidim drugačijim očima. MM je oduvijek bio Juulovski prema ljudima...ja nisam, ja sam volila da mijenjam ljude, a pričala kako ih prihvaćam...

Otkako sam pročitala VKD (joj, slomila sam se dok sam skontala šta znači kratica ) djeca pogotovo, su mi neka druga bića... koju znam čak i drugačije voljeti...
    slično i kod mene
    koliko puta je na mene MM viknuo da ga držim za budalu i ne poštujem
    ja sam se samo branila da to nije istina
    ali je bila istina
    bez obzira koje on rješenje našao , ja bih našla bolje, i očekivala da će napraviti po mome, a on nebi iz inata... grozna sam bila
    zar je važno da li se riba čisti od glave ili repa?

(Ja, recimo, imam svoju hit autoricu koju sam otkrila prošlog ljeta i s kojom se u 90% stvari slažem; za neke stvari mi je dobro došla, no neke ću i dalje raditi po svome - no, nagnala me da o svemu razmislim i da donesem promišljene odluke. Kužiš me?)
    dakako da te razumijem , meni je to Juul

Po mom mišljenju (mom privatnom, osobnom), bolje je reći pravilan sadržaj, čak i ako se krivo "upakiran", nego savršenu "juulovsku" rečenicu čiji sadržaj ne drži vodu.
    tonalitet izrečenog, tjelesni govor .. a sve to će biti usklađeno ako smo iskreni prema sebi

evo ti jedna moja situacija:
    Nera zapela da se kupa u 10 navečer, ja umorna, nervozna, spava mi se ...
    dobro, ubacim ja nju u kadu, nisam nešto govorila riječima ali jesam tijelom, tj. da sam ljuta i sl.
    ona je sjela u kadu, sa facom koja je govorila da joj je krivo, bila je tužna
    do tog njenog pogleda nisam komunicirala sa njom, bila sam u svojim mislima, kontala koliko dugo će joj sad trebati da zaspe, koliko vremena će mi ostati za spavanje.. šta je meni ovo trebalo...
    kad me je tako pogledala ... bilo me je .. nisam dobro postupala
    onda sam joj iskrenim umornim glasom rekla da sam umorna i da mi se spava, samo se ti ljepo kupaj, ja ću sjediti na WC-u, ...
    (nemam pojam da li je moja rečenica bila čista JA poruka ili ne)
    nakon rečenog, mala se razveselila i počela se igrati sa kanticama

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja obozavam citati knjige o odgoju.. ne zato jer jedino tako znam zivjeti sa svojom djecom vec zato jer su mi zanimljive, a i zato jer mi ponekad otvore oci za ono sto nikako ne zelim raditi, potvrde da nesto sto radim nece trajno upropastiti moje dijete (jer sam preblaga, popustljiva, nedosljedna), unatoc neodobravanju okoline, daju mi ideje za nove pristupe situacijama u kojima se nalazim pred zidom, a i volim znati kakve su (knjige) pa da ih preporucim onima kojima mozda bas takve trebaju.

Volim i Searsa i Juula (otkrila sam nedavno i par (meni) novih autora) - prvi nudi instant rjesenja i know-how koji je ponekad potreban nesigurnim, prvi put roditeljima. Meni je bio melem na svekrvino zvocanje sto nosim Emu i kvarim je od rodjenja i sto spava s nama i potvrda za mnoge stvari koje sam radila da su ok. No, brzo sam ga "prerasla", ali ga svejedno rado preporucim mladim, nesigurnim roditeljima.
    Juul je kompleksniji (ovo je moj dojam, ne tvrdim da je tako), daje neke smjernice i ideje, ali i puno prostora da sami oblikujemo nacin na koji cemo rasti s djetetom i to mi je kod njega super. Lijepo mi ga je citati iznova (tek iz druge mi je bio razumljiv i drag u VKD, tek kad sam prvo dobila Emu i imala majcinski staz od 2-3 godine).

Ali, moram priznati, voljela bih biti u njegovu drustvu kad bi citao ovaj topic... da komentira koliko smo zabrazdile i koliko smo ga shvatile ili ne. To bi mi bas bilo zanimljivo.

Jako lijep i zanimljiv topic, citam ga nocima.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    leonisa draga, poznajuci te sa foruma, ja ne mogu vjerovati da si ti ikad drugacije razmisljala

(I ja sam bila slicna...)
    ma zapravo i nisam....ali kao sto sam gledala dnevnk jer sam mislila da se "mora" i plakala svaki put na vijesti pa odlucila prestat gledat dnevnik u pola 8.

no idealan primjer za ono sto zelim reci- kad sam saznala da cu rodit 99% na carski, odlucila sam da cu uzeti spinalnu, ne opcu anesteziju, jer zelim bit tu, prisutna i svjesna u tom cinu. no u razgovoru sa ostalim curama potpala sam pod njihov utjecaj, jer kad ti 15 njh kazu kako je bolja opca, kako je spinalna opasna i kako jedino ja zagovaram spinalnu, pocnjes sumnjati u svoje stavove, ipak jedan protv svih?

do zadnjeg trena sam drzala stav opca, ni u ludilu spinalna. zahvaljujuc razgovoru s doktorom, valjda sam 5 do 12 odlucila da ipak trebam slusati svoju intuciju i svoj prvobtan odabir.
    nisam nikad pozalila.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Volim i Searsa i Juula (otkrila sam nedavno i par (meni) novih autora) - prvi nudi instant rjesenja i know-how koji je ponekad potreban nesigurnim, prvi put roditeljima. Meni je bio melem na svekrvino zvocanje sto nosim Emu i kvarim je od rodjenja i sto spava s nama i potvrda za mnoge stvari koje sam radila da su ok. No, brzo sam ga "prerasla", ali ga svejedno rado preporucim mladim, nesigurnim roditeljima.

...

Jako lijep i zanimljiv topic, citam ga nocima.
    ako se dobro sjecam, a bilo je to davno, na onom AP pdf-u, neko je napisao ovako- sears mi je dao gotovu ribu na tanjur. juul me naucio kako loviti ribu.
    ne sjecam se ko je to napisao, bila sam jos "nova"

meni su te knjige dale recenice koje cu ja dati dalje.
    npr. kako objasnti osjecaje drugima (na zalost, nisam ih mogla preslikati, sto bi bilo najbolje) ali naucila sam kako reci zasto ne treba dijete ostavit da place, zasto je nosenje dobro (a ne lose), zasto je zajednicko spavanje dobro, a ne lose, zasto su sva djeca dobra i da ne postoji zlocesto dijete ili beba, samo umorno, gladno, zedno, ljuto.....

zasto joj vjerujem, imam povjerenja u nju, dopustam joj da nesto i sama odluci...zasto se zbog toga ne smatram neodgovornim roditeljem....niti hrabrim....vec pokusavam sto vise mogu pratit svoje dijete.

i meni je ovo jako drag topic.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

AM, kuzim sto hoces reci.. Vjerujem da sam se ja dosta upetljala i da mi se dosta tesko izraziti sto hocu reci i sto mislim. TEsko je to ovako u par recenica (barem meni).

Citiraj mama courage prvotno napisa
    mene literatura nije promjenila u odgoju, samo usavršila.
    Pa mislim, nije ni mene promjenila.. znala sam da neke stvari ne zelim raditi, imala sam ideju sto bih (ne nuzno i kako) - literatura (i edukacija u komunikaciji) mi je pomogla da to lakse ostvarim i da lakse zaobidjem stare obrasce.

Neznam jel me se kuzi... Odlucila sam se citati i Searsa i Juula jer sam znala sto govore - trazila sam literaturu koja ce podrzati moj nacin razmisljanja.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kužim te, naravno.
    Opet postoji jedna velika razlika među nama, a ta je da ti već na prvom djetetu nisi željela riskirati, a ja si eksperimentiranje s drugim više nisam mogla dopustiti.
    Tako da... u velikoj si prednosti

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa mislim, nije ni mene promjenila.. znala sam da neke stvari ne zelim raditi, imala sam ideju sto bih (ne nuzno i kako) - literatura (i edukacija u komunikaciji) mi je pomogla da to lakse ostvarim i da lakse zaobidjem stare obrasce.

.
    Ovako ja mislim. Znala sam npr. da ih ne želim tući, bez da sam to bilo gdje čitala. Kad sam rodila stariju kćer, nisam imala ni internet, a kamoli da sam znala što je roda.hr

Čitala sam razne knjige o odgoju, ta me tematika zanima, volim to čitati. Za Juula sam čula tu na forum i odlučila pročitati i pročitala sam ga kad je ona imala 3,5 godine, njena seka godinu dana.
    Najviše me se dojmio zbog ovoga što anchie gore kaže- edukacija u komunikaciji. Možda je to nekome normalan način komunikacije bez da mu to netko mora reći, no meni nije.
    Sad polako vidim rezultate.

baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ZBOG JUULA, VAŠIH RAZMIŠLJANJA OVDJE, I REČENICE
    Citiraj Anci prvotno napisa
    Najviše me se dojmio zbog ovoga što anchie gore kaže- edukacija u komunikaciji. Možda je to nekome normalan način komunikacije bez da mu to netko mora reći, no meni nije.
    JUČER SAM SE KONAČNO REGISTRIRALA :D
    Citiraj Anci prvotno napisa
    Sad polako vidim rezultate.
    VIŠE NE ŽELIM BITI PASIVNI ČITAČ I SIGURNA SAM DA ĆU I JA, UZ VAS, USKORO, VIDJETI TE ISTE REZULTATE...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pozdrav pabs drago nam je da smo te privukle.
    molim te da ubuduce koristis tzv. mala slova, velika na int. prostorima znace vikanje

baps avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ups... hvala na dobrodošlici, flower i na opomeni...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stranica 13 od 13 PrviPrvi ... 3111213

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke