MGrubi prvotno napisa
Maja prvotno napisa
ja se ni s juulom ne bi micala, al i to ima posljedice

x
eto vidiš koliko je dojenje obezvrijeđeno, da čak i faca ka Juul ne zna da bi takav odmak minirao dojenje :/
poanta je u sudjelovanju očeva, muške naravi, ne u odsustvu majke
moj se pobvezao sa malom i uz mene
takav je, ne boji se biti muško
u homo vezama postoji taj polaritet muške i ženske naravi..
Ja mislim da je dojenje (iza godine, znači kad više nije fizički neophodno) u usporedbi sa iscrpljenom majkom koja gubi identitet od premorenosti - možda i precijenjeno.
Zapravo mislim da se mi svi ne znamo štediti na vrijeme, a onda sve ono što nismo uštedjeli naplaćujemo djetetu.
Oni koji se znaju "štediti" doživljavani su kao sebični, a naposljetku svi su daleko zadovoljniji kad svatko ima dovoljno prostora za disanje.
Dojenje je jako, ali jako važno. Ali je jako, ali jako važno također i psihičko oporavljanje roditelja uslijed tolikog davanja. Inače ne bismo toliko pregarali.
Ne mislim da je umanjio dojenje. Mislim da je JJ uvećao individualnost i snagu svake jedinke obitelji jednako, pa i majku, koja rođenjem djeteta nije samo izvor svih mogućih davanja, već i dalje biće sa svojim potrebama koje je sklona zanemarivati radi manje bitnih elemenata (ne i nebitnih, ali MANJE BITNIH od nje same).
Samo jedno mišljenje, nemojte me kamenovati.